Az uniós külügyminiszterek szerint sincs a menekültproblémánál fontosabb kihívás az EU-ban. Október elején rendkívüli csúcs várható. Szijjártó támadta a német, görög gyakorlatot, és védte a magyar eljárást.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Menj futsallozni, tettetek róla, hogy SENKI nem akarja, hogy Magyarország befogadja!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Menj futsallozni, tettetek róla, hogy SENKI nem akarja, hogy Magyarország befogadja!
zöldszem
Te, te, te, beszélő hímvessző! Érd már fel ésszel senki nem akar itt maradni!
A menekültek nem Orbán imádok, hogy elhiggyék, 47 000-ből meglehet élni.
Nyomor, diktatúra, ott is van ahonnét jönnek.
Egyébként meg nézd:kepkezelo.com/images/n07jhd31k1d4n0gio0xo.jpg
arikimao
DE akkor miért is akarnak kvótarendszert /többek között/ ránk erőltetni a németek meg a többi gazdag ország?
Törölt felhasználó
"gazdasági menekülteket nem tudunk befogadni"

Akkor lehet innen eltakarodni az egész habony féle csürhével együtt...
F_Viktor
@arikimao: Írod:
"DE akkor miért is akarnak kvótarendszert /többek között/ ránk erőltetni a németek meg a többi gazdag ország?"

Senki nem akarja Magyarországra ERŐLTETNI!
Az EU tagok között, az azonos alapjogszabály alapján közös, de nem azonos arányú teherviselésként merült fel a kvótarendszer.
Magyarország egyedüliként nem kért a menekültekből (futsallos most már mást beszél!), ennyi. Nem tartunk Európával, az EU-val. Ezt tudomásul vették, "csak" egy újabb fekete pont Magyarországnak.
arikimao
@F_Viktor: Hát ezt szajkózza a Merkel napok óta! Egyébként Szlovákia, Lengyelország, Csehország is óckodik ettől!
Mi lesz ha mondjuk cca.4000-et /csak elméletben/ ránk sóznak és ők nem akarnak itt maradni, mert tényleg nem ide, hanem No- ba akarnak menni!Akkor mit csinálunk? kitör a táborból stbAzt hogy oldjuk meg?Értelmes választ adjál légy szives ne meséket !
arikimao
Kb ez vár ránk?
Ugye sokan olvastuk az Egri Csillagok című könyvet és ez nem a Várkonyi féle 1968-as filmből való! Csak igy tovább a töketlenkedéssel!
www.youtube.com/watch?v=uQllUYYY8qc
F_Viktor
@arikimao: Írod:
"Egyébként Szlovákia, Lengyelország, Csehország is óckodik ettől!"

Tegnap látszólag Orbán mellé álltak, de ez csak a látszat.

Írod:
"Mi lesz ha mondjuk cca.4000-et /csak elméletben/ ránk sóznak és ők nem akarnak itt maradni"

Nézd meg mi volt 56-ban. Akkor is létezett kvótarendszer, de a menekültkérőnek kellett nyilatkoznia, hogy hol szeretne letelepedni. Ha egy országban "túljelentkezés" volt, akkor döntött az adott ország az adott személy menekültkérelméről. Addig automatikusan, egy nemzetbiztonsági vizsgálat után utazhatott.
56-os témából létezik a neten egy nagyon jó magyar menekült naplója, keress rá.
arikimao
@F_Viktor: Nem 56-ra vagyok kiváncsi azt kérdezem még egyszer hogyan erőltesse az adott ország /Jelen esetben Mo./ az illetőre hogy itt is maradjon.Ö nem itt akar élni.Ha nem itt akar élni akkor mi értelme az egésznek!Az Únió csinál hülyét magából!Azt kéne már felfogni hogy ezek a szerencsevadászok /e teljes migráltak 80-90%a/ a gazdagabb országokba akar menni /azt elhiszem persze/ miért nem nálunk akar letelepedni? Kérlek most tegyük félre az Orbán fóbiát!Értelmes válasz kellene!
verum
Emberek, ez még nem lefutott meccs. Olvassátok a híreket.
Sem a németek, sem az osztrákok nem fognak befogadni gazdasági menekülteket. Most ugyan fogadják, de gyűjtőtáborokba viszik ők is a migránsokat és szelektálnak keményen. Az eddigiek alapján csak a háborús menekültek kapnak tartózkodási engedélyt, a kilencven százalékukat visszatoloncolják.
Vagy Koszovóba, vagy Magyarországra, vagy mit tudom én, hogy hova.
Majd akkor tudjuk meg, hogy mi felé is haladunk.
Indulatmentesen kellene ezt az egészet nézni és értékelni, mert nagyon kényes a helyzet.
F_Viktor
@arikimao: Írod:
"Nem 56-ra vagyok kiváncsi..."

