Kimenekítette Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot Bolíviából a Baptista Szeretetszolgálat a Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével - közölte a szeretetszolgálat vasárnap reggel az MTI-vel.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Akkor most hozzánk jön haza, kár itt megállnia, mehet tovább Romániába a hazájába, terroristákra itt semmi szükség nincs!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Akkor most hozzánk jön haza, kár itt megállnia, mehet tovább Romániába a hazájába, terroristákra itt semmi szükség nincs!!!
volvós
Szabad kérdeznem, mijaf@szt keresett ott ???
1magyar
Minek? Nem kellett volna odamenni, maradt volna Romániában!
dr. prédikátor
Ez a Tóásó milyen állampolgár???Netán már megkapta a magyar állampolgárságot is???Majd itt élősködik rajtunk oszt tartsuk el!!!
papa.49
@dr. prédikátor: Állítólag kettős állampolgár, a nőtestvére már itt él, de kérdezem nincs nekünk enélkül éppen elég bajunk, még egy ilyen ,,nemzetközi,, terroristát is idehozni...
verum
Ő nem veszélyezteti a nemzet biztonságát, csak az a kurd, aki húsz éve itt dolgozik és adózik a családjával. :-(
1magyar
@verum: Az a kurd maradhat, de több ne jöjjön.
verum
@1magyar: - csak jöjjön mindenki, aki itt akar élni és dolgozni tisztességgel és jobbít a saját helyzetén is. Magunknak is segítünk, ha másnak segítünk. Az emberség erről szól.
1magyar
@verum: Az emberség határa ott van ahol a saját és a gyereked létét sodrod veszélybe.
verum
@1magyar: - nincs veszélybe sodorva a menekültektől. Pláne, hogy nem is a te rovásodra jönnek, hanem nyugatra, fejlettebb országban akarnak dolgozni. A diktátoroktól és zsarnokoktól van veszélybe sodorva. Ezekkel vagy "emberséges", ha az ő malmukra hajtod a vizet, másokon átgázolva!
1magyar
@verum: Érdekes jelenség egyébként a gazdagok és a népnyúzók elől menekülnek az emberek nem szembeszállnak velük és védik meg magukat.
Tőlem mehetnének nyugatra de ott sem örülnek nekik mert betelt, tv-ben hallottam, hogy az olaszok felháborodtak, hogy nem kapnak segítséget,annyi a menekült, hogy nem tudnak megélni. Erre az unio megháromszorozta az anyagi segítséget.
Anna Mária
Igazán kedves, emberbaráti cselekedet a Baptista Szeretetszolgálattól, hogy segítik Tóásót. Ám remélem, hogy nem a Szeretetszolgálatnak juttatott adományokból fizetik ki a repülőjegyét és az egyéb költségeket. Ha mégis, akkor már csak azt remélem, hogy az összeget vissza is követelik tőle.
verum
@1magyar: - ha nehezen is élnek, de szabadságban élnek. A diktátortól a kisember már nem tudja magát megvédeni külső segítség nélkül. Mint pl. Észak-Koreában.
Majd még megtudhatjuk mi is...
1magyar
@verum: Lehet a diktátor ellen lázadni, amikor már nincs mit veszíteni.
verum
@1magyar: - majd te megmutatod, hogyan, mert gondolom neked a saját életed sem fontos, veszítheted. ;-)
verum
@1magyar: - sőt, ezek szerint neked a családod élete sem fontos.
1magyar
@verum: Ha éhen halás és aközött kell választanom, hogy lelőhetnek - akkor az utóbbi.
verum
@1magyar: - Úgy legyen. Csak ne várd, hogy mindenki azt tegye, amit te. Egyelőre még nincs hatalmad ahhoz, hogy ezt mindenkire rákényszerítsd.
verum
@1magyar: - főleg azt nem akadályozhatod meg egyelőre, hogy aki sem éhen halni nem akar, sem agyonlövetni magát, az meneküljön máshova, ahol emberibb életet élhet.
Neked maradjon a két általad mondott lehetőség, de más válassza a harmadikat.
Akár minálunk, akár jobb országokban. Én nekik drukkolok.
1magyar
@verum: Szerencsére nem nekem kell döntenem, nehéz teher ennek eldöntése, de én azért gondolhatom így?
verum
@1magyar: - azt gondolsz, amit akarsz. Én viszont azt szoktam gondolni, amit meg is tennék.
1magyar
@verum: Lehet, hogy egy kis esélyt adnék a harmadik megoldásra is, de nem gondolom,hogy menekülőre fognám első gondolatra.
verum
@1magyar: - honnan tudod, hogy a menekülteknek ez volt az első gondolat? Ismered mind?
Egyébként őszintén remélem, hogy a véleményed csak egy a sok más magyaré mellett!
