Több mint 4000 közfoglalkoztatott dolgozott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál 2015 januárjában – derül ki a Belügyminisztérium adataiból – írja az mfor.hu.

A BM által elindított oldal összesítéseiből látható, hogy mennyi közmunkás dolgozik és az is, hogy milyen ütemben veszik fel őket.

Az adatok szerint év elején 1650 ember kapott munkát, így januárban már 4028 közmunkás volt a KLIK-nél, vagyis a második legnagyobb foglalkoztató volt a központ. Az első helyet a Nemzeti Művelődési Intézet szerezte meg, ahol 4522 közmunkás dolgozik.

Ami az önkormányzatokat illeti, Miskolc vonzásában 1126-an, Komlón 1080-an, Salgótarjánban 1126-an, Pécsen pedig 999-en dolgoznak. Miskolc esetében egyébként az adatok arról árulkodnak, hogy 181 fős "leépítés" volt decemberről januárra – olvasható a lap cikkében.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A tanár közmunkás jó egy iskolában, mert ugyanazt csinálja, mint egy tanár, de nincsenek egyenértékű jogai. Meg kell húznia magát hisz az igazgatótól függ, hogy esetleg alkalmazzák-e rendes állásban vagy talán meghosszabbítják közmunkás státuszát. Újabb terület, ahol sikerült a jobbágyosítás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
A tanár közmunkás jó egy iskolában, mert ugyanazt csinálja, mint egy tanár, de nincsenek egyenértékű jogai. Meg kell húznia magát hisz az igazgatótól függ, hogy esetleg alkalmazzák-e rendes állásban vagy talán meghosszabbítják közmunkás státuszát. Újabb terület, ahol sikerült a jobbágyosítás.
papa.49
@human: Ez volt a cél, hogy ilyen életre kényszerítsék az embereket...
human
@papa.49: Tanár ismerősöm mesélte,hogy csicskáztatta a fideszes igazgató. Olyan sztorit mondott, hogy ott én helyben kiosztottam volna a fejét és másnap fel is mondtam volna. Szerencsére ezt ő nem tette, mert akkor megszűnt volna az a kevés jövedelme is. És ez itt a csapda helyzet.
eugen4402
Már nem is csodálkozom, hogy O.V. Kazahsztánban érzi magát otthon.
Ott ilyen biztos nem történhet meg...
papa.49
@human: Ilyen aljas rendszer még nem működött ebben az országban, 2015. ben szolgasorsban tartani embereket!!!
A golyófejű Rákosi örömében foroghat a sírjában ,,milyen nagyszerű tanítványa akadt,, hogy a pokoltüze emésztené el a xarházit!!!
m.macskosz
@human: Az a tragédia, hogy "elméletileg" jogállam és demokrácia van ma Magyarországon, ezért az ismerősöd "elvben" megtehette volna, hogy kiosztja a dirit, majd közli, hogy amennyiben retorzióval él, számítson rá, hogy feljelenti az illetékes hatóságoknál.
Na, de sem demokrácia, sem jogállam nincs, ezért nincsenek milliónyian egy-egy tüntetésen, ezért lehetnek a posztjukon a krizaákos-félék, ezért mernek pofátlanul csalni, lopni, rabolni kicsiben és nagyban egyaránt a korcsok. :(
papa.49
@m.macskosz: Jól látod működik a régi elv ,,oszd meg és uralkodj,, mindenhová beültette a seggnyalóit, akik nem tesznek egyetlen tollvonást se az engedélye nélkül, és az emberek nagy része most úgy van evvel, hogy megpróbál ,,túlélni,,!!!
human
@m.macskosz: Akinek jó anyagi háttere van vagy forradalmár lelkületű az talán meg is lépi a jogi utat. Akinek viszont az élete múlik rajta az valóban a túlélésre játszik.
