A következő napok hamisítatlan strandidőt hoznak, a fölénk áramló egyre melegebb levegőnek köszönhetően hétvégétől igazi forróság köszönt be.

A most 22 fokos Balaton hétvégére 25-26 fokig melegedhet.

Csütörtökön a délnyugati, nyugati tájak fölött időnként még több lehet a felhő, péntektől kezdődően azonban országszerte csaknem zavartalan napsütésre van kilátás, és a hőmérséklet is tovább emelkedik: pénteken 28-32, szombaton 30-34, vasárnap már 32-36 fokra van kilátás a legmelegebb órákban, a jövő hét elején pedig a 36-37 fok sem lesz ritka az ország területén, és a hajnalok is egyre kevésbé hoznak majd felfrissülést.

Ebben az időjárási helyzetben a 11 és 15 óra közötti időszakban rendkívül erős lesz az UV-sugárzás!

Ha tehetjük ebben az időszakban kerüljük a közvetlen, direkt napfényt, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel óvjuk bőrünket a leégés ellen. Viseljünk napszemüveget, szalmakalapot, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, viszont kerüljük a cukros, alkoholos italok és a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

A kánikula elsősorban a szív-és érrendszeri problémákkal küszködők, az idősek és a kisgyermekek szervezetét viselheti meg legjobban, de a forróság az egészséges emberi szervezet számára is megterhelő lehet.

A legfrissebb prognózisok szerint a nagy meleg legalább a jövő hét közepéig kitart, hétvégétől várhatóan hőségriadó elrendelésére is sor kerül.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
kovászolni való uborkát beszerezni!
verőce21
Július első két hete általában tuti nyaralóidő.
36
Nyár van. Itt az ideje, de ez már nem az a Nyár, ami 10-20 éve volt. Mintha mikrohullámú sütőben lennék.
Mézike
@36: csak nem tapasztalat beszél belőled? :-)
Mézike
@36: Csak nem te adtad fel ezt a hírdetést?
ubisali.blog.hu/2012/09/11/akcios_ferfi_tanga_mikrosutoben_elado_vatera
Jujj! Ne haragudj de nem tudtam kihagyni...:-))))
zöldszem
NYÁR: a haj világosabb, a bőr sötétebb lesz. A víz felmelegszik, még az italok lehűlnek. A zene hangosabb, a csókok forróbbak, a hangulat szuperebb, a reggelek szebbek, az esték hosszabbak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.