Azt tudom, a kormány mit csinál. Hétfőtől hétfőig jól tálalt hazugságokat gyártanak. Somogyban egész falvak szegényednek el. Mindenhol máshol is az országban. Az sonline.hu beszámol arról, hogy összefogtak az egyházak. A Somogysárdi Római Katolikus Plébánia, a Kaposvári Egyházmegye, a Baptista Szeretetszolgálat és az Assisi Szent Ferencről elnevezett konyha együttműködésének köszönhetően minden nap 630 adag ételt osztanak ki, hét településen.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
@Csizmás Kond: Téged biztosan jól megtanítottak a fideszben halászni! :)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...Már a Jézusi korban is tudták, hogy nem halat kell adni az éhezőnek, hanem megtanítani halászni...
Anna Mária
@Csizmás Kond: Téged biztosan jól megtanítottak a fideszben halászni! :)))
nemjoezigy
A lopás egy másik formája az egykulcsos adó bevezetése és fenntartása.: hvg.hu/gazdasag/20150520_vegyuk_el_jovedelmuk_felet_szupergazdag?s=hk
Kivonatolva: Gyakori érv a gazdagok megadóztatása ellen – a magyar kormány is ezt hozta fel az egykulcsos személyi jövedelemadó 2011-es bevezetésekor –, hogy a gazdagok megadóztatása lassítja a növekedést, mert ők elköltik a pénzüket, és így húzzák magukkal az egész gazdaságot. Saez eredményei rácáfolnak erre, hiszen a professzor nem találta nyomát annak, hogy lassabban nőttek volna azok az országok, ahol a felső 10 százaléknak többet kell fizetnie. A magas jövedelmekre kivetetett nagyobb adókulcs tehát a GDP csökkenése nélkül csökkenti a különbségeket. Az igazán gazdagok ugyanis annyit keresnek, hogy nem tudják elkölteni, ezért óriási vagyonokat halmoznak fel.
Saez kutatása arra is rávilágított, hogy azokban az országokban, ahol nagyok az egyenlőtlenségek, a leggazdagabb 10 százalék jövedelme kétszer olyan gyorsan gyarapszik, mint az alsó 90 százaléké. Hiába bővül tehát egy ilyen ország gazdasága, a növekedésből csak kevesen részesülnek, felső 10 százalék a többiek kárára gazdagszik.
Magyarország sem kivétel
Saez kutatása szerint a második világháború előtt Magyarországon is nagy volt az egyenlőtlenség, mely – nem túl meglepő módon – a szocializmus alatt lecsökkent. A rendszerváltás után – a magántulajdon megjelenésével – ismét növekedni kezdett az egyenlőtlenség, és olyannyira, hogy 2013-ra soha nem látott nagyságúra nőtt a különbség a leggazdagabbak és a legszegényebbek között.
Ahogy arra Saez is rámutatott, ebben a folyamatban különösen nagy szerepe lehet az egykulcsos szja bevezetésének. Saez szerint a fogyasztást terhelő adók nem alkalmasak az egyenlőtlenség csökkentésére,(Európában nálunk legmagasabb áfa) mert érzéketlenek a jövedelmi különbségekre.
folyt köv:
verum
@Csizmás Kond: - ha már Jézust említed, ő ezt mondta:
"Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
...
Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg."
nemjoezigy
@nemjoezigy: Folytatás:
A professzor meglátása szerint az egyenlőtlenségek leküzdéséhez azonban megfelelő adórendszernél többre van szükség. Célzott állami programokkal kell segíteni a szegényebbeket, és az oktatásra sem szabad sajnálni a pénzt, hiszen az biztosítja a későbbi nagyobb növekedést.
+ ajánlom a kommentek elolvasását is
És az is igaz, hogy nem kell ehhez professzornak lenni, ezt a többség, a károsultak, az aktív lakosság legalább 80%-a tudta a bevezetéstől kezdve. De a döntéshozók a saját anyagi érdekeikért minden NÉP és ORSZÁG ellenes döntésre, intézkedésre készek.
Ez a pénz és a kapitalizmus filozófiája. erre szavazott a ~ 2 millió egyén. Sajnos.
Csizmás Kond
@verum: ...remélem azt is tudod kinek mondta és miért...?...ja és mi az értelme...mert az, hogy beidézel valamit amiről gőzöd sincs az bűn...