1magyar
@verum: Mo-ról is menekülhetne legalább 4 millió ember, de hová? Egy gazdag országban megjelenne ennyi kiszolgáltatott ember, az sem tudna mit kezdeni vele.
verum
@1magyar: - egy gazdag ország attól gazdag, hogy van lehetősége annak, aki boldogulni akar. Nem eltartani akarják magukat.
Egyébként is aki innen kimegy, a legtöbb, a zöm nagyonis boldogul. És ezt a lehetőséget másnak is meg kellene hagyni.
Ez jelenti többek között a szabadságot.
Hogy ki miért, milyen indokból hagyja el a hazáját, ez ezerféle lehet. Van, amit nem helyeslek, van amit igen, de a fő, hogy mindenkinek magának legyen lehetősége eldönteni, hogy mit tesz.
Aki rabszolgalelkű, az maradjon a hátsóján, de ne akadályozzon másokat!
1magyar
@verum: Az én házamba azt fogadok be akit akarok. Nem tudjuk meggyőzni egymást.
m.macskosz
@Anna Mária: www.origo.hu/nagyvilag/20090503-boliviai-kommandosakcio-budapestre-hoztak-magyarosi-arpad-holttestet.html
Nos, fentiek alapján logikus, hogy E.R.Flores "haza"hozatala is a szeretetszolgálat adományából történt, "...a Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével..."
1magyar
@verum: A mi kettőnk vitáját és nézetkülönbségét tekintve lehet, hogy igaza van Orbánnak, kérdezi inkább a népet és győz a többség.
Anna Mária
@1magyar: Ezzel az Orbán-féle kérdezősdivel csak egy nagy baj van: azt például nem kérdezi meg tőled sem, hogy akarod-e, hogy a haverjai meg a családja gazdagodjon, lopjon-e, vagy inkább azt szeretnéd, hogy az adófizetők pénzéből például az egészségügyet hozzák-e rendbe.
Ő akkor kérdez téged, amikor tudja, mit fogsz válaszolni. Most például azt, hogy a kutya se léphessen be az országba.
Itt van a nagy átverés, amit sok ember - sajna a többség - észre sem vesz.
verum
@1magyar: igen, győzzön a többség.
Hitler is így jutott hatalomra...
volvós
@1magyar: @verum: Mennyivel jobb lenne, ha ezt a " privát vitát "
priviben beszélnétek meg... A cikkhez kellene
kommentelni, amig a modi meg nem unja !
verum
@1magyar: -
"És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül."
verum
@volvós: - kapcsolódik a cikkhez a téma. Mert jellemző, hogy kit véd és kit üldöz a hatalom.
Lehet, hogy a módi megunja, de az embereknek nem kellene!
Anna Mária
@m.macskosz: Nem tudom, majd fölhívom a Baptistákat, kíváncsi vagyok, miből Tóásóztak. Ha nem külön Tóásó-mentés céljára szedett adományból, akkor tőlem egy fityinget sem kapnak többé.
fejetlenke65
@verum: "Tanácsadó" lesz, hogy lenne veszélyes:))
m.macskosz
@Anna Mária: Bár ateista vagyok, és a különböző egyházi szervezetekkel sem rokonszenvezem, de azt elismerem, hogy a baptisták ott vannak elsőként, amikor bajbajutott embereken kell segíteni. Tisztelem őket, amikor a világ bármely pontján mentik az árvíz, földrengés, stb.áldozatait. Ez a Tóásó eset azonban nálam más kategória, mint pl.ez:www.origo.hu/nagyvilag/20150426-nepalba-mennek-a-baptistak.html
Emiatt kár lenne megvonnod tőlük a támogatást, legfeljebb egy rossz szájíz marad...
Anna Mária
@m.macskosz: A baptisták tényleg profik, a hitükkel én nem foglalkozom. Tóásót a helyükben csak kölcsönnel támogatnám, hiszen másoknak, akik önhibájukon kívül kerültek bajba, sokkal nagyobb szükségük van minden fillérre.
Na, majd kiderül, mi hogy van, beszélek velük.
Toby
A Futsal minisztérium " "technikai segítsége" nyilván egy útlevél kiáűllításában merült ki, de hétfőtől oktatni fogják a bölcsikben, általánosokban, hogy orbánc, a TEK, (tényleg, hol a p***ába volt a TEK, hogyan lehet, hogy kimaradt ? ) és a Giccses Héder futsal minisztériuma hallatlan erőfeszítések, furfangos trükkök alkalmazásával, átverte az összes ellenséget és több ezer boliviainak osztogatta az orbánci 12 pontot, miszerint " akarja-e Ön, hogy Árokásó Előd köpjön egyet a határ átlépésekor " ?
m.macskosz
@Anna Mária: @Anna Mária: Kicsit naiv vagy, de ez nem a Te hibád,
még túl fiatal vagy és hiszel a mesékben. :)
A jog, a törvény és az igazság hazánkban már évek óta nincs köszönőviszonyban sem!
