Magyar rendszámú az a tehergépjármű, amelyben számos holttestet találtak az osztrák A4-es autópályán – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az osztrák rendőrség tájékoztatta a magyar rendőrséget, és a történtek felderítéséhez, az elkövetők elfogásához szükséges lépéseket a két rendőrség közösen teszi meg – mondta a tárcavezető, hozzátéve: vélhetően illegális bevándorlók estek áldozatul, akik Magyarországon keresztül vagy magyar közreműködők segítségével próbáltak Nyugatra jutni. A miniszter arról is tájékoztatott: román állampolgár váltotta ki Kecskeméten a teherautó rendszámát, a járművet pedig vélhetően szlovák cégtől vásárolták.

E rendkívüli eset is rávilágít arra, hogy a bevándorlási helyzet nagymértékben romlott az elmúlt hetekben – mondta Lázár János.

A tárcavezető az illegális bevándorlás témájában arról is beszélt a tájékoztatón, hogy a magyar kormány szerint – az elmúlt 48 órában történtek fényében – szükség lesz a honvédségre a határ védelméhez. Az ehhez szükséges jogszabályi feltételekről zajlik a kodifikációs munka.

Tudatta továbbá, hogy konzultáltak a német kormánnyal a Szíriából érkezők ügyében, amellyel kapcsolatban Berlin arról tájékoztatott, hogy a Szíriából érkező menekültek kérelmét is elbírálják a német hatóságok, ezt csak időben halasztják el.

A miniszter arról is beszélt: Magyarország sérelmezi, hogy az Európai Unió nem ad segítséget ahhoz, hogy képes legyen a schengeni határ védelmét ellátni.

Lázár szégyenletes eljárásnak minősítette, hogy az Európai Bizottság kihagyja Magyarországot a más országoknak járó támogatásokból.

Jelezte: a miniszterelnök arra utasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy vegye fel a kapcsolatot Berlinnel és Brüsszellel és adjon soron kívüli tájékoztatást az elmúlt 48 óra illegális bevándorlással összefüggő helyzetéről.

Törvénymódosítások jönnek

Több törvényt is módosíthat a parlament a jövő heti rendkívüli ülésen, ahol megtárgyalják a déli határ védelme érdekében tett eddigi és további lépéseket is – folytatta Lázár.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, hogy Kövér László házelnöknél kezdeményezte a honvédelmi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági bizottság soron kívüli összehívását, ahol a tárcák és a titkosszolgálatok képviselői adnak tájékoztatást a képviselőknek.

A parlament csütörtöki és pénteki rendkívüli ülésén pedig a büntető törvénykönyv szigorításáról dönthetnek, ennek részeként új tényállásokat vezetnek be, szigorítják az embercsempészekre kiróható büntetési tételeket, kiegészítik a kiutasítás szabályait és módosítják a vagyonelkobzásra vonatkozó rendelkezéseket az embercsempészekre vonatkozóan.

A kormány kezdeményezi a büntetőeljárási törvény módosítását is, hogy a bevándorlással összefüggő cselekmények elkövetőivel szemben minél gyorsabban le lehessen folytatni az eljárást – mondta Lázár János, aki a menedékjogi és a polgári perrendtartásról szóló jogszabály módosítását is felvetette. Emellett jelezte: törvényben szabályoznák a tranzitzónákra vonatkozó rendelkezéseket is.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"Lázár szégyenletes eljárásnak minősítette, hogy az Európai Bizottság kihagyja Magyarországot a más országoknak járó támogatásokból."

Szopnak a ministránsok - plé(h)bános úr, sírnak a hawerock, hogy nem érkezik a megszokott uniós lé a magánszámlákra !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
@pbalage: ja, nem az, hanem az egyik klónja... Z-12198.
karma1
@pbalage: Soljanka mar mondta a masik cikknel adott hsz-eben, hogy egy ROMAN ferfi igenyelte a szlovak autora a rendszamot... Ugy latszik, a hir csak reszben igaz: Ma.o.-hoz annyi koze van, hogy Parndorf a magyar hatarhoz van kozel, es a rendszamot Ma.o.-n igenyeltek...

A kerdesedre a valaszom: nem, mert neki fekete a VW-je... Jol le is soport engem az M7-rol, pedig 140-nel bandukoltam, es nem is a legbelso savban... Kb. 180-nal turta le a sort az erdekes felallasu negyes...:o(((
Toby
"Lázár szégyenletes eljárásnak minősítette, hogy az Európai Bizottság kihagyja Magyarországot a más országoknak járó támogatásokból."

Szopnak a ministránsok - plé(h)bános úr, sírnak a hawerock, hogy nem érkezik a megszokott uniós lé a magánszámlákra !
adrenalink
Nem értem! Giro-Szász kormányszófosó nem kevés pénzért csak biodiszlet? Nem neki kellene tájékoztatni a tisztelt publikumot?
eugen4402
Nahááát! Van külügyminiszterünk? Képzelem, hogy meglepődött, amikor a Lázár szólt neki, hogy lenne egy kis meló...
bencemacska
"E rendkívüli eset is rávilágít arra, hogy a bevándorlási helyzet nagymértékben romlott az elmúlt hetekben – mondta Lázár János."

