Már 22 éve dr. Lukács Lajos a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium igazgatója és egyben matektanára. A helyiek elégedettek a munkájával, de a fideszes többségű önkormányzati testület ezt másként láthatja, ugyanis le akarják váltani – írta a NOL.hu.

A Fidesz lépése miatt Megvédjük a Bányait néven Facebook-oldalt hoztak létre, amin keresztül ma délután 16 óra 30 percre flashmobot szerveznek az iskola elé. Az oldal adminisztrátora, Soós Eszter azt mondta a lapnak, már öt évvel ezelőtt is közösségi összefogás kellett, hogy Lukács maradhasson, mert csak egy évre akarták kinevezni. Hogy mi lehet az oka annak, hogy ennyire szeretnék eltávolítani az igazgatót, arra Soós nem tudott válaszolni. Mint elmondta, csak személyeskedő pletykákat hallott, de azokat nem kívánta idézni.

Az iskolaigazgatói posztra egyébként egyedül Lukács pályázott, ezt pedig a KDNP-s alpolgármester terjesztette a testület elé csütörtökön. Minden ellenzéki képviselő egységesen támogatta a pedagógust, ám a kormánypártiak – döntésüket nem indokolva – kivétel nélkül tartózkodtak a szavazástól.

Az önkormányzat sajtószóvivője, Takács Valentina azt mondta a Népszabadság megkeresésére, hogy a tartózkodás oka, hogy a politikusok szerint demokratikusabb lenne, ha több jelölt közül választhatnának a szavazáson. Így szerintük a támogatás hiánya nem Lukács Lajos személyének szólt. Takács azt is kiemelte, véleménye szerint nem szerencsés, hogy már második alkalommal kísérik lakossági megmozdulások ugyanannak az igazgatónak a kinevezését.

A Kliknek egyébként nem kötelező figyelembe venni az önkormányzat döntését, annak jóváhagyása nélkül is kinevezhet igazgatót.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@szandokan: Az a baj, hogy ezt a kormányban is így csinálják. Pofára és párthűségre megy a dolog nem szakértelem szempontjából. Pedig ott az egész ország sorsa a tét nem egy iskoláé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@Desischado: Könnyű ellenségeket találni, csak ezzel egy baj van. Mi lesz, ha az ellenség is megtalál téged?
kukac50
A Fidesz nem tűri meg az értelmes oktatást,csak a diákok butítását támogatja.
Szakmai szempontokat sehol nem vesz figyelembe csak politikait.
Desischado
@Freewolf: Ha rám célzol, én biztos nem bújnék el, mint a vezíred!
Freewolf
@Desischado: Bújkál Orbán? Ez új hír nekem! :-)
Desischado
@Freewolf: Pedig nem újdonság. Gyáva féreg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.