Most lett elegük a nagy cégeknek a kormány nemzeti trafikmutyijaiból. A Japan Tobacco, a Philip Morris és az Imperial Tobacco közös közleményben tiltakozik.

A három dohánycégnél az verte ki a biztosítékot, hogy a kormány a British American Tobaccoból (BAT) és a Continental-csoporthoz tartozó Tabán Trafikból csinált nemzeti trafikellátót nyilvános pályázat nélkül. A közlemény szerint ez diszkriminációnak és illegális állami támogatásnak minősül, ami ellentétes az uniós joggal – írja a Népszabadság.

A kormány döntése súlyosan kivételez azokkal a cégekkel, amelyek Magyarországon gyártják a termékeiket, hiszen innentől fogva ők látják el az ország 6300 trafikját. A kiszorultak javaslatot ugyan tehetnek a trafikoknak, hogy vegyék a termékeiket, de eladni már csak a trafikellátóknak lehet.

Ha mindez nem lenne elég, a hátrányos helyzetbe került vállalatokat arra is kötelezné a kormány, hogy termékeik értékesítésével, árképzésével és készletállománnyal kapcsolatos információkat adjanak át a konkurenseknek.

A három érintett közleményében azt is megemlíti, hogy a nagykereskedelmi koncesszióért mindösszesen 600 millió forintot fizetnek az államnak a nyertes cégek, miközben várhatóan 5-10 milliárd forint hasznot hoz majd nekik a trafikellátás.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Zsíros csókosok lehetnek ezeknél a teritő maffiánál. Hányinger ez a banda. Átlátszó, pofátlan trükkök. Véres polgárháborút kell csinálni és majd menekülhetnek bevándorlóként Brüsszelbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Zsíros csókosok lehetnek ezeknél a teritő maffiánál. Hányinger ez a banda. Átlátszó, pofátlan trükkök. Véres polgárháborút kell csinálni és majd menekülhetnek bevándorlóként Brüsszelbe.
glorianna
Dohányügyben kérdezzék (vonják felelősségre) Lázárt. Állítólag már volt egy őszinteségi rohama.
Desischado
Ez várható volt. lézer meg a haverja csinálták az egész dohánymutyit. egekbe emelték az árakat, és mindez csak arról szólt, hogy megtömhessék a feneketlennek bizonyuló zsebeiket. Jogos a cégek felháborodása. Tegyenek panaszt Brüsszelben!
kkalman
@justhpeter: Csak azért, mert a kormány hozott olyan törvényeket, amitől ég a pofáján a bőr, őalatta meg megnyílott a föld.
Utolsó hazug tróger. Ha csak levegőt vesz a száján keresztül, már az is hazugság.
kukac50
Még kevés Nekik a pénz telhetetlenség uralkodik rajtuk!
Aljas szemét tolvaj banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.