Csizmás Kond
@Anna Mária: Marika...nagyon kis résen látod te ezt a nagy világot...
verum
@Csizmás Kond: - felfogtam, csak te nem.
De válaszolok, hátha.
Nem fog tudni megtanulni halászni senki, akit nem engednek közel a vízhez és hálóra sem telik, de még horgászbotra sem.
Dereng...?
Csizmás Kond
@verum: ...vagyis fogalmad sincs...íme :
" 31. Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.
32. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.
33. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.
34. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.
35. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;
36. Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.
37. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?
38. És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?
39. Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?
40. És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.
41. Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
42. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
43. Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
44. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
45. Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme...
verum
@Csizmás Kond: - ne csak bemásold, az értelmét is fog fel - és rettegj!
Anna Mária
@verum: Miért rettegjen? A rettegés még azt a maradék kis eszét is elvenné! :)))
Csizmás Kond
@verum: Soha nem rettegtem...és még most sem érted a lényegét...
Hellcat
@Csizmás Kond: Az a baj itt mostanában sokan hiába tanultak meg halászni...van akinek a fidesz elvette a pecabotját vagy a hálóját és odaadta másnak...Egyre kevesebb a hely a tó körül is ahol halászni lehetne.
dr. prédikátor
@verum: Miért várod el egy vaktól hogy lásson???
verum
@dr. prédikátor: - igaz!
"Mert megkövéredett e népnek szíve, és füleikkel nehezen hallottak, és szemeiket behunyták; hogy valami módon ne lássanak szemeikkel, és ne halljanak füleikkel, és ne értsenek szívükkel, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket."
verum
@Csizmás Kond: -
"A bölcseségnek kezdete az Úrnak félelme;"
Csizmás Kond
@Hellcat: ...halászni nem csak tóban lehet...
Csizmás Kond
@verum: Az ami ott le van írva annak semmi köze a politikához...
Lehet szellemeskedni de csak akkor értékes ha az idézet hozzáillő. Ez pont olyan butaság volt a részedről mint a Schulz-i féle parancsolatidézet az uniós felszólaláson, épp ő idéz a vallásból amikor annyi köze sincs hozzá mint Makónak Jeruzsálemhez.
verum
@Csizmás Kond: - nem azt mondta a vezéred, hogy kereszténység nélkül nincs Magyarország?
Akkor bizony ami ott le van írva, annak van a legtöbb köze a politikához!
Csizmás Kond
@verum: hát persze...a szarnak is köze van minden nyalánksághoz, mégsem emlegetik egy lapon...
Hellcat
@Csizmás Kond: Látom nem jött át a dolog...
justhpeter
Lopni, csalni, hazudozni bűn. Oké. De kié ?
verum
@Csizmás Kond: - látom, csak a szarhoz értesz!
Csizmás Kond
@verum: ...ha kell ahhoz is...
amúgy az éhezők etetése jó cselekedet viszont nem megoldás. Ha a cikket elolvasod rájössz, hogy az is a munkahely teremtést, a képzettségi felkészítést és hasonlókat szorgalmaz. A beírásom is csak azt próbálta megerősíteni mire te előálltál egy olyan idézettel ami nem az ételről vagy a megélhetésről szól hanem a vallásról és az isteni hitről. ...szerintem megtévesztett a kifejezés mivel nem tudtad, hogy az ember fia nem csak szalonnával él...tehát lehet erőltetni de nincs különösebb értelme értelme.
verum
@Csizmás Kond: - ha a cikket elolvasod, rájössz, hogy a munkahely teremtés, a képzettségi felkészítés költségeit ellopták a politikusok és sleppje.
A többit következtesd ki magad, elég sok szarban turkálhatsz hozzá!
picike
@Csizmás Kond: mindnyájan halászok vagyunk,mivel mindenki a megélhetésért küszködik él,mert naponta járunk halászni
Csizmás Kond
@verum: ellopták...azok akik bezárták a szakmunkásképzőket, akik inkább adtak tizenakárhány akármit munkahely hiányába ...olyan képzéseket támogattak amire itthon nem lehet tucatszámra elhelyezkedni stb.
Csizmás Kond
@picike: azért még ma is van aki tátotszájjal várja a sültgalambot...
verum
@Csizmás Kond: - mondd, te tényleg elhiszed, hogy a múltbeli hibák miatt nem látszanak a mostaniak?
