A következő napok hamisítatlan strandidőt hoznak, a fölénk áramló egyre melegebb levegőnek köszönhetően hétvégétől igazi forróság köszönt be.

A most 22 fokos Balaton hétvégére 25-26 fokig melegedhet.

Csütörtökön a délnyugati, nyugati tájak fölött időnként még több lehet a felhő, péntektől kezdődően azonban országszerte csaknem zavartalan napsütésre van kilátás, és a hőmérséklet is tovább emelkedik: pénteken 28-32, szombaton 30-34, vasárnap már 32-36 fokra van kilátás a legmelegebb órákban, a jövő hét elején pedig a 36-37 fok sem lesz ritka az ország területén, és a hajnalok is egyre kevésbé hoznak majd felfrissülést.

Ebben az időjárási helyzetben a 11 és 15 óra közötti időszakban rendkívül erős lesz az UV-sugárzás!

Ha tehetjük ebben az időszakban kerüljük a közvetlen, direkt napfényt, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel óvjuk bőrünket a leégés ellen. Viseljünk napszemüveget, szalmakalapot, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, viszont kerüljük a cukros, alkoholos italok és a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

A kánikula elsősorban a szív-és érrendszeri problémákkal küszködők, az idősek és a kisgyermekek szervezetét viselheti meg legjobban, de a forróság az egészséges emberi szervezet számára is megterhelő lehet.

A legfrissebb prognózisok szerint a nagy meleg legalább a jövő hét közepéig kitart, hétvégétől várhatóan hőségriadó elrendelésére is sor kerül.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Július első két hete általában tuti nyaralóidő.
36
Nyár van. Itt az ideje, de ez már nem az a Nyár, ami 10-20 éve volt. Mintha mikrohullámú sütőben lennék.
Mézike
@36: csak nem tapasztalat beszél belőled? :-)
Mézike
@36: Csak nem te adtad fel ezt a hírdetést?
ubisali.blog.hu/2012/09/11/akcios_ferfi_tanga_mikrosutoben_elado_vatera
Jujj! Ne haragudj de nem tudtam kihagyni...:-))))
zöldszem
NYÁR: a haj világosabb, a bőr sötétebb lesz. A víz felmelegszik, még az italok lehűlnek. A zene hangosabb, a csókok forróbbak, a hangulat szuperebb, a reggelek szebbek, az esték hosszabbak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.