Súlyosan vesebeteg a 30 éves pécsi Czakó Zsuzsanna, ám nincsen pénze kiváltani gyógyszereit. Napi ötször kell katétert használnia, ezt még támogatja is az egészségbiztató, ám a további tízféle gyógyszert, amit emellett szednie kell, már nem mind – derült ki az RTL Klub híradójából.

Ugyanis sok gyógyszert kivettek a közgyógyellátási keretből, ami egyébként évek óta nem emelkedett, 12 ezer forint. A nő a lakáshoz van kötve, dolgozni nem tud, rokkantnyugdíjas édesanyja szokott kölcsönkérni vagy tárgyaikat zálogba adni, hogy fizessék az orvosságokat.

A betegjogi képviselő szerint a jelenlegi rendszer a szegényeket sújtja.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Méltányosságból 100,-ft-al megemelték a keretét??? Brávó elvtársak!! csak így tovább.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jankó123
Ilyen mértékű a szociális érzékenység abban a Qrva országban, amelyikben napi 280 ezerért autót bérelnek a kib@szott fontos embernek, e logika alapján pl. adhattak volna neki buszjegyre egy kis aprót is!

Jut eszembe! Lehet még szavazni az év polgármesterére Pécsett? :-(
alterego56
@Mirabilis: Nem hagyta az út szélén, a fidesz nem tesz ilyent. Simán bele rúgja az árokba azokat akiknek segítségre volna szüksége. Nehogy má' pénzbe kerüljön a TB-nek.
kkalman
Czakó Zsuzsanna még örülhet is, hogy 12000 Ft közgyógyot kap. Vannak sokan olyanok, akik hatezret kapnak, miközben a gyógyszerköltségük húszezer Ft. A jövedelmük "ennek megfelelően" 29 ezer.
Még szerencse, hogy kormányunk szociálisan érzékeny, és senkit nem hagynak az útszélén. Egyszerűen berúgják az árokba.
kata53
@kkalman: Sajnos így van, ahogy mondod! Sokan/én sem kapom meg a havi 6000.-sem, mert annyira levették a méltányosságit. A betegségeim miatt az alanyit,megkapnám, de már túlkoros vagyok és már hívnak be felülvizsgálatra.
kkalman
@kata53: ma, 17:20 Nyomtam ugyan egy tetsziket, pedig egyáltalán nem tetszik. Nálunk páromtól vették el a közgyógyot, mert két rokkant az már csak dúskál a lében. A családi kassza úgy ki van tömve, nem egész 110-el három főre, hogy az a húsz ezer, amibe a párom gyógyszere kerül, az könnyedén kifizethető a nagy rizsacsökkentés mellett. És még b@ßogatják is az embert mindenféle idióta felülvizsgálattal, hogy azt a keveset is el tudják venni.
cinke papa
Nem gondoltam volna hogy ilyen oldalon megtalálom a vér szerinti húgomat (féltestvéremet) Én azt gondolom hogy több ezren vannak sokkal súlyosabb helyzetben! Olyanok akiknek szinte kenyerük sincsen.Azt nem értem az egészben hogy a riport alatt hol voltak anyukádról és rólad az arany gyűrűk,és láncok?? Na meg ha nem elég a gyógyszerre akkor honnan van a full autó?? Már pedig az nem gyógyszerrel megy!! Én két gyermeket nevelek nehézkesen, mégis tőlünk kértél volna kabátravalót,de mivel nem tudtunk adni ezért így rohadjunk meg meg úgy dögöljünk meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.