Fogyatékkal élő gyermeket nevelő édesanyát küld utcára Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid – számolt be a Magyar Narancs.

Egy május elejétől érvénybe lépett rendelet a korábbiakhoz képest sokkal többet követel meg azoktól, akik Ózdon önkormányzati bérlakáshoz akarnak jutni – írja a lap.

Ilyen például a rendszeres jövedelem, az erkölcsi bizonyítvány, illetve a bérlakás használatát 8 négyzetméter/ főhöz kötik és nem halmozhatnak fel tartozást.

Az egyik, szociális bérlakásából az utcára küldött édesanya, Paternák Lászlóné a lapnak elmondta:

„Down-kóros gyerekemmel együtt tettek utcára, most 14 800 forintból élünk hárman, és ha a Németországban dolgozó két lányom nem támogatna bennünket, már éhen haltunk volna. Így csak hajléktalanok lettünk."

Az édesanya elmondta: 68 ezer forint adósságuk gyűlt össze, ebből 50 ezret befizetett, de azóta megtudta, hogy nem adhat be lakásigényt, mivel nincs jövedelme, amiből befizetné a kauciót és kiegyenlítené a fenntartási költségeket. A késve leadott papírok miatt az ápolási díjat is elveszítette – írja a Magyar Narancs.

A család nemrég kapta meg a hivatalos értesítést: menniük kell az önkormányzati ingatlanból.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A Jobbik legalább nem is ígérte, hogy senkit nem hagynak az út szélén.
Nyilvánvaló, hogy zsidók, cigányok után a fogyatékosokat is ki akarják paterolni, vagy ahogy ők fogalmaznak, deportálni.
Szebb jövőt ígérnek - saját maguknak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
A Jobbik legalább nem is ígérte, hogy senkit nem hagynak az út szélén.
Nyilvánvaló, hogy zsidók, cigányok után a fogyatékosokat is ki akarják paterolni, vagy ahogy ők fogalmaznak, deportálni.
Szebb jövőt ígérnek - saját maguknak!
levi
Ha az a két lány fejenként csak 100 eurót küld, az is 60 ezer..
Szörnyű, igaz ami igaz, utána kellene nézni, hogy kiket is érint a behozott törvény...de legalább azt teszik amit mondtak és nem hazudtak a pofánkba...
verum
A cikket olvasva Ózdon, ahol nagyon magas a munkanélküliség, ahol nincs munkalehetőség:
"A magasan kvalifikáltaknak két gyermek vállalása esetén öt éven keresztül nem kell lakásbérleti díjat fizetni, csak a lakásfenntartással járó költségeket. Ezzel a fiatal értelmiségiek – ezzel együtt a szellemi tőke – helyben maradását próbálják elősegíteni és a gyermekvállalást ösztönözni."
Tehát aki szegény, az mehet amerre lát. Ez a jobbikosok elmélete.
Csakhogy miből, kikből legyenek a magasak kvalifikált értelmiség? Nem a helyben maradás, hanem a menekülés lesz ilyen vezetés mellett. És akik kimennek, akiket itt semmibe vesznek, azok kint értékes emberré válnak és idegen ország gazdaságát erősítik.
Köszönet, Jobbik!
nemkati
Úristen, micsoda szörnyetegek élnek ebben az országban! Most konkrétan erre a Janicsákra gondoltam, de még mennyien vannak!
stirliitz
Egyszer diszkriminatívnak bélyegzik őket - baj.
De, ha az adott közösség minden tagjára érvényes szabályt juttatnak érvényre, az is baj.

