Miközben fellángolt a politikai és szakmai vita arról, hogy a magyar férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek-e, sok nő nem elégedett azzal a nyugdíjjal, amelyet ugyanennyi munkában töltött év után megállapítanak nekik.

Forrás: sonline.hu
Feltöltő: dr lópicigáspár
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lópicigáspár
40 évnyi munka után 58.700.- Ft havi nyugdíj, ez aztán a huhu!
Ebből aztán lehet diszkózni, meg videó-sztereózni! :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
A nyugdíjak kiszámítása valóban egy bonyolult számítási folyamat. Függ a számítandó biztosítási időtől, az ez idő alatt megszerzett jövedelemtől. Minden egyes ledolgozott időt napra pontosan kiszámolnak, és valorizációs szorzóval a régebbi béreket felszorozzák, - ezt a számot pedig minden évben Kormányrendeletben, az egyéb stat.mutatók alapján állapítják meg, ha jól tudom, március hónapban -. Tehát a szorzó értéke függ a gazdaság teljesítményétől. De számít az is, hogy ki mennyit volt táppénzen, esetleg fizetés nélküli szabin. Pl. gyes. amit az évek számításánál elismernek, de mivel az illető bért nem kapott, és járulékot nem fizetett a gyesen lévő, ez a megállapított összeget csökkenti. Ezért is kevesebb a nők nyugdíja, ráadásul eleve mindig is kevesebbet kerestek, mint a férfiak. (A gyerekkel is általában ők mennek táppénzre.)
Az, aki minimálbérre volt végig bejelentve, kb. erre az összegre számíthat, mint a fenti hölgy.
A nyugdíj összege azonban emelhető a nyugdíj melletti munka tb. járuléka alapján, még a nyugdíjazás után is.
JAJMÁR
@Horizont: Ennyi se, szerintem meg szerinted. Szerintük meg kell még egy két ház, meg hajó, meg föld... meg az is, ami most nem jut hirtelen eszembe :)
justhpeter
Magyarázhatjuk ezerszer is, ez a nyugdíj akkor is megalázó.
Papuska1
JAJMÁR nagyon pontosan összefoglalta. Erről van szó! A képviselőket kritizálók esetében nem értem, miért nem indultak el a választáson és miért nem nyertek? A képviselők közel tízmillió ember közül lettek kiválasztva, és megválasztva 200-an. Elég tehát tízmillióból az első kétszázba bejutni, és megvalósítani a terveit az embernek. Azt sem értem miért éppen a nálánál gazdagabb magyar embereket irigylik annyian? Miért nem a sok millió külföldi gazdagot? Ez bizony az "irigység faktor" és a politikusok egy vesztes része játszik rá erre. Nem akarok sarkítani, de hasonló pszichés mechanizmussal sok millió embert öltek, ölettek már meg a földön, például a franciák így irtották ki az arisztokráciájukat és vele az intelligencia javát is. Erre épít a kommunizmus, ami tudvalévően 100 millió ember halálát okozva. Irigyeld, akinek akár egy kicsivel több is van, mint neked, és ha teheted válts ki anarchiát, mikor szabadon megölheted. Ez ennek a filozófiának az alapja. Csak ezen kevesen gondolkodnak el!
Papuska1
Még egy gyors gondolat: Akinek 103 ezer Ft nyugdíja van, azt nagyon irigyelheti, és a recept szerint gyűlölheti is, akinek csak 60 ezer van! Ön, aki csak kicsit szegény sincs biztonságban, mert lehet valaki szegényebb, aki pont azt irigyli, ami önnek van! Az Őrségben az ötvenes években kitelepítették a Hortobágyra azt, akinek 2-3 holddal volt több földje, mint a párttitkárnak, mert kikiáltották kuláknak. Pedig azon a földön Ő is csak nehezen élt. Erről van tehát szó, és erre játszanak egyes aljas politikusok! A mi életünkre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.