Lakatos Béla ácsi fideszes polgármester reagált az igazságügyi miniszter szavaira, mely szerint „az Orbán-kormány szerint Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell 800 ezer cigány felzárkóztatásáról.”

A roma származású polgármester az Indexnek elmondta, sejtették, hogy előbb-utóbb összehozzák a bevándorlók ügyét a romákéval, ezért a jövő hétre meg is szervezték a roma polgármesterek találkozóját, de nem gondolták, hogy ilyen hamar bekövetkezik ez az összekapcsolás.

Lakatos vérlázítónak tartja Trócsányi kijelentéseit, mert azok nem a roma felzárkóztatás fontosságát hangsúlyozzák, hanem azt, hogy a romákra költött pénz miatt nem tud az ország más dolgokat, problémákat finanszírozni. Véleménye szerint ez egyértelműen cigányellenes hangulatot kelt.

A fideszes polgármester azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a roma felzárkóztatásra költött „rengeteg pénz” egyáltalán nem ért célba, azok helyett, akik a leginkább rászorultak volna, egy szűk réteg részesült a javakból. Néhány ember életszínvonala valóban javult, de míg ők milliomosok lettek, a vidéki cigányság helyzete változatlan maradt, így kifejezetten visszás arra hivatkozni, hogy a roma felzárkóztatás miatt nem tud a kormány a menekültekre költeni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@Dr. Felipe: Szerintem meg jól beszél Lakatos !

A cigányokat több okból sem lehet kirugdosni az országból és az állampolgárság csak egy ok ! Amennyiben azt akarjuk - márpedig Fidesz nélkül is ezt akarhatjuk - hogy elfogadható, elviselhető, tűrhető és tanultabb cigényaink legyenek, akkor kell rájuk költeni, mert sem erejük, sem anyagi forrsáuk - egyesekben meg szándék - sincs mindezt önerőből megoldani !
Uff !

És persze nem néhány, cigányok által elkövetett, vérlkázító bűncselekmény talajéról kell állás foglalni, mert a politikusi mocskos csürhe anyagilag és erkölcsileg viszi padlóra az országot, ami legalább akkora bűn !

Szerintem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Undorító most meg a romákra kenni, hogy miattuk nem tudják fogadni a menekülteket! flóri koma hova rakta a pénzt, amit a cigányok felzárkóztatására utaltak?! Hogy a többiekről már ne is beszéljek!
Bercifiu
@kamazuka: Igaz, mert a szart itt ürítik.
izo
@kamazuka: Szerinted azért jönnek ide mert dolgozni akarnak, akkor nézz körül a gyarmatosítók fővárosaiban!Nem kell összetéveszteni őket az 56-os és a most kivándorló magyarokkal.
kamazuka
@izo: Nem,nem szó nincsen összetévesztésről!A szemlélet váltás a lényeg,aki jön az hoz is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.