Egy mentőst kórházba szállítottak Pénteken kora délután a Széll Kálmán tér felől egy Mercedes-Benz Sprinter típusú mentőautó (Budafoki tartalék) megkülönböztetett jelzést használva vonult a Déli pályaudvar irányába. A Déli pályaudvarnál eddig tisztázatlan okokból egy személyautóval ütközött, a mentőautó jobb elejét érte az ütközés, ennek következtében a Déli Pályaudvar villamosmegállójának járdájára csapódott az autó, majd a villamossíneken állt meg, míg a civil autó az úttesten jelent forgalmi akadályt.

Forrás: kekfeny.net
Feltöltő: palsam
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
@nemkati: szírénázó ,villógóval közlekedő mentő csak egy esetben lehet vétkes .
Ha indokolatlanul használta .
nemkati
@dömdödöm: Nem. Akkor is meg kell győződnie, hogy például akadálytalanul átmehet-e egy kereszteződésen, ha szirénázik. Nem száguldozhat vakon, mert emberéletet ment, hiszen akkor másokat (vagy a sajátjait is) veszélyeztetheti.
dömdödöm
Kresz szerint nem lehet hibás , oda nem hülyéket ültetnek elhiheted .@nemkati:
nemkati
@dömdödöm: Az istennek se közelednek az álláspontjaink. :)
bujdicica
@nemkati: A megkülönböztetett jelzéssel érkező autó (rendőr, mentő, tűzoltó) nak elsőbbsége van - valószínő hogy a civil autó volt figyelmetlen, vagy későn vette észre. Jut eszembe ennek kapcsán napis zinten gyalog tömegközlekedéssel járom a várost, és függetlenül attól a ténytől, hogy a KRESZ már évek óta szigorúan tiltja az útközben történő mobiltelefonálást, ( csak kihangosítóval használható , vagy " fülessel " ) ettől függetlenül legalább az autósok 50-60%anak a fülén van és telefonál útközben! (ami elvonja a figyelmét amúgy! ) It tbiztos hogy a civil a " ludas" csak kérdés, hogy ez megint kinek a retye rutyája, mert akkor megint eltussolják az ügyet! Pont ugyanúgy ahogy tavaly tavasszal volt az a nagyon súlyos közlekedési baleset Izsáknál (főútvonalon haladt riasztott szülésre és felkanyarodott egy mellékútvonalról egy kisteherautó - akinek ha jól tudom céges autó volt, és vagy 4 éve nem volt jogsija!! A két mentős mint ismertes nagyon súlyosan megsérült, a mentőápolónak a balcombjába állt bele a táblagép tartója (amitt megint milliárdokért vett az OMSZ most eltüntek a mentőautókból) a sok egyéb törés mellett, viszont a gépész (driver) súlyos koponyatörés, szinte midnen összetört, kómában van 3 gyermekes fiatal sofőr. A mentő ápolónak 2. riasztása volt még csak. És mindezeke ellenére nem kapják meg a mentősök a vesuélyességi pótlékot több mint 3 éve pereskednek a munkaügyi bíróságon. Valaki hallotta azt hogy mi van ezzel a civil okozó sofőrrel? Semmi! mert kormányközeli cég mutyi sofőrről pusmognak. és ezért két ember... Mindent összevetve , tartok tőle hogy a mostani súlyos baleset kapcsán sem lesz másképp, nem fogjuk megtudni ki volt az okozó civil autó sofőr (akár vétkes, akár nem). Ameddig ilyen ügyészségünk van nem sajnos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.