És amikor mondtuk neki - kb egy millióan -, hogy a kerítésépítés belengetése ezt fogja eredményezni, mit válaszolt!
Persze a kerítés előtti palkát kampány és "inzultáció" mind megtette hatását!!!
A végén én is halálbüntetés párti leszek!!!:((((
sentinel216
Már a rendészeti ügyek is lézerjanihoz tatoznak?
Nyuszicsibe
Na ez a jeti megint leszűrte a lényeget: nem érkezik elég támogatás...
bencemacska
@Nyuszicsibe: Akinek ennyi pénze van kerítésre, annak minek a támogatás? Az a hülye, aki ad neki! Úgy sem a menekültekre költi, hanem a "saját lábon állókra"!
Nyuszicsibe
@bencemacska: én tudom, de nem én "támogatom"...
bencemacska
@Nyuszicsibe: Sokan vagyunk-akik nem támogatjuk - de nem elegen!
"Mindenki hozzon még egyet"!
wagabund
ezt a szörnyűséget nem tudom kommentálni...
...ez már téboly...

(Ha véletlenül megcsípik a sofőrt, és segítőit, fogadjunk, hogy a nevét nem közlik, és az arcát sem mutatják, mert jogai vannak...na? fogadunk?)
mtsl
Ahogy így egymás mellet mögött, előtt állnak ezek a moslék sehonnai bitang, egy egész népen nyerészkedő gazemberek, egy szó jut eszembe...
Ööö, elfelejtettem.
Bocsánat!
dömdödöm
Román állampolgár hogyan válthatta ki Kecskeméten a teherautó rendszámát ?
Vagy talán nem teljesen román vót ? :-((((((((
dömdödöm
Gratulálunk a hazaáruló újdonsült kettős állampolgáraitokhoz . Legyetek rájuk büszkék amíg
hatalmon vagytok aztán majd elszámoltok velük együtt :-((((((((((((((((
bencemacska
@dömdödöm: Ha jót csinál: magyar, ha gyilkol: román, vagy más. Mindig az éppen hasznot hozó útlevelet használja!
dömdödöm
@bencemacska: Igy van lehet vele játszogatni , így -vagy úgy komunikálni őket attól függően mit csinálnak :-(
Tényfeltáró
Minden bűnös út (Rómába) Hungáriába vezet. Rengeteg bűnöző jutott magyar - kettős állampolgársághoz. Egy szaros szavazat mindent megér.
A nemzetközi médiában sikerült megint "jó" hírnevet szerezni.
mtsl
lázár sajnálta egy picit is ezt az ügyet?
Egy picit sem.
Az embertelen gecik így gondolkodnak... így gondolkodtak, mióta világ a világ.

Miért is tűrjük EZEKET?
Konyhakés. rákolló - nem kel harcolnod, látványosan verekedned percekig, mint a filmeken, csak nyomj a szemébe valami éleset, aztán dobj rá egy molotov koktélt.
Ne sajnáld őket, ezek zsoldosok, akik eladták a lelküket., az Ördögnek.
Nagyon is jól tudják nagyon is tisztában vannak vele, hogy mi jár nekik!

Háború lesz hamarosan.
Be kell tudnod azonosítani, hogy ki ellen harcolsz majd.
Már most döntsd el, és harcolj a hitedért mindvégig!
Csak ez az egy esélyünk van... csak ezt az egy esélyt hagyták nekünk, a náci geci urak!
libellle
Az osztrák rendörség ma 18:00 orakor a sajtótájékoztatóban teljesen mást mondott.
libellle
@wagabund: A legszörnyübb az, hogy esetlegesen ÖTVEN holttest is lehet a teherautoban, ami nagyrészben gyermekekböl és nökböl áll. Az éjszaka folyamán érkezik meg a teherauto Bécben és ott kezdik el az autopsiát, hogy kideritsék mi okozta a halálukat. A feltevés az, hogy miután a teherauto hutöteher igy megfulladtak benne a menekültek. A magyar jóhirre még rátett valaki.
libellle
Az osztrák rendörség ma 18:00 orakor a sajtótájékoztatóban teljesen mást mondott. Mégpedig, hogy az auto a magyar rendörség informácioja szerint a 7,5 tonnás budapesten van bejelentve. Ezenkivül, hogy a magyarok üzik marják a menkülteket az országukból ellenben nem az elsö embercsempész akit az osztrákok is elfogtak.
wagabund
@libellle: gondoltam nem kommentálom, de a jóhírt emlegetve mégiscsak jelzem szörnyű gyanúmat...
...szóval attól félek, hogy előbb találja meg a menekültekből valaki, és az ítélkezik...aztán elszabadul a pokol...

...süllyedünk...egyre mélyebbre ...
bencemacska
A román állampolgárt csak Lázár hazudta bele a hírbe.
bencemacska
"A ceginfo.hu adataiból kiderül az is, hogy a tulajdonos egy magyar férfi, akinek lakhelyeként egy Kecskeméthez közeli tanya van feltüntetve. A cégjegyzésre jogosult 2015 májusa óta egy Ukrajnában született és ottani lakhellyel rendelkező férfi, akinek kézbesítési megbízottja egy magyar férfi petőszállási lakcímmel. A cég üzletrésze végrehajtással az adóhatsághoz került 2015 júniusi hatállyal.

Az MTI megpróbálta elérni a kft. tulajdonosát, de nem sikerült."
Mijét kellene levágni annak a hazugnak, aki egyből egy nem létező román állampolgárt vizionált!?
Tényfeltáró
@bencemacska: A nyilatkozó nem tagadta meg önmagát. Süketelt megint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.