Pálffy Ilona NVI-elnök az igazságügyi miniszterhez fordul, hogy népszavazási kérdések elbírálásánál megszűnhessen az úgynevezett párhuzamossági moratórium. A hasonló tartalmú kérdések közötti preferenciasorrend miatt alakult ki botrány nemrégiben, amikor az NVB ülésén a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdések között mérlegeltek. .

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ma volt a tévében ez a Pálffy. Tiszta káosz ami náluk van. A választási törvényeket többféle képen lehet értelmezni, ezért úgy alkalmazzák ahogy akarják. Szerintem pedig a káosz szándékos. Így bármilyen népszavazási kezdeményezést meg tudnak akadályozni a demokrácia látszatát fenntartva.
Toby
@human: A saját zsebre törvényt alkotók a saját zsebre mondig gondosan jártak el a jogszabályi megfogalmazások során, nebből következik, hogy a választási normákat szándékosan állapították meg több értelmezhetőségűre !
Ezek a tetvek, önös érdek nélkül egy szöget nem vernek be !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.