Az Új Magyar Köztársaság alapítója Fullajtár Andrea színész és a budaörsi Wittinghoff Tamás is . Az alapító tagok között találjuk a március 15-i tüntetés szervező, aztán népszavazásokat kezdeményező Gulyás Balázst (Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport), Vajda Zoltánt (60 ezren a Magánnyugdíjunkért Facebook-csoport) és Lattmann Tamás nemzetközi jogászt. Mellettük több ismert közéleti személy is szerepel még az alapítói listán:

Forrás: index.hu
Feltöltő: JAJMÁR
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Bíztató, de könyörgöm ! Ne egymás ellenébe, hanem egymással kar a karban !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Bíztató, de könyörgöm ! Ne egymás ellenébe, hanem egymással kar a karban !
JAJMÁR
@Toby: De kikkel?
Számomra érthetetlen, hogy a PM és az Együtt támogatása miért ennyire alacsony, de hát valamiért nem tudják megmozgatni az embereket. Talán majd a fentieknek sikerül.
(Az MSZP nincs.)
Toby
@JAJMÁR: Bajnai minden előzmény nélküli lelépése a politikai porondról, meglepetést okozott sokaknak, ahhoz képest, hogy tavaly ősszel kijelentette, politizálni fog, "mert nem tehetek mást !"
Az Mszp még mindig a sebnyalogatásnál tart és még mindig vannak maflácska megnyilatkozásaik, melyeket a gengszteristák simán lekiabálnak, de legalábbis jól hngzó ákombákomokkal semlegesítik.
Az LMP csak a parlamentben kajakoskodik, pont ott, ahol mindegy, hogy mit mond !
Gyurcsányból meg fel-feltörnek még azok a gyengeségek és hibák, melyek miatt sok szavaztot vesztett !
A többi - sajnos - a futottak még...
verum
@JAJMÁR: - miért nem lehet minden más párttal összefogva létezni? Nem kell ahhoz egyik pártnak sem tagjának lenni, sem szavazni rá.
Van egy közös cél, nem mindegy hogy honnan jön, aki egyetért?
JAJMÁR
@Toby: 18:40 Sajnos így van, nincs komoly ellenzéki erő, ezért örülök ennek az új szervezetnek, még ha nem is párt, de legalább elkezdik "összegyűjteni" a problémákat és a javaslatokat.
JAJMÁR
@verum: 18:44 Felőlem lehetne, de nem muszáj. Lehet, hogy külön mindegyik szervezet több embert ér el, mert más-más problémára figyel és a jövőre nézve az ötletek is színesebbek, amelyekből aztán ki lehetne választani a legjobbakat.- a néppártból szerintem elegünk van - és bőven elég, ha a választás előtt lépnek szövetségre.
Szerintem nem ezen múlik, hanem azon, hogy van egy nagy tömeg, akik nem találnak a palettán számukra hiteles politikai szervezetet.
Anna Mária
Hajrá!
Wittinghoff nagyon jó fej és tapasztalt!
verum
@JAJMÁR: - ötletek szétszórva soha nem hatékonyak. Sajnos az a helyzet, hogy párt nélkül nem lehet elérni civilnek semmit.
Én sem tartom jónak, de a gyakorlat ez.
Jó a civil kezdeményezés, csak kérdés mennyi haszna lesz. Mert azonnal elkezdik majd a kulcsembereket megvásárolni, megfélemlíteni, ellehetetleníteni, stb. És a civil háttértámogatás nélkül kiszolgáltatottabb a politikában.
JAJMÁR
@verum: 19:36 Ahogy látom a névsort, nem hiszem, hogy megvásárolhatók lennének, akkor már ott ugrálnának, a fidesz körül.
Nekem van jó tapasztalatom a civil szférában, persze, most megváltoztak a dolgok, de jobb helyeken a civil szervezet szava sokat ér!
Biztos, hogy találtak már a támogatókat, ha egyesületté alakultak, de gondolom, lesz adószámuk és számlaszámuk, lehet őket támogatni.

Sajnos a jelenlegi politikai pártok több embert taszítanak, mint amennyit vonzanak. Szerintem az építkezéshez nem kellenek a jelenlegi ellenzéki pártok, hiszen még a saját építkezésük sem jött össze nekik :)
Éppenhogy összegyűjteni akarják a problémákat, és a javaslatokat is, de ha minden párt ezt teszi, és készít mindegyik egy összefoglaló javaslatot, abból már könnyű összegyúrni egy közöset, de persze, ez csak az én véleményem.