Azt hiszed, elfedezhető?
A mondás szerint: vétkesek közt cinkos aki néma. Én meg hozzáteszem, aki elfedezni akarja a vétket, tetézi a bűnt!
Csizmás Kond
@verum: A mostani hibák a régi alapokra épülnek, abból a tőből fakadnak tehát hiába semmisítik meg az újra sarjad ha nem tövestől piszkítják el.
verum
@Csizmás Kond: - a trafikmutyi, a Tiborc és felcsuti Mészáros harácsolása, Kishantos szétverése, meg a többi Gyurcsány hibája?
Hát, köszi, de ebben a zord időben jól megnevettettél, tényleg felvidultam! :-)
Csizmás Kond
@verum: ...próbálj széleskörűen látni...
Ezek csakis úgy jöhettek létre, hogy volt alapja a minősítetlen pályázásoknak.
verum
@Csizmás Kond: - én igazságosan próbálok látni - és nem tetszik, amit látok!
Csizmás Kond
@verum: Az igazság az nagyon relatív...de amikor az ember a saját meggyőződése szerint szeretne valamit akkor tegyen is érte.
verum
@Csizmás Kond: - akárcsak a honatyák!
Csizmás Kond
@verum: ismétlem, aki igényes az ne mástól várja, hogy érte tegyen valamit más...
...segíts magadon és az Isten is megsegít...
verum
@Csizmás Kond: - soha senki sehol nem boldogult egyedül, valamiféle kapaszkodó nélkül.
Csizmás Kond
@verum: Szerintem itt is kapott állami meg egyéb támogatást csakhogy valamiért így sem futotta az ő igényeire...nem kellett volna túlzásba vigye és akkor nem kerül ebbe a helyzetbe.
verum
@Csizmás Kond: - szerinted. Szerintem meg nem.
Csizmás Kond
@verum: Ez nem tetszéskérdés hanem le van írva...csak nem szakítasz időt az olvasásra inkább nyomod a süket dumát.
Igebnis van fenntartási költség csak valahol elkallódott az élő és a halott igényei között.
nyanya001
"Ne lopj, ne csalj, ne hazudj, mert a kormány nem tűri a konkurenciát"
verum
@Csizmás Kond: - nincsenek érveid, csak kétségbeesetten hibáztatnál mindenkit, csak a Fidesz helikopter.
Tulajdonképpen mosolygok rajtad és nem is neked válaszolgatok, hanem azoknak, akiket próbálsz megtéveszteni. Rajtad keresztül próbálom őket tisztábban látásra bírni.
Úgyhogy csak mondjad a magadét, nekem annál több ellenérvem lesz és megoszthatom másokkal is! ;-)
Csizmás Kond
@verum: Ha unod hagyd abba...vagy valaki ezt is meg kell súgja ?
...és én ezután is csak a magamét fogom mondani nem azt amit diktálnak...ennyiben különbözünk.
verum
@Csizmás Kond: - nem unom, hiszen jól szórakozom. :-)
Nem diktál és nem súg senki ember. Neked még saját ideológiád sincs, nemhogy a magadét mondod.
Nincs világnézeted, nincs hited, fogalmad sincs, arról mi az elv. Tölcsér vagy te, amibe mások kiabálnak és te hangosítod.
Csizmás Kond
@verum: ..te meg egy újabb kertészákos...egy szargörcs aki ha kifogy az érvekből a szart kezdi kenni.
...veled ennyi volt.
verum
@Csizmás Kond: emlékszem, utaltál már korábban is rá, hogy te a szarhoz értesz.
Én szívesen cáfollak, az kedvemre van, de a szarkeverést meghagyom neked. Én bízom a szakértelmedben. ;-)
Csizmás Kond
@verum: Miért ne utalnék rá, az ugyanolyan eleme az életnek mint bármi más. Amúgy a véleményem marad még ha hajlékonynak mutatkozol is, ugyanis én soha nem nyalom le azt a kalapácsnyelet ...
verum
@Csizmás Kond: - a szarkeverés, amit művelsz, az nem ugyanolyan eleme az életnek, mint bármi más, hanem rosszabb.
Nem értem, milyen kalapácsnyélről beszélsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.