Gyanúsítottként hallgatták ki Murány Marcellt, a Népszabadság főszerkesztőjét. A férfi állítólag március 30-án a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy a külső forgalmi sávban szabályosan haladó kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül tovább hajtott – erről értesült a Napi Gazdaság.

A baleset miatt a kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A lap úgy tudja, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg. Murányi a kihallgatás során elismerte a felelősségét.

Baleset miatt lehet rendőrségi ügye a Népszabadság főszerkesztőjének

A főszerkesztőt megkereste a Velvet az üggyel kapcsolatban, aki ezt nyilatkozta:

Március végén baleset történt, amelynek részese voltam. Ennek során egy kerékpáros súlyosan megsérült. Az ügyben vizsgálat indult.

 Murányi Marcell szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írja: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott. És csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte a felelősségét, de azt írja: nem gázolt és tudatos cserbenhagyás sem történt.

 A Népszabadság főszerkesztője közleményének végén úgy fogalmazott: "az ügy mélységesen megrendített, szeretném kifejezni együttérzésemet a baleset sérültjének".

A Népszabadság kiadójában tulajdonos Mediaworks Zrt. szerda délutáni közleménye szerint a Népszabadság, illetve a Mediaworks vezetőségét Murányi Marcell a baleset másnapján tájékoztatta a történtekről. Amíg a balesettel kapcsolatos hivatalos vizsgálatok és eljárások le nem zárulnak, az ügyet nem kívánják kommentálni, a médiavállalat ezzel a nemzetközi normákat követi: kommentárokat nem tesz és fair munkáltatóként viselkedik – írták.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@Freewolf: A faék hozzád képest egy bonyolult szerkezet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@hetöndöe: Kiderült, hogy meghalt a biciklis! Nos, akkor gyilkos a népszabadság főszerkesztője!
Miért nem lepődtem meg?
pistapapa
Mit neki egy gój halála. Ő is úgy nevelődött,hogy ők mindent megtehetnek. Változás következik fiúk!
hetöndöe
@Freewolf: A gyílkosság és a gázolás két különböző dolog,ezt még egy faéknek is illenék tudni.
JAJMÁR
Tragikus baleset. Részvétem.
Azt nem csodálom, hogy a főszerkesztő ezután lemondott, bár még gondolom, tart a vizsgálat.
hetöndöe
@pistapapa: Netán információid vannak a gázoló illetve az áldozat származására vonatkozóan,hogy íly bátran röfögsz róla?
Freewolf
@hetöndöe: Aki egy másik ember halálát okozza, az gyilkos!
A népszabi ex főszerkesztője egy gyilkos!
Fognak még utcát söpörni a népszabi "zsurnalisztái" (uszítói)!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.