Fogyatékkal élő gyermeket nevelő édesanyát küld utcára Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid – számolt be a Magyar Narancs.

Egy május elejétől érvénybe lépett rendelet a korábbiakhoz képest sokkal többet követel meg azoktól, akik Ózdon önkormányzati bérlakáshoz akarnak jutni – írja a lap.

Ilyen például a rendszeres jövedelem, az erkölcsi bizonyítvány, illetve a bérlakás használatát 8 négyzetméter/ főhöz kötik és nem halmozhatnak fel tartozást.

Az egyik, szociális bérlakásából az utcára küldött édesanya, Paternák Lászlóné a lapnak elmondta:

„Down-kóros gyerekemmel együtt tettek utcára, most 14 800 forintból élünk hárman, és ha a Németországban dolgozó két lányom nem támogatna bennünket, már éhen haltunk volna. Így csak hajléktalanok lettünk."

Az édesanya elmondta: 68 ezer forint adósságuk gyűlt össze, ebből 50 ezret befizetett, de azóta megtudta, hogy nem adhat be lakásigényt, mivel nincs jövedelme, amiből befizetné a kauciót és kiegyenlítené a fenntartási költségeket. A késve leadott papírok miatt az ápolási díjat is elveszítette – írja a Magyar Narancs.

A család nemrég kapta meg a hivatalos értesítést: menniük kell az önkormányzati ingatlanból.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A Jobbik legalább nem is ígérte, hogy senkit nem hagynak az út szélén.
Nyilvánvaló, hogy zsidók, cigányok után a fogyatékosokat is ki akarják paterolni, vagy ahogy ők fogalmaznak, deportálni.
Szebb jövőt ígérnek - saját maguknak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ha sántít a történet, ha nem, ez a polgármester nem egy tiszta fialás. Mert mondjuk, ha Ózd a legújabb magyar gazdasági csoda centruma lenne, a munkaerőhiány már-már kezdené visszavetni a várost a fejlődésben, miközben ez a szerencsétlen asszony meg nem akarná kivenni a részét a városépítő munkából, akkor talán indokolt lehetne a hivatal megoldása. De ha egy polgármesternek a tojáshéj még a seggén van, a városa pedig folyamatosan bukdácsol múltjának romjain, lakosinak még közmunkaigényét sem tudja maradéktalanul kielégíteni, akkor talán lehetne megfontoltabb is, ha már politikus a koránál, műveltségénél fogva nem is lehet.
varirmag
@micfild: Ha valóban olyan nehezen élnek , akkor hogyan felejthette el az ápolási díjat ???
Tulajdonképpen hány évtizedig lakott ingyen lakásban ??? ( külföldön dolgozó gyerekei vannak !!! )
Ez az egész iromány egy nagy hazugság !!!

Kilakoltatások meg minden kormány alatt voltak ! és lesznek is ! Ebbe nem kellene belekeverni a politikát !
Egyszer már rendet tehetnének az önkormányzati bérlakások területén. Mert az ingyen kapott ( vagy majdnem ingyen !!!) lakásokat sokan , lelakják,nem fizetik azt a kevés lakbért sem. A közműszámlákat sem fizetik,az adósságot nem lehet behajtani rajtuk. A bíróságok évekig kotlanak egy-egy kilakoltatási ügyön.
Desischado
Vannak furcsaságok a történetben, de a jobbikos polgármester tettére nincs mentség. ez a 27 éves kölyök, szépen demonstrálja, mit lehet várni ettől a mocskos párttól!
KULI
Hmmm.Jobbik vagy nem,eloreteszik a mesekonyvet és azt torvénynek mondjak
rosalinda57
Az önkormányzatnak a feladata lenne az anya támogatása, hiszen fogyatékos gyermeke van, aki 24 órás felügyeletet igényel. Biztos szívesebben elmenni dolgozni, ha nem került volna ilyen helyzetbe. Mégsem adta be a gyermekét otthonba !
mate03
@Temesváriné Vágó Jutka: !A visszamutogatás még nem indok arra,hogy valaki még szarabbul csinálja, mint az elődje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.