A közvélemény bizony mindenütt a világon hatással van a bíróságra, még a @valódi: demokráciákban is. A bíró pedig bizony nálunk megvehető és részrehajló, számtalan példa bizonyítja. Egy jó ügyvéd, vagy aki lefizeti...Tudod, a kiszabható büntetések gumiszerűsége erre lehetőséget is ad. Példa: Stohl Buci anno kaphatott volna akár 10 évet is, ehelyett kapott 6 hónapot. Ha valódi igazságszolgáltatás lenne, a mostanában egyre-másra kiderülő csalások, lopások elkövetői sem azonos mércével kezeltetnének. Nem védem Zuschlagot, mert nagyon nem kedvelem, de kb.20-25 millió (NEM MILLIÁRD!) forintos sikkasztásért ült hat évet.
De mi van Tasnádi Péterrel például? Felsorolni sem lehet, mi mindennel vádolják, --de lehet, hogy csak én vagyok figyelmetlen--, de hány évet is ült? Vagy egy másik eset: index.hu/belfold/2009/02/11/jogerosen_itelet_a_postabank_perben/

Minden másban egyetértünk. :)
Anna Mária
@m.macskosz: Bizonyára zsenge korom az oka a naivitásomnak, khhhm... :)
Nem, ilyet nem lehet mondani, hogy a bíró megvehető és részrehajló. Egy egész szakmáról ilyesmit állítani, bizony, több, mint nem szép. A bírói függetlenség igenis létezik ma Magyarországon - érdemes követni az ítéleteket, sokban nagyon világosan látható még laikusok számára is, hogy a bíró rendíthetetlenül ragaszkodik a szakmája szabályaihoz és természetesen a közvélemény nem gyakorol rá semmiféle hatást. És ez nagyon jó - figyeljünk már néha arra is, ami jól és tisztességesen működik még mindig az országban.
Végig kell ülni jó néhány bírósági tárgyalást, követni az eseményeket és akkor az ember jobban megérti, mi alapján dönt egy bíró úgy, ahogy. Az ügyek teljes ismerete nélkül lehet elégedetlenkedni bármelyik ítélettel, de ez megváltozik, ha az ember ismeri a történéseket és az ítélet indoklását.
wagabund
Nagy összegben fogadnék, hogy éljenző tömegek akarnak vele kezet fogni, és gratulálni a hőstettéhez. Több párt is a keblére öleli, és ráveszik mondjon valakire terhelő adatokat.
...nos nem kell sokat kapacitálni, hamarosan kiderül, hogy mindenért Gyurcsány a felelős, és ezt tóásó könnyek között fogja elhüppögni a kamerák előtt... mert ez lesz az ára a hazahozatalának...azt bizony meg kell szolgálni, bármi áron...

igazam van, vagy igazam?
m.macskosz
@Anna Mária: Abban igazad van, hogy nem szabad egy- két kirívóan visszatetsző ítélet miatt az egész bírói kárt kárhoztatni, nem is teszem, csak talán nem fogalmaztam elég precízen. A jogászok ugye a törvényt szolgálják, de bizony ezer a példa rá, hogy ügyvédek, közjegyzők és egyéb jogtudorok bizony finoman szólva nem a törvények szellemében tevékenykedtek/nek. Ettől azért még nem ítélek el minden jogi doktort. Azt azonban sajnos tudomásul kell venni, hogy a közvéleményt megrázza, ha kiderül, hogy ügyvédi segédlettel működik a lakásmaffia: "nol.hu/archivum/archiv-136901-116934
no, meg ezek: www.google.hu/search?q=csal%C3%B3+%C3%BCgyv%C3%A9d&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=qTQ9VdpzifxQr56AyA4
Anna Mária
@m.macskosz: A bírói kar a jelenlegi politikai helyzetben is nagyon tisztességesen, függetlenül dolgozik Magyarországon.
Nem szabad összekeverni a bírókat egyes korrupt ügyvédekkel meg közjegyzőkkel.
m.macskosz
@Anna Mária: Bocsi, de Te se általánosíts, kérlek! Maradjunk annyiban, hogy
a bírói kar ...ZÖME... a jelenlegi politikai helyzetben is nagyon tisztességesen,
függetlenül dolgozik Magyarországon. :)
Anna Mária
@m.macskosz: A bíróságok tönkretételére tett fideszes kísérletek sem jöttek be, hiába küldték nyugdíjba az idős, tapasztalt bírókat, a megmaradtak nagyon rendesen végzik a munkájukat. Én nem tudok olyan bírósági ügyről, ahol bírót bárki "megvett", vagy befolyásolt volna.
m.macskosz
@Anna Mária: Bár legyen igazad, én annak csak örülnék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.