m.macskosz
@papa.49: @human: Napi szinten tapasztalom, hogy az embereknek mit kell elviselniük, hogy etessék a családjukat vagy csupán önmagukat eltartsák. A kormány ugyanaz, mint a cégek kicsiben. A hetedik bőrt is lenyúzza az alkalmazottról, -fillérekért-, miközben ők dőzsölnek. (Most konkrétan arról beszélek, hogy külföldi tulajdonos magyar mamelukjai rohadtul élvezik az életet, miközben a magyar munkavállalókat éhbérért alkalmazzák.)
papa.49
@m.macskosz: Ezt megtudom erősíteni a közvetlen szomszédságomban él egy idős hölgy akinek a fia nem tud elhelyezkedni a szakmájában, így betanított munkásként dolgozik, a technikus papírral a zsebében, amit letagad, mert ha megmondja akkor nem veszik fel, a srác felesége 2 műszakban napi 12 órázva dolgozik , és ha kell a hétvégeken is dolgoznia kell plusz pénz nélkül, és ha egyszer nem vállalná, más nap már nem kell ott dolgoznia, ez a nagyon híres hazugovics stratégia a XXI. századi modern rabszolgaságról!!!
eugen4402
Való igaz, megtanulunk "túlélni", bár az alapelvet már régesrég megtanultuk: -Addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér. Csakhogy összehúzózkodni sem lehet a végtelenségig, amikor a lábfej már a hasüregbe préselődik, akkor jajgatni kezdünk...
szaboria1
Ezek szerint a kisegítő személyzet az iskolákban lassan csak közmunkások lesznek.
m.macskosz
@szaboria1: Addig örülj, amíg "csak" a kisegítő személyzet!
soljanka
@m.macskosz: Az a tragédia, hogy nem lépik meg az emberek, és az ő gyerekeik ezt látják!!!
Maradj csendben, húzd meg magad, ne tűnj ki, bólogass, ha nem is úgy érzed, és meglesz a biztos betevőd. Többet ne is akarj.
És így nő fel egy nemzedék. Némelyek az erőszakban,ellenségképpel felruházott, erőt demonstráló szervezetekben, pártokban vezetik le a visszafojtott indulataikat - lásd jobbik térnyerése a fiatalok körében- mások beállnak az apátiás sorba.
Vagyis a szülő, hogy tudjon enni adni a gyerekének most, elveszi tőle a bátorság, önmagunkba vetett hit, a kiállás képessége magamért-közösségért, a karakánság ösztönét.
Elfogadtatja a hatalom fensőbbrendűségét, a felette állók "igazának" elfogadását, a hatalmat gyakorlókhoz való fejhajtott alkalmazkodást. Hisz apám-anyám is ezt tette, és lám felneveltek, szakmát, diplomát adtak a kezembe, segítettek.
Szóval ez az igazi tragédia.
m.macskosz
@soljanka: Nincs mit hozzátennem, ez a kőkemény valóság, sajnos!
Ami viszont elképesztő, hogy a cseléd korszakban is kuss volt, de azóta volt két rendszerváltás is, bár utóbbi inkább tényleg csak gengszterváltás volt. :(
soljanka
@m.macskosz: Már tanítók is. kettőről tudok. Anyuka gyes után vissza az iskolába. Három hónap után létszámfeletti. Majd egy hónap múlva ugyanabban a csoportban napközis közmunkásként.
Másik frissen végzett pedig simán csak közmunkában alkalmazva kerülhetett be az iskolába.
(Azóta az egyik Svájcban lassan két éve, a másik most egy éve Németországban)
papa.49
@soljanka: Ne feled el az előző diktatúra első felvonása is csak 49. től 56. ig tartott az 7 év a 7 év mindig a változás éve tehát már csak 2 évet kell ,,túlélnünk,, de közben a tűzet táplálni kell, a parazsat szítani, de nem a rosszabbikban, mert az ugyanennek a brancsnak az éhesebb, kielégületlenebb része, ami semmi megoldást nem jelent...
zöldszem
@human: ma. 7.12.