Van még egy kis dolgom, de később jövök :)
verum
@JAJMÁR: - nem kell meggyőznöd, szimpi az egész. Én csak attól tartok, hogy most és itt civileknek nem sok beleszólást engednek.
Meg akit nem lehet megvásárolni, azt megfélemlíteni, zsarolni lehet. Nem egyszerű ez az egész, de pozitívan nézem a dolgokat és nagyon drukkolok. Mert valami normális dolognak már nagyon lenni kellene.
verum
@JAJMÁR: - aztán meg a karaktergyilkosság sem hiányzik a fegyvertárból. :-(
verum
@JAJMÁR: - beleolvasta a blogjukba, szimpi.
verum
@JAJMÁR: ez egy döbbenetesen megrázó, feltáró és kiábrándító írás, de a többit is érdemes végigolvasni:
tuaregblog.blogspot.hu/2015/05/igy-loptok-ti.html
JAJMÁR
@verum: Igen, tudom, hogy így működik, az egész országot átszövi a korrupció, minden egyes települést. Csak ne felejtsük el, hogy amíg pl. 7-8 éve, ha valaki ezt újságokban megszellőztette, vagy netán feljelentést tett, akkor nem azt kezdték el vegzálni, aki feljelentett. Manapság aki feljelent, vagy bejelent az "rosszindulatú", akadályozza a munkát, és persze "hülye" is. Látom én is, kicsibe is, de nincs mit tenni, csak felülről lehet elkezdeni lebontani. Addig amíg a minta ott az, hogy aki nem teszi el ami szembejön, az "annyit is ér", semmi nem fog változni.
verum
@JAJMÁR: - igen, ezt sokszor leírtam már. Az előző kormányok is korruptak voltak, de ezzel törvényt szegtek. Most törvény van a harácsolásra, korrupcióra - és semmi szemétségnek nincs következménye.
Félelmetes, hogy lehet-e ezt egyáltalán akárcsak visszaszorítani is...?
JAJMÁR
@verum: 14:46 Piszok nehéz lesz, és kétséges a sikere, de mégis meg kellene próbálni, vagy majd jön a jobbik, és azok végképp kijózanítják az embereket.
verum
@JAJMÁR: - hát, a Jobbik az keserves kijózanodást hozna! A korrupció meg semmit nem változna.
Anna Mária
@JAJMÁR: Ennek akkor lesz esetleg vége, amikor kidobták Magyarországot az EU-ból. Nem lesz mit lopni.
Anna Mária
@verum: Ebben teljesen igazad van, a jobbik pontosan ugyanolyan korrupt lesz, mint a fideszkdnp.
Viszont ha a jobbik hatalomra kerül, az ország rögtön kívül találja magát az EU-n, megszűnik a pénz beáramlása. EU-pénz nélkül pedig mit lopjanak?
Hellcat
@Anna Mária: Ezek a civileg gondolom nem lesznek telepumpálva 100 milliókkat mint a "független" CÖF. Nagy hátránnyal indulnak.
Anna Mária
@Hellcat: Hát, majd megtámogatjuk őket, mint az ellenplakátosokat.
verum
@Anna Mária: - olvass bele a blogjukba, amit belinkeltem. Tényleg érdemes.
Én nagyon drukkolok nekik sőt, lassan szimpatizánsukká válok.
JAJMÁR
@Anna Mária: 14:58 Valamilyen szinten mindig is lesz korrupció, és nem csak itt, Mo.-n, de legalább azt el lehetne érni, hogy akiről bebizonyosodik, az mondjon le és bűnhődjön, de minimum tartsák negatív tettnek az emberek, és közéletben ne kapjon tisztséget többet.
(Kapásból 3 emberről tudok, itt, ezen a környéken, aki - még börtönben is ült - és ma osztja a pályázati pénzeket.) Az a baj, hogy egy kifli elvétele a boltban nagyobb bűn ebben az országban, mint a milliárdok ellopása.
Az eu tagság és fidesz csak felerősítette, ami benne volt ebben a társadalomban, és igen, a Kádár-rendszerben gyökerezik.
verum
@JAJMÁR: - szerintem az emberi tulajdonságban gyökeredzik. De hogy mekkorára nő, ez a mindenkori hatalom felelőssége
Anna Mária
@JAJMÁR: Az EU-tagság biztosan nem erősítette fel a korrupció szellemét.
verum
@Anna Mária: - nem maga a tagság,hanem a rahedli pénz.
"Vérszagra gyűl' az éji vad"
JAJMÁR
@verum: 15:12 Igen, de ami "mindenkié" abból ez is, az is lecsíphet egy-egy darabot, és így volt ez az állami tulajdonnal a múltban, most meg így van ez a "közös pénzekkel".

@Anna Mária: A lehetőség a lopásra "az alkalom tolvajt szül" adott, és bizony a mindenkori kormány felelőssége, hogy ezeket minimalizálja.
Anna Mária
@verum: Sajna az EU nem volt felkészülve arra, hogy enyves kezek kotorásznak a pénzekben. Talán most már jobban odafigyelnek.
Engem nagyon dühít, hogy mivel az EU egy másik országában adózom, kénytelen vagyok támogatni anyagilag ezt a bandát.
JAJMÁR
@verum: Úgy látom ismételtelek, de mert egyetértek :)
verum
@JAJMÁR: - és így volt a a második világháború előtt is. Móra regényei is elég beszédesek.
Amióta ember van, azóta csalás, lopás korrupció van.
Anna Mária
@verum: Nem, a csalás-lopás-korrupció nem emberi tulajdonság.
Vannak olyan népek ám, ahol ismeretlen a lopás.
verum
@Anna Mária: - emberek bizonyára jócskán vannak, akik akkor sem lopnának, csalnának, ha a törvény engedné.
De azt nem hiszem el, hogy egy egész nép lenne ilyen. Hacsak nem családi méretű népről beszélünk.
Anna Mária
@verum: Vannak óriási lélekszámú népek, amelyeknél a lopás ismeretlen! Bizony, akár hiszed, akár nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.