Több mint 4000 közfoglalkoztatott dolgozott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál 2015 januárjában – derül ki a Belügyminisztérium adataiból – írja az mfor.hu.

A BM által elindított oldal összesítéseiből látható, hogy mennyi közmunkás dolgozik és az is, hogy milyen ütemben veszik fel őket.

Az adatok szerint év elején 1650 ember kapott munkát, így januárban már 4028 közmunkás volt a KLIK-nél, vagyis a második legnagyobb foglalkoztató volt a központ. Az első helyet a Nemzeti Művelődési Intézet szerezte meg, ahol 4522 közmunkás dolgozik.

Ami az önkormányzatokat illeti, Miskolc vonzásában 1126-an, Komlón 1080-an, Salgótarjánban 1126-an, Pécsen pedig 999-en dolgoznak. Miskolc esetében egyébként az adatok arról árulkodnak, hogy 181 fős "leépítés" volt decemberről januárra – olvasható a lap cikkében.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A tanár közmunkás jó egy iskolában, mert ugyanazt csinálja, mint egy tanár, de nincsenek egyenértékű jogai. Meg kell húznia magát hisz az igazgatótól függ, hogy esetleg alkalmazzák-e rendes állásban vagy talán meghosszabbítják közmunkás státuszát. Újabb terület, ahol sikerült a jobbágyosítás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@zöldszem: @soljanka: Lájk, de Q.vára nem tetszik...:(
m.macskosz
@Bercifiu: Értem, mit akarsz mondani, de a közmunkásként alkalmazott tanár, orvos attól még kiváló szakember lehet, csak talán az iskola, a kórház igazgatójának nem tetszett az illető személye... Tudod, -- szörnyű körülmények közt működő-- állami egészségügyi intézménynek voltam vendége, de én inkább az ott dolgozó orvosokat és az ápoló személyzetet sajnáltam, hogy naponta ilyen körülmények között kell dolgozniuk.
És teszik a dolgukat nap mint nap, hálapénz reménye nélkül, tisztességgel, becsülettel...
kukac50
Azt büntetném,hogy valakinek azért mondjanak fel,hogy utána visszafoglalkoztassák közmunkásként! Aljasság így alkalmazni valakit meg ehhez törvényt alkotni és engedélyezni!
micfild
@kukac50: Pedig ez működik és nemcsak a klikben. hanem az önkormányzatok által fentartott cégeknél is..
pl--- összevont Hőszolgáltató- társasházkezelő és szemétgyüjtő céget összevonták első lépésben egy gazdasági irányitás alá tették... Aztán ennek a tövénynek köszönhetően kirúgdosták a karbantartókat majd visszavették közmunkában.
A fideSSnél undoritobb bagázs nincs sehol a világon.
papa.49
@kukac50: Akkor kezdhetnéd a büntetést a Cinege, meg a Lendvay utcákban, onnam ered ez a kitaláció!!!
Lackó50
@bundi: Valamelyik TV híradóban nyilatkozta az egyik FIDESZES politikus. Már nem emlékszem, hogy melyik volt, de rögtön felröhögtem, hogy már meg is indult az ellenpropaganda, hogy többen jönnek vissza, mint ahányan elmentek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.