Közös európai megoldást és a menekültek tagállamok közötti elosztására szolgáló kvótarendszert szorgalmazott Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke csütörtökön Brüsszelben Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tartott találkozóját követően.

"Nem hiszem, hogy egyedi megoldásokkal sikert tudunk elérni, közös európai megoldásokra van szükség" – mondta a német politikus.

Brüsszelben bírálták Orbán szögesdrótját

Úgy vélekedett, hogy ha az EU-ban bevezetnének a tagállamok lakosságán, gazdasági teljesítőképességén és az adott tagállamban eddig befogadott menekültek számán alapuló elosztási kulcsot a menekültek elosztására,

akkor Magyarország valószínűleg jobb helyzetben lenne, mint azokkal az intézkedésekkel, amelyeket jelenleg alkalmaz.

Schulz közölte: felkérte Orbán Viktort arra, hogy segítsen közös európai megoldásra jutni a legális bevándorlást, a polgárháborús menekülteknek nyújtandó ideiglenes védelmet és a politikai menekültek befogadását illetően.

Tele vagyunk félelemmel

A magyarok és az európaiak tele vannak félelemmel, mert az európai vezetők – köztük a miniszterelnökök – nem képesek a helyzet kontrollálására – mondta ezt már Orbán Viktor ugyanott.

A magyar miniszterelnök leszögezte, hogy a schengeni kódex, a dublini szerződés, valamint a Frontex-szabályok világosan kimondják, hogy a határok ellenőrzése és őrizete a schengeni határországok felelőssége és kötelessége, és Magyarország ilyen ország. Orbán Viktor közölte, hogy Magyarország mindent megtett, ami tőle tellett, hogy betartsa ezeket a szabályokat.

Hozzátette, ez nem egy európai probléma, hanem egy német:

a migránsok közül senki sem akar Magyarországon maradni, mindenki tovább akar menni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Jó az a szögesdrót ... annak, aki eladta, jó nagyot kaszált rajta
mert egyébként sz@rt sem ér de a szotyiköpködő megmutatta Európának,
ő még ebből is mutyit tudott csinálni !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Azt szépen a tudomására hozták ,,nix ugribugri,, vagy kilép, vagy azt csinálja amit várnak tőle))))))))))
JAJMÁR
Úgy vélem, hogy Schulznak igaza van Bármi is fog történni ezután, de az egyedi megoldások csak káoszt okoznak, és nem Európa érdeke. (Ha már mindig Európát akarja védeni a magyar.) A kvótarendszert pedig igazságosnak tartom.
nena
@papa.49: Inkább Orbán hozza a tudomásukra, hogy addig dumálnak amíg mi rászabadítjuk őket Európára.
rugacs
Azért mennyivel előbbre lennénk, ha a Schulz legalább egy sima érettségivel rendelkezne... nem kellett volna 8 hónapig agyalnia egy ilyen kijelentésen. A kvóta rendszert ugyan már hónapokkal ezelőtt kidolgozták, 60 ezer összes menekült létszámra vonatkozóan. Tehát jelen helyzetben ennek a tízszeresére kellene átszámolni. Ami nem biztos, hogy év végéig elég lesz. Vagyis Schulz úr nem mondott semmi konkrétat, ami megoldás lehetne. Na ő ettől "nagy" politikus: úgy beszél sokat, hogy közben semmit sem mond!
varirmag
Schulz mellébeszélt ,hablatyol,kvotáról dumált.

Mindeközben a migránsok özönlenek ide.

És ezek a hablatymarcischulzok sok milliós fizetésért teszi a semmit.

Orbánnak előbb-utóbb nem lesz más választása mint követni a görögök,macedonok,szerbek példáját.

Akkor majd észbekapnak .
nyanya001
Jó az a szögesdrót ... annak, aki eladta, jó nagyot kaszált rajta
mert egyébként sz@rt sem ér de a szotyiköpködő megmutatta Európának,
ő még ebből is mutyit tudott csinálni !
rugacs
@nena: Bizony, én segíteném, hogy gond nélkül tovább menjenek, ahova akarnak. Úgy csinálnék, mint a görögök meg az olaszok. Déli határra vonatokat vezényelnék, arra fel minden menekült, Hegyeshalomig elfuvaroznám őket, aztán csinálják a balhét az osztrákokkal, ne velünk. Hegyeshalom magasságában szép nagy mezők vannak, oda lecuccolhatnak, aztán irány a határ...Nálunk nem lesznek regisztrálva, ide vissza sem tudják toloncolni őket.
Aztán csak megkérdezném Schulz "urat", elégedett-e? :-))
rugacs
Én nem tartanék attól, hogy kivágnak az Unióból. Mert jövő év végére Unió sem lesz...
Hellcat
És mit bíráltak rajta? Hogy áll, hogy drága volt, vagy hogy nem látja el a feladatát? :D
libellle
@papa.49: Pontosan a sajtótájékoztatón pont ezt mondta Schulz, és azt, hogy az EU egy szakadás elött áll. Ugyanis egyes államok az EU-t egy fejöstehénnek nézik ellenben amikor felelöséget kell valamiert vállani akkor kihuzzák ezek alol magukat. Vagyis volt egy hatalmas krach, Schulz és orbán között. Amennyiben azt mondja Schulz kokretan, hogy, nagy nézeteltérések vannak, Magyarország kormánya és az EU- között, Keményen kritizálta az emberi jogok nem betartását MO.-on.
libellle
@rugacs: Teljesen lényegtelen, hogy kinek mi van. A kritikát kezd a dilletáns Magyar kormányon. Schulz az EP elnöke orbán pedig egy illegális miniszterelnöke MO.-nak
libellle
@rugacs: lehetséges, vagyis MO.-nélkül lessz az EU
rugacs
@Hellcat: Egyébként nem lenne gond a kerítéssel, csak elfelejtették néhány méterenként a földhöz rögzíteni erősen. Ugyanis ha nem tudják megemelni, akkor "csak" szétvágni lehetne, de az elég hosszadalmas és veszélyes. Az sem feltételezhető, hogy minden menekültnek lenne drótvágója.
Hogy drága volt? Gondolod az Unio többi tagállamában ezek a dolgok másként működnek? Ugyan, ne nevettess...
Neki nyilván maga a tény csípi a szemét, hogy van kerítés. Mert a maga ostoba módján úgy képzeli, hogy elég lenne odaállni a menekültek elé és szép szóval meg lehetne győzni őket arról, hogy ez így nem működik..., menjenek másfelé. (Egyébként egy próbát megérne, oda kéne vinni a szép piros csíkos nyakkendőjében a déli határra, hogy beszélje rá szép szóval a menekülteket arra, hogy csak az jöjjön be az Unió területére, aki már Magyarországon hajlandó együttműködni a hatóságokkal és türelmesen megvárja az eredményt. Szerintem életre szóló élményben lenne része!) Persze ha az ő telkét, földjét akarnák a menekültek letaposni, minimum aknazárat telepítene, meg kutyás géppisztolyos őrökkel állná útját nekik...
varirmag
Az egész eu olyan mint Martin Schulz.

Gondolom azt sem tudja hol van Magyarország. Honnan is tudják, a német általánosban nem tanították meg neki.
Hellcat
@rugacs: Messziről nyilván könyebb okosnak lenni. Tudod a cigányságot is azok védik nagyon meg azok próbálják integrálni őket nagyon akiknek fogalmuk sincs róla mifélék...nem kellett még félve végigmennie egy utcán mert "olyan" környék.
Tegnap volt dolgom a Keletinél és hát...nem szép...nagyon nem. Egy nő (gyanítom) adott a gyerekeknek valamit mert 20 percig kergették az aluljáróban. Megpróbált lemenni a metróba de elállták az útját. A pizzásnál a gyrososnál a KFC nél irdatlan sokan voltak...a sok kebabos szerintem életében nem keresett ennyit mint most a bevándorlókon. Büdös van szemét stb. Nem uszítani akarok de ez enyhén szólva is szar helyzet.
A kerítés meg van szakítva vasútnál például szóval meg is kerülhető...semmi értelmét nem látom ebben a formájában. Pénz és időpocsékolás volt.
varirmag
Sokan , nap mint nap élvezzük ezt a helyzetet.

DE , velünk senki nem törödik,nekünk nincsenek jogaink, nincsenek jogvédőink !
Strong
már a migránsok sem akarnak itt maradni :-)
pedig most emelték a közmunkások béreit...és mégsem...:-)
Jozefina
Orbán nem ért normális szóból, mert erre nem képes! Minden zsigeréből arra törekszik, hogy a bevándorlókat kihasználja saját érdekeinek megfelelően. Orbán felelős egyértelműen a kialakult káoszért, a balesetekért, a halálesetekért. Csak a pénzt követeli minen esetben az EU-tól és ki tudja hová teszi, miután folyton azt papolják, hogy nem képesek ellátni a feladataikat. A sengeni határt át kellene helyezni átmenetileg az osztrák határra. Orbánnak egy fillért nem szabadna adni és mielőbb EU bíróság előtt kellene felelnie a kialakult helyzetért.
36
Ma, szept. 3.-a van. Schulz és a többi vezető EU-s bürokrata számára is véget ért a luxus(nekünk mindenképp) szabadság. Én az arcáról ezt olvastam le: "A francba, úgy kell tenni, mintha dolgoznánk, de most nem elméleti, olyan se hús, se hal a gond, hanem élő és mozgó emberekről van szó, bár minden ország, úgyis önállósította magát. De még nem az én kertem és házam kerítésén másznak át, úgyhogy nekem tök mindegy." gondolhatta és "elkeseredett" arccal, beült a páncélozott és testőrökkel védett, luxus limóba és a luxus munkahelyére hajtatott, a luxus fizetésért. Azért, ahhoz képest hogy szocialista képviselő nem szerénykedik. Persze, szeretnék én Magyarországon olyan szocialistákat, mint Németországban.(Bár ott sem rúgnak állami szinten labdába).
libellle
@36: 13.00 Valóban. Miután Afganistán mögött élsz elárulom, hogy Nemtországban a Nagy -Koalitio alakitja a kormányt, vagyis a CDU/CSU és az SPD. Csupán információként mert ezt nem tudtad. Schulz pedig SPD - párt tagja. Remélem tudtam neked segiteni.
36
@libellle: Martin Schulz, a Szocialista Internacionálé alelnöke is. Ebben, testvérpárt a magyar, MSZP és a nem igazán létező, Magyar Szociáldemokrata Párt. Igen, a német kormányzás koalíciós és a polgárságért van. Magyarországon, sem a koalíció az emberekért, sem a szociális nem jön össze. Demokratikus alapok, pedig Kaukázusi szinten valósulnak meg.
DR Eric CARTMEN
A püffedt pávatáncos megint kiment égetni az országot ! A magyarok szégyene !! Magát már nem tudja lejáratni, mindenki tudja már mifajta ez a zsebre dugott kézzel mászkáló,grimaszokat vágó bugris. Az a szerencse, hogy egyenlőre még a szotyit nem köpködi.
bakegya
@Jozefina: így vélekedem én is,azzal együtt hogy ugyan úgy teszem a dolgom ,mint sok évenemre,bőr színre válogatás nélül(na jó-azért korfüggően,mert a szakbarbárságnál semmit sem útálok jobban)
@36: majd mostm.a véleményem szerint rendkívüli EMBERTELENSÉG dramaturgiájának kivitelezáse ürügyén-az ideiglenes állapot-rendeleti kormányzó hatalommal minden le lesz egyszerüsítve -csakkk nézünk!
Freewolf
És mit tett Schulz eddig, meg az EU? Mutogattak és hülyeségeket beszéltek!
varirmag
Talán Brüsszelnek nem kellene hagyni hogy ellenőrizetlenül európa földjére lépjenek a migránsok.
Mivel a pofázáson kivül semmit sem tesznek , jobb lenne ha kussolnának

Orbán meg felmondhatná már a határőrízetet, menjenek a migránsok.

Örüljenek a németek .
Toby
"A magyarok és az európaiak tele vannak félelemmel,..." te fosol a legjobban - csubakka ! Csak könnyebb kollektív fosásként beállítani a személyes murgát, hogy nyomatékot kapjon !
wagabund
..."Brüsszelben bírálták Orbán szögesdrótját"...

...hát persze hogy bírálták...azt sem tudják, hol van a magyar határ, sosem láttak közelről menekült-családot, és foggalmuk sincs, mi az a szögesdrót...

...öltöny, kosztüm, parfüm hegyek, ingyenebéd, szolgálati kocsi, védett lakás... honnan is tudná bármelyik is?
enslaved
@Hellcat: Látod, ahogyan nem csak hallasz róla, hanem szembesülsz is vele, mindjárt más a véleményed.
enslaved
@rugacs: Elég sok ilyen politikus ül ott fenn...
Hellcat
@enslaved: Láttam végig hoygan nőtt a tömeg a Keletinél és a II. János PP téren is...viszont ez ami most kialakult ez már egyértelműen azt mutatja hogy a vezetés kurvára nem tudja mit csináljon...egyszerűen balfaszok a helyzet kezeléséhez. A határozatlanság és a rossz kommunikáció ordít...
Rózsika Hatházi
@nyanya001: ma 12:48. Elolvastam a cikket, az egészben az az elszomorító, hogy ezek a tetvek, már az év eleje óta tisztában voltak a menekült (németrezsibiztosszilárd szerint bevándorló) áradattal. Ezt a kupakos Lala magyarázta, Kálmán Olgának, tegnapelőtt. De, basszus, ha tudtak róla, akkor mi a boga faxáért nem csináltak semmit, majd' nyolc hónapig?
nyanya001
@Rózsika Hatházi: Mit csináltak ? Loptak, mutyiztak, hazudtak !
eugen4402
@nyanya001: 17:45 Jó sok nagy igazságot mutattál már, de ez a legjobb...
justhpeter
Látszott a fellépésén, hogy megint kokit és sallert osztani ment ki, amit készségesen elenged, ha a megfelelő pénzzel kitömik a zsebeit.
Rózsika Hatházi
@nyanya001: 17:50 Na ja! És a menekült mizéria leple alatt szétmutyiztak egymás között 300 ezer hold földet, vagy föld holdat. Csak azért, nagyon érdekes, hogy erről nem nagyon cikkeznek. Az ember lánya véletlenül talál rá az ehhez hasonló írásokra.
nyanya001
@Rózsika Hatházi:Majdnem 400 ezer hold !
nyanya001
@nyanya001: javítom : nem hold, hanem hektár
Rózsika Hatházi
@nyanya001: Én is ezt akartam írni, de a 300 ezer föld holdhoz nem passzolt volna. :)))) Így sokkal jobban néz ki, hogy már a holdat is elföldezik. Nálunk mutyizzák. :)))
rugacs
@Rózsika Hatházi: Évről évre mindig kiönt a Duna. Meg a Tisza. Meg az összes európai nagy folyó. Elönti a városokat, óriási kárt okozva, sokszor még emberhalál is tetézi a töménytelen anyagi kárt.
Minden évben.
És mindezek ellenére egyetlen városban, egyetlen országban sem történik semmi megelőzés, gátépítés, csak marad a sopánkodás, szaladgálás és fogadkozás, ha beüt a krach...
Hozzáteszem, nem csak Európában van ez így, hanem szinte az egész világon. Gondoljunk csak Floridára, ahol minden évben újjá kell építeni a házakat, otthonokat, mert jön egy ciklon és lefújja őket a térképről...
Na ez történt itt is, mindenki azt hitte (beleértve Merkelt és a Schultzot), nem lesz akkora baj...
bakegya
@eugen4402: szerintem pedig ez nekünk a legrosszabbbbbb
vitriol
@nyanya001: és jelenleg is folyik a földek elherdálása, a kerítés árából a pénzek lenyúlása mert senki nem figyel másra, csakis a menekültekre. Ebben a zavarosban tudnak legjobban halászni orbánék, de mivel nekik minden pénz kevés, elment Brüsszelbe újabb pénzekért kuncsorogni a menekültekre hivatkozva, de jelenleg is csak civilek kínlódnak velük.
papa.49
Én azért szeretném látni azt a pamfletet amit átadott neki valamelyik Uniós vezető, igaz avval nem fog dicsekedni, de abban le van írva a szükséges lépések hogy megmaradjon az Uniós CSECS))))))))))))))
lajospapa
Európa (és benne Magyarország) nézzen magába, hogy mit tett, vagy tett-e valamit, hogy ez a helyzet így alakult. Ma már szinte megoldhatatlan, mert onnét eljönnek az emberek, ahol évek óta háborúznak, ahol nincs víz, ahol nincs élelem, ahol vissza kell menni a középkorba csadort viselni, különben lefejezik, megkövezik. Hogy ide jönnek számos oka van azon kívül is, hogy joggal szeretne jobban élni, Minimum életben maradni. Most azok uszítanak és riogatnak e menekülők ellen akik esetleg szegénységbe taszították őket, akik fegyvert adtak, hogy öljék egymást, Most nekünk mutatják nap mint nap, hogy "mit tesz fővárosunkkal ez a horda". Ne feledje senki, ha majd lövetnek a határon a migráns gyerekre, asszonyra, adott esetben rád is lőni fognak.
papa.49
@libellle: A ,,bérmekegők,, szerint minden jól van, csak azt felejtik el ,,aki fizet, az mondja meg a bandának mit játszon,, ilyen egyszerű, a gyengébbek kedvért elmondom itt az Unió a bálanya ő fizet tehát ő mondja meg hogy a hazugovics mire táncikálhat, oszt. jónapot))))))))))
rugacs
@lajospapa: Nos, én már néztem farkasszemet fegyver csövével...és egészen furcsa reakciót váltott ki belőlem... :-)))
De az ilyet jobb inkább elkerülni! :-(
Desischado
Itthon uszít, Brüsszelben kuncsorog. orbán tényleg gerinctelen parazita! Mi lesz majd 2020-ban, mikor nem lesz több Uniós pénz!
bagira
@rugacs: A folyók éppen azért okoznak akkora károkat, mert agyon vannak szabályozva, (főleg Európában és Amerikában)beépítették az ártereket, minden talpalattnyi eladó föld darabot. Ha szabadon hagyták volna ez utóbbit, az ár levonultával a folyók visszatérnek a medrükbe, esetleg hasznot hoznak termékenyebbé téve a földeket (Lásd Nílus egykor) Sokszor maguk a gátak okoznak katasztrófákat. Vagyis nem mindig mindenben hasznos az agyonszabályozás, korlátok közé szorítás! Mert a gát felduzzasztja a vizet, és ha elszabadul...és ez nem csak a vízzel van így
Strong
@lajospapa: 98% -a valótlan annak amit írtál...

-Szerintem az állam a maga módján megpróbálja a lehető legjobban végezni a dolgát (nem vagyok párttag - nem ezért írom) - de ebben senkinek nincs rutinja, mert nem hétköznapi eseménysorozat..
-Az iszlámban a nők letakarása nem kőkorszaki találmány - soha nem volt másképp mióta egyáltalán létezik ez a vallás - de nem ez miatt menekül, hiszen itt (és más országokban is) kendőt visel...
- Ők igenis fejlettek - nézd a híradásokat - a riportok 40-50% - angolul készül velük...okostelefonokat - tableteket használnak, 10 ujjal gépelnek...stb...
- az arab államokban talán több főiskola és egyetem van mint a világ bármely részén..

ha itt lövöldözés lesz, azt nem mi fogjuk elkezdeni...de senki nem akar egy újabb oszmán kalifátus tagállama lenni...
patkószeg
Persze, hogy nem akar. Cirka olyan mentalitású országból menekült el, ahol most menekültként szenved. Éppen csak még nem akasztanak és nem jön a kivégzőosztag. Ahogy elnézem, ez csak idő kérdése. :( Orbán országából a tisztességes értékrenddel bíró, boldogulni akaró átlag magyar is elemenekül. Lassan nem marad orvosunk, kutatónk, művészünk, ácsunk, állványozónk, tetőfedőnk, víz-gáz szerelőnk, ápolónőnk.
Hamarosan eljön az idő, amikor a Jobbik beállhat ágytálazni, a Fidesz pedig műteni.
varirmag
Na ! Már nem kell sokat várnotok,mennek a migránsok hosszú,tömöt sorokban.
ÉS ! jön az utánpótls,remélem ők is Schulznál kötnek ki.
lajospapa
@Strong: Kösz a válaszod, de nem tudom, hogy mi az a 98% amiben cáfolsz. Nem írtam, hogy fejletlenek, sőt azt hiszem vagy remélem a felvilágosultabbja jön el, aki nem akar a saria szerint élni, visszamenni az iszlám középkori sötétjébe. A menekülők egy része a lefejezés, a megkövezés elől jön el. Más része a háború vagy az éhínség elől a vízhiány elől. Vagy csak azért mert nincs munkája. Vagy kevés a bére a megélhetéshez. Ahogy a magyar ápolónő kimegy Bécsbe. Az vajon ott akar magyar kalifátust alapítani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.