Múlt, jelen, jövő.
Nagyapám cseléd volt, apám gyári munkás, én értelmiségi, fiam munkanélküli, unokám cseléd?
brutus
@m.macskosz: A "dedimama" meselte: a cseledkorszakban, amiben ö is elt a haboru elött, ilyenfajta nyomor NEM volt...ennyit erröl !!
eszegfu
@human: Osztom a véleményedet a pedagógusok oldaláról. Szerintem nagyon fontos, hogy 1-1 tantárgyat legalább egy iskolai évben egy pedagógus vigyen végig. Ezzel a "közmunkával" elképzelhető, hogy a gyerekeket 3 havonta más-más pedagógus oktatja. Szép kis "nemzeti oktatási projekt", továbbá pedagógusi "életpálya modell"!
Mézike
Azt is ki kellene már számolni mennyit spórol meg az állam a közmunkásokon akik fillérekért végeznek közalkalmazotti, közszolgálati munkát!
Tibor43
Az,hogy "özönlenek" a KLIK.be nem igaz.
Az,hogy nincs más választásuk az sajnos igaz...
bundi
és azok akik eredetileg ott dolgoztak?
elvitte őket a kiscica?
vagy csak ha közmunkásként visszafoglalkoztatják úgy olcsóbb?
Vizual
Ekkora szemétséget. Rabszolgák lettünk a saját országunkban.
human
@Vizual: Ezt az áldozatot meg kellett hozni, hogy Orbán Ráhel a "saját lábán" álljon és legyen Felcsúton repülőtér, szálloda, akadémia, stadion, kisvasút, csónakázótó ...
Desischado
La voila! Ez orbán "munkalalapú társadalma"! Hogy rogyna rá a mennyezet, de még inkább neki kelljen közmunkára mennie, ennyi pénzért!
papa.49
@bundi: Pontosan, visszafoglalkoztatják őket, a normális fizetés töredékért, de könyörgöm annak a tanárnak ugyan annyit kell készülnie az órákra, ugyanúgy ki kell javítani a dolgákat, mint aki teljes fizut kap. HÖLGYEIM, URAIM, KEDVES TANÁROK ITT LENNE AZ IDŐ EGY OLYAN TÜNTETÉSRE AHOVÁ KÖVETNÉ ÖNÖKET AZ ORSZÁG LAKOSSÁGA!!!
bundi
@Vizual: látsz özönlő tiltakozó tömeget?
mert ha nem akkor nincs gond...erre adtak felhatalmazást...ha nem erre adták volna akkor ráznák a lábukat...nem gondolod?
Vizual
@bundi: Nem. Mert van a pofátlanság és a megfélemlítés. Egy már opcska duma. A szavazok fele sem áll mellettük. De nem kaptak felhatalmazást a Köztársaság eltörlésére, az Alkotmány bíróság ellehetetlenítésére, a visszamenő itélkezésre, a 3000 milliárd
magán vagyon lenyúlására a pénztárakból, senki nem adott felhatalmazást a mutyira és a lenyúlásokra az Eu-s pénzekből és a magánvagyonokból. Látom már őket. És látni fogod Te is. Sokat nem soroltam fel. Minek.?
Bercifiu
Talán az egészségügyben is kellene orvosokat foglalkoztatni, de kiemeltem csak a kormány tagjait és a képviselőket kezelhetik.
bundi
@Vizual: tudod annak, hogy nyitott a határ nyugat felé...van egy nagy előnye...akiket zavar ez, azok mennek...mert mehetnek...képzeld magad a helyükbe két lehetőség van...vagy marad rázza a lábát amire ugye a válasz a zaklatás ellehetetlenítés, és nem csak az ővé, hanem a családtagjaié is...vagy lép...kicsit összehúzza magát pár év után majdnem ugyanazon a színvonalon van...és a gyerekeinek is több a lehetősége...sokan már csak ezért is megléphetik...tudod most volt hír hogy a ksh számításai szerint is több mint 30 000 ember költözött el tavaly az országból...és ezek nem azok akik csak kimennek dolgozni...hanem akik el is költöztek...és a ksh is ezt írja..."A KSH szakértői is rámutatnak arra, hogy a hazai nyilvántartási rendszerek alapján összeállított adatok a bejelentések esetleges elmulasztása miatt meglehetősen
“alulbecsültek.”
