Bécs helyett Mátészalkára szállított tizenhét illegális bevándorlót kisteherautója rakterébe zsúfolva két férfi, a rendőrök embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették őket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a járművet és utasait Mátészalka belterületén ellenőrizték szombaton hajnalban.

A kisméretű áruszállító utasterében két magyar férfi ült, a feketére festett ablakú raktérből tizenhét illegális bevándorló, köztük három gyerek és két nő került elő.

A magukat szír állampolgároknak valló külföldiek tolmács segítségével elmondták, hogy azért fizettek a sofőrnek és társának, hogy Budapestről Bécsbe vigyék őket. Többórás utazás után azt mondták nekik, hogy megérkeztek, de ők sejtették, hogy nem Ausztriában vannak, ezért nem akarták elhagyni a járművet.

A külföldiek ügyében a rendőrség idegenrendészeti eljárást kezdeményezett. A két magyar férfit, B. Győző 46 éves tisztabereki és K. László 47 éves fehérgyarmati lakost embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek osztálya őrizetbe vette, előzetes letartóztatásukat kezdeményezik.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Aztán milyen alapon vették őrizetbe őket? Hiszen csak 17-et szállítottak.

Itt naponta ötven autóbusszal mennek értük és szállítják befele őket államilag, rendőri segédlettel. Akkor mi a különbség ?
kisangyalom13
Miért tehetetlenek kiszűrni a Titkosszolgálat dolgozói közül az ember csempész segítőket? BRÜSZELBEN is vannak olyan politikusok, akik segítik az ember csempészeket, miért nem akarják kiszűrni az ilyen embereket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.