No, akkor, hogy is van ez kérem?
Temesváriné Vágó Jutka
@verum: miért? más párt eddig mit is csinált???
verum
@Temesváriné Vágó Jutka: - le is lettek váltva!
verum
@Temesváriné Vágó Jutka: - visszakérdezek - mitől jobb a Jobbik?
Mézike
@Temesváriné Vágó Jutka: Jó kérdés! :-)
Úgy nagyjából eladogatták az országot..., aztán ami maradt azt felosztották maguk közt.
zoró
@nemkati: Két szar csomó közt is az egyik a Jobbik
zoró
A Jobbik azt hiszi hogy ilyen szerepléssel Oszkár díjat kapnak,,ezt még a bolondok sem nevetik ki ,,veszik komolyan,,,szánalmas bagázs .Sajnos a tükröt nem ismerik.
micfild
@levi: Egy fogyatékos, sérült gyermek után a családi pótlék 23ezer forint.. + jár még erre a méltányossági gyes is.. ami szintén kb 23ezer forint.
Borzasztóan kevés- de mégsem 14ezer.
Vizual
No ez nagy hiba volt a jobbik részéről. Remélem mindenki látni fogja, hogy mit várhat a jobbiktól. És ettől a rendszertől amelyik elvette a pénzeket. Most meg...Számtalan ilyen lehet amiről nem is tudunk.
Vizual
@stirliitz: A kivétel erősíti a szabályt. Ha érteni akarod elmagyarázom. Van egy szabály ami "főszabály" és vannak a kivételek amik eltérnek a "föszabálytól" Bár igaz. Te is felnőttél, talán ez ennek a gyereknek is sikerülni fog.
varirmag
@micfild: Ez az anyuka,vagy a cikkíró HAZUDIK ! A sérült gyerekre kapott csp + a méltányossági GYES + a középiskolás gyerekre kapott csp- amit elfelejtett megemlíteni !!!
A kilakoltatás nem egyik napról a másikra megy. Évekig húzodó herce-hurca míg a bíróság dönt a kilakoltatásról !!!
Ja ! és nem lett hajléktalan,hazaköltözött !!
Valahogy az önk.bérlakásokban élő nem fizetők mindig a gyerekekre hívatkoznak,de a
minimálbérért (vagy alig többért )dolgozók fizetik az adót,a járulékokat,nem kapnak szoc.bérlakást és velük soha nem foglalkoznak a firkászok.
varirmag
És a némerországban dolgozó gyerekeitől kapott támogatást még megsem említettem !
Sántít ez a történet,de nagyon
micfild
@varirmag: Szerintem is eléggé sántit..
bár a kilakoltatást elhiszem... ha nem fizettek, bérleti dijat és rezsit, annak sajna ez a következménye. Tény, hogy az emelt Csp- gyes + csp sem valami hatalmas összes.. Tán még 70ezer sem jön össze.. három embernek kb kajára ha elég... arra is szűkösen.
Nem szeretem a néphergelő cikkeket. Nincs értelmük.
Van ennek a kormánynak és csatlósainak éppen elég szemétsége, ami viszont igaz.
justhpeter
Ha sántít a történet, ha nem, ez a polgármester nem egy tiszta fialás. Mert mondjuk, ha Ózd a legújabb magyar gazdasági csoda centruma lenne, a munkaerőhiány már-már kezdené visszavetni a várost a fejlődésben, miközben ez a szerencsétlen asszony meg nem akarná kivenni a részét a városépítő munkából, akkor talán indokolt lehetne a hivatal megoldása. De ha egy polgármesternek a tojáshéj még a seggén van, a városa pedig folyamatosan bukdácsol múltjának romjain, lakosinak még közmunkaigényét sem tudja maradéktalanul kielégíteni, akkor talán lehetne megfontoltabb is, ha már politikus a koránál, műveltségénél fogva nem is lehet.
varirmag
@micfild: Ha valóban olyan nehezen élnek , akkor hogyan felejthette el az ápolási díjat ???
Tulajdonképpen hány évtizedig lakott ingyen lakásban ??? ( külföldön dolgozó gyerekei vannak !!! )
Ez az egész iromány egy nagy hazugság !!!

Kilakoltatások meg minden kormány alatt voltak ! és lesznek is ! Ebbe nem kellene belekeverni a politikát !
Egyszer már rendet tehetnének az önkormányzati bérlakások területén. Mert az ingyen kapott ( vagy majdnem ingyen !!!) lakásokat sokan , lelakják,nem fizetik azt a kevés lakbért sem. A közműszámlákat sem fizetik,az adósságot nem lehet behajtani rajtuk. A bíróságok évekig kotlanak egy-egy kilakoltatási ügyön.
Desischado
Vannak furcsaságok a történetben, de a jobbikos polgármester tettére nincs mentség. ez a 27 éves kölyök, szépen demonstrálja, mit lehet várni ettől a mocskos párttól!
KULI
Hmmm.Jobbik vagy nem,eloreteszik a mesekonyvet és azt torvénynek mondjak
rosalinda57
Az önkormányzatnak a feladata lenne az anya támogatása, hiszen fogyatékos gyermeke van, aki 24 órás felügyeletet igényel. Biztos szívesebben elmenni dolgozni, ha nem került volna ilyen helyzetbe. Mégsem adta be a gyermekét otthonba !
mate03
@Temesváriné Vágó Jutka: !A visszamutogatás még nem indok arra,hogy valaki még szarabbul csinálja, mint az elődje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.