Ezt igazolja, hogy a fogadó országok vándorlási adataiból nyert adatok jóval meghaladják a hazai nyilvántartásokét. A távozók 44 százaléka 30 év alatti, 77 százaléka pedig még nincsen 40 éves."
ők már nem mennek ki tüntetni...én sem...utoljára kb 1,5 éve jártam arra...de itt a mai hír is
propeller.hu/itthon/3087149-vg-felgyorsult-magyarok-elvandorlasa
vagy itt:
www.vg.hu/gazdasag/most-gyorsult-csak-fel-a-magyarok-elvandorlasa-447684
most indulnak a diákok is...ki fog ott nyugdíjakat fizetni?
most kb 2-2,5 millióan dolgoznak a versenyszférában a többiek az államtól kapják a zsetont...
bocs elkalandoztam
tehát szerinted megindulnak majd a tömegek? de merre?
Lackó50
@bundi: Egyértelműen a rabszolgaság kiépítésére játszanak.Csak a nevük más, mert az, hogy rabszolga, az csúnyán hangzik. A kormány egyébként már magyarázkodott, hogy 35 ezren meg haza jöttek! Na ezt a számot se hiszem el, és szerintem a bevándorlókra gondoltak (albánok, afgán, szír, ... stb.) mert azokból tényleg sokan jöttek, de azok is csak átutazóban akarnak ide jönni.
bundi
@Lackó50: hol hivatkoznak arra hogy 35 ezren visszamentek?
m.macskosz
@zöldszem: @soljanka: Lájk, de Q.vára nem tetszik...:(
m.macskosz
@Bercifiu: Értem, mit akarsz mondani, de a közmunkásként alkalmazott tanár, orvos attól még kiváló szakember lehet, csak talán az iskola, a kórház igazgatójának nem tetszett az illető személye... Tudod, -- szörnyű körülmények közt működő-- állami egészségügyi intézménynek voltam vendége, de én inkább az ott dolgozó orvosokat és az ápoló személyzetet sajnáltam, hogy naponta ilyen körülmények között kell dolgozniuk.
És teszik a dolgukat nap mint nap, hálapénz reménye nélkül, tisztességgel, becsülettel...
kukac50
Azt büntetném,hogy valakinek azért mondjanak fel,hogy utána visszafoglalkoztassák közmunkásként! Aljasság így alkalmazni valakit meg ehhez törvényt alkotni és engedélyezni!
micfild
@kukac50: Pedig ez működik és nemcsak a klikben. hanem az önkormányzatok által fentartott cégeknél is..
pl--- összevont Hőszolgáltató- társasházkezelő és szemétgyüjtő céget összevonták első lépésben egy gazdasági irányitás alá tették... Aztán ennek a tövénynek köszönhetően kirúgdosták a karbantartókat majd visszavették közmunkában.
A fideSSnél undoritobb bagázs nincs sehol a világon.
papa.49
@kukac50: Akkor kezdhetnéd a büntetést a Cinege, meg a Lendvay utcákban, onnam ered ez a kitaláció!!!
Lackó50
@bundi: Valamelyik TV híradóban nyilatkozta az egyik FIDESZES politikus. Már nem emlékszem, hogy melyik volt, de rögtön felröhögtem, hogy már meg is indult az ellenpropaganda, hogy többen jönnek vissza, mint ahányan elmentek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.