Orbán Viktor miniszterelnök és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója szerdán felavatta Schwajda György, az új Nemzeti Színház első igazgatója szobrát, Varga Imre alkotását a teátrum előtti Bajor Gizi parkban.

"Schwajda György sorsa a hazaszerető, építő magyar személyiségé, aki a saját útját járja, mert tudja, az idő őt fogja igazolni. A színház, melyet épített, itt magaslik és ragyog: belaktuk, szeretjük, büszkén járunk ide, dicsekszünk vele, a miénk. Nevét abba a vaskos könyvbe írták be a magyarok, amelyben azok emlékét őrzik, akikre hálásan fogunk emlékezni, amíg lesz magyar nyelvet beszélő ember a világon" – mondta beszédében Orbán Viktor.

Törőcsik Mari, a nemzet színésze arról szólt, hogy Schwajda György talán a legjobban tudott Magyarországon színházat csinálni.

Vidnyánszky Attila felidézte: Schwajda úgy vállalta fel a Nemzeti felépítésének misszióját, hogy előtte 35 évig szinte az egész hazai színházi világ nem tett az ügyben semmit, és az Aczél György által írt darabhoz asszisztált.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.