Közös európai megoldást és a menekültek tagállamok közötti elosztására szolgáló kvótarendszert szorgalmazott Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke csütörtökön Brüsszelben Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tartott találkozóját követően.

"Nem hiszem, hogy egyedi megoldásokkal sikert tudunk elérni, közös európai megoldásokra van szükség" – mondta a német politikus.

Brüsszelben bírálták Orbán szögesdrótját

Úgy vélekedett, hogy ha az EU-ban bevezetnének a tagállamok lakosságán, gazdasági teljesítőképességén és az adott tagállamban eddig befogadott menekültek számán alapuló elosztási kulcsot a menekültek elosztására,

akkor Magyarország valószínűleg jobb helyzetben lenne, mint azokkal az intézkedésekkel, amelyeket jelenleg alkalmaz.

Schulz közölte: felkérte Orbán Viktort arra, hogy segítsen közös európai megoldásra jutni a legális bevándorlást, a polgárháborús menekülteknek nyújtandó ideiglenes védelmet és a politikai menekültek befogadását illetően.

Tele vagyunk félelemmel

A magyarok és az európaiak tele vannak félelemmel, mert az európai vezetők – köztük a miniszterelnökök – nem képesek a helyzet kontrollálására – mondta ezt már Orbán Viktor ugyanott.

A magyar miniszterelnök leszögezte, hogy a schengeni kódex, a dublini szerződés, valamint a Frontex-szabályok világosan kimondják, hogy a határok ellenőrzése és őrizete a schengeni határországok felelőssége és kötelessége, és Magyarország ilyen ország. Orbán Viktor közölte, hogy Magyarország mindent megtett, ami tőle tellett, hogy betartsa ezeket a szabályokat.

Hozzátette, ez nem egy európai probléma, hanem egy német:

a migránsok közül senki sem akar Magyarországon maradni, mindenki tovább akar menni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Jó az a szögesdrót ... annak, aki eladta, jó nagyot kaszált rajta
mert egyébként sz@rt sem ér de a szotyiköpködő megmutatta Európának,
ő még ebből is mutyit tudott csinálni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Itthon uszít, Brüsszelben kuncsorog. orbán tényleg gerinctelen parazita! Mi lesz majd 2020-ban, mikor nem lesz több Uniós pénz!
bagira
@rugacs: A folyók éppen azért okoznak akkora károkat, mert agyon vannak szabályozva, (főleg Európában és Amerikában)beépítették az ártereket, minden talpalattnyi eladó föld darabot. Ha szabadon hagyták volna ez utóbbit, az ár levonultával a folyók visszatérnek a medrükbe, esetleg hasznot hoznak termékenyebbé téve a földeket (Lásd Nílus egykor) Sokszor maguk a gátak okoznak katasztrófákat. Vagyis nem mindig mindenben hasznos az agyonszabályozás, korlátok közé szorítás! Mert a gát felduzzasztja a vizet, és ha elszabadul...és ez nem csak a vízzel van így
Strong
@lajospapa: 98% -a valótlan annak amit írtál...

-Szerintem az állam a maga módján megpróbálja a lehető legjobban végezni a dolgát (nem vagyok párttag - nem ezért írom) - de ebben senkinek nincs rutinja, mert nem hétköznapi eseménysorozat..
-Az iszlámban a nők letakarása nem kőkorszaki találmány - soha nem volt másképp mióta egyáltalán létezik ez a vallás - de nem ez miatt menekül, hiszen itt (és más országokban is) kendőt visel...
- Ők igenis fejlettek - nézd a híradásokat - a riportok 40-50% - angolul készül velük...okostelefonokat - tableteket használnak, 10 ujjal gépelnek...stb...
- az arab államokban talán több főiskola és egyetem van mint a világ bármely részén..

ha itt lövöldözés lesz, azt nem mi fogjuk elkezdeni...de senki nem akar egy újabb oszmán kalifátus tagállama lenni...
patkószeg
Persze, hogy nem akar. Cirka olyan mentalitású országból menekült el, ahol most menekültként szenved. Éppen csak még nem akasztanak és nem jön a kivégzőosztag. Ahogy elnézem, ez csak idő kérdése. :( Orbán országából a tisztességes értékrenddel bíró, boldogulni akaró átlag magyar is elemenekül. Lassan nem marad orvosunk, kutatónk, művészünk, ácsunk, állványozónk, tetőfedőnk, víz-gáz szerelőnk, ápolónőnk.
Hamarosan eljön az idő, amikor a Jobbik beállhat ágytálazni, a Fidesz pedig műteni.
varirmag
Na ! Már nem kell sokat várnotok,mennek a migránsok hosszú,tömöt sorokban.
ÉS ! jön az utánpótls,remélem ők is Schulznál kötnek ki.
lajospapa
@Strong: Kösz a válaszod, de nem tudom, hogy mi az a 98% amiben cáfolsz. Nem írtam, hogy fejletlenek, sőt azt hiszem vagy remélem a felvilágosultabbja jön el, aki nem akar a saria szerint élni, visszamenni az iszlám középkori sötétjébe. A menekülők egy része a lefejezés, a megkövezés elől jön el. Más része a háború vagy az éhínség elől a vízhiány elől. Vagy csak azért mert nincs munkája. Vagy kevés a bére a megélhetéshez. Ahogy a magyar ápolónő kimegy Bécsbe. Az vajon ott akar magyar kalifátust alapítani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.