Pedig nagyon jó az 56-os példa, mert akkor is azt az 1951-es genfi egyezményt alkalmazták, amire jelenleg az EU Alapjogi Chartaja 18. és 19. cikke alapszik (1967. januári genfi rendelkezéseivel kiegészítve) menekültkérdésben!
F_Viktor
@verum: Írod:
"Emberek, ez még nem lefutott meccs. Olvassátok a híreket."

Úgy látom te nem olvasol híreket!
Merkel többször kijelentette, hogy gazdasági menekülteket nem fogadnak, csak háborús övezetből, politikai menekülteket!
Ez csak neked újdonság...

Írod:
"...a kilencven százalékukat visszatoloncolják."

Erről a számról honnan vannak infóid, azon kívül, hogy a hasadra ütöttél, s mondtál egy jobbereknek kedves számot?
Mert ugyebár Szíria az...na, micsoda?

Írod:
"Indulatmentesen kellene ezt az egészet nézni és értékelni, mert nagyon kényes a helyzet."

Indulat csak bennetek van a menekültekkel szemben, nektek kellene fagyos tóban megmártóznotok. A helyzet nem kényes, azaz Magyarországnak nem lenne kényes ha a dolgokat a helyükön, európaiként kezelnétek!
arikimao
@F_Viktor: @F_Viktor: Még mindig nem kaptam rendes választ!Ha a migráns a kvótarendszer bevezetése után sem akar itt maradni és erre nem kötelezheted igaz, akkor mit fogunk csinálni vele?Erre kérek már végre választ és nem 56-ról!Mert engem a jelen helyzet érdekel és nem a humanitárius zagyvaság!
F_Viktor
@arikimao: Fejedben van mélymagyar hazaáruló zagyvaság!
Kvótarendszer lényege, hogy az adott "helyekre" nyilatkozat alapján jelentkezhetnek a menekültek. De ha Németországba 50 500-an jelentkeznek 50 000 kvótahelyre, s Szlovákiába senki az 500-ra, akkor nyugodjon meg a lelked, Németország fogadni fogja mind az 50 500 menekültet.
S, hogy kiket fogadnak be, az is kereken le van írva ("Senki sem toloncolható ki, vagy utasítható ki olyan államba, vagy adható ki olyan államnak, ahol komolyan fenyegeti az a veszély, hogy halálra ítélik, kínozzák, vagy más embertelen bánásmódnak vagy büntetésnek vetik alá." Érted? EMBERTELEN BÁNÁSMÓD!!!)

Felesleges Magyarországgal foglalkoznod, hogy kik és hányan fognak ide kérelmet kérni, nem fogsz velük találkozni, mert esetleg rokoni kapcsolat révén éreznek csak. De inkább a több éve itt élük is menekülnek Magyarországról, a rasszista állatok elől, mint, hogy betelepülnének.
verum
@F_Viktor: - ha olvastok híreket, azokat össze is kellene rakni. A százalékot illetően nem a hasamra ütöttem, cikkben olvastam. Ha te is olvasol cikkeket, te is belefuthatsz.
Milyen másik oldalra teszel, amikor azt írod "nektek"?
Én nem vagyok kormánypárti, de ezt a helyzetet nem tartom jónak, sőt veszélyesnek.
Egy embertömeg árad hozzánk, akikről nem sokat tudunk, akiknek a zöme minden bizonnyal nem háborús menekült. Nem ismerjük a szándékaikat és én személy szerint nem is értem, hogy iszlám vallású miért törekszik Európába, amikor szerintük itt bűnös népek élnek bűnös módon.
Bizony szelektálni kell, méghozzá keményen.
Orbán nem teszi, mert nincsenek szakemberei és nem is célja a szelektálás. Ő mindent elkövet, hogy balhé legyen, a rossz és lehetetlen körülményeket megteremti arra, hogy uralkodhasson. Mert a menekült problémán nem segít.
Ugyanakkor tőle függetlenül van más gond is. Mi szegény ország vagyunk, sokan ellátatlanul nélkülöznek. Elvben nem bírjuk, hogy a menekült táborokban ezreket lássanak el olyan normális körülmények között, amit saját honfitársainknak sem tudunk biztosítani. Gondolj az egészségügy helyzetére.
Igaz, hogy az Eu segít, de attól Orbánék sleppje gazdagodik.
Orbán és a menekült helyzet két különböző dolog. Ne rakj engem egyik oldalra sem felületesen, mert nem hagyom magam skatulyázni, a véleményem nem pártfüggő, sosemis volt, hiszen nem vagyok egyetlen pártnak sem szimpatizánsa.
F_Viktor
@verum: Írod:
"A százalékot illetően nem a hasamra ütöttem, cikkben olvastam. Ha te is olvasol cikkeket, te is belefuthatsz."

