Legalább a három legnagyobb kibocsátó Kína, az USA és az Európai Unió összefogására van szükség a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, ezzel párhuzamosan azonban fel kell készülnünk az egyre gyakrabban jelentkező katasztrófákra – jelentette ki Áder János kedden Szegeden.

Az adatok világosan mutatják, hogy a globális középhőmérséklet emelkedik, és tudományos konszenzus, hogy ebben a szén-dioxidnak és más üvegházhatású gázoknak kiemelkedő szerepe van – mondta a köztársasági elnök a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) tartott előadásán.

Az államfő az SZTE rektori hivatalának dísztermében kifejtette, kiderült, hogy egyetlen ország önmagában nem tudja ezt a problémát megoldani. Legalább a három legnagyobbnak – amelyek együttesen az üvegházhatású gázok mintegy felét termelik – az USA-nak, Kínának és az Európai Uniónak meg kellene állapodnia annak érdekében, hogy a kibocsátás érdemi csökkentését el lehessen érni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Jééé, megszólalt!!!
Ugye tudjátok, hogy őt is el fogjuk tartani haláláig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Áder, nagyon talpalsz azért nemzetközi környezetvédelmi posztért. Én ugyan nem fogok neked szurkolni. Maradj csak itthon és élvezd azt ami vissza fog hullani a fejedre.
soljanka
Jééé, megszólalt!!!
Ugye tudjátok, hogy őt is el fogjuk tartani haláláig.
Toby
Igen ! Szaporodnak a katasztrófák, mint 2010 és 2014-es ge**-győzelem !
coni
Késő bánat. Azzal, hogy nemzetközi szerződésre hivatkozva elutasította a népszavazást Paks ügyében oly mértékben sértette meg az Aarhusi Környezetvédelmi Egyezményt hogy a határon kívül nincs esélye. (Navracsics esetében is bebizonyosodott, hogy a múltat nem lehet nem megtörténté tenni).
palika
Ez az egész fidesz, Magyarország katasztrófája!
simmering73
Itt van mindjárt ez a Questor ügy. Ugye, Jani.
human
@Pálinkafőző Rézüst: A királyi tévén ..Ádár Jánosnak írták egyszer a nevét :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.