Nem olvasok szélsőjobbos cikkeket, ők messze nem az igazságot írják le, a történelmet meghamisítják. Ilyen 90 százalékos hírek pedig csakis mélymagyar oldalakról származhat.

Írod:
"...zöme minden bizonnyal nem háborús menekült."

Nem kívánom neked, hogy saját bőrödön tapasztald meg mik történnek 3 éve Szíriában. De minden kockázat nélkül utána nézhetsz, hogy ebben az időszakban miért menekült el onnan 4 millió ember.

Írod:
"Elvben nem bírjuk, hogy a menekült táborokban ezreket lássanak el olyan normális körülmények között, amit saját honfitársainknak sem tudunk biztosítani."

Elvben! De mivel EU-s forrásból kell(ene) ellátnia az országnak a menekülteket, ezért jogosan kérik számon, hogy miért emberhez nem méltó körülményeket biztosít a kormány nekik.

Írod:
"...nem hagyom magam skatulyázni, a véleményem nem pártfüggő..."

Ismerem és reálisnak tartom a kormányról alkotott véleményedet, de most hatott rád Orbán gyűlöletkampánya, idegenellenesen írsz.
verum
@F_Viktor: - én sem olvasok szélsőjobbos cikket és megkérlek, ne tarts szélsőjobbosnak!
A Propelleren olvastam, amire utalok.
Orbán gyűlöletkampánya inkább rád hatott, mert az elfogultság beszél most belőled, nem a józanság.
Nem Orbánt védem, hanem a menekültáradat gondjait látom sötétebben. Úgy Európában, mint minálunk.
F_Viktor
@verum: Elolvastam. Ezek vagy Szlovénián keresztül lépnek az EU-ba, vagy legálisan lépik át a határt (pl. a cikkben említett szerbek, koszovóiak kapnak otthon vízumot), s ott, Németországban kérnek menedékjogot. Nekik semmi közük a Magyarországon átlépő szírekhez. Ott nincs háború, üldöztetés, nem úgy, mint Szíriában.
justhpeter
Miközben az Unió pénze a mienk is , ugye ?
verum
@F_Viktor: - ez igaz, de nehéz lesz bizonyítani. De várjuk meg a fejleményeket.
Addig engedtessék meg nekem, hogy ne legyek nyugodt. Ha nincs igazam, ha nem lesz gond, majd megnyugszom és felülbírálom az eddigi véleményem.
Toby
Te makákó, így soha nem lesz meg az 1 millió munkahely mega szükséges melóslétszám !
papa.49
Xargyártó a pofa súlyba))))))))))))))
arikimao
@F_Viktor:1.én nem vagyok mélymagyar.2.utálom a személyeskedést kispajtás3.teljesen értelmetlen zagyvaság amit irkálsz, tiszta maszatolás.És a végén az derül ki belöle hogy a kvótarendszernek semmi értelme! Inkább szedd be az esti gyógyszeredet és menj aludni!
F_Viktor
@arikimao: Nem sajnállak amiért a politika megértéséhez minimális intelligencia, tudásvágy szükséges, s ezt még nem érted el.
arikimao
@F_Viktor: Hát én téged sajnállak!De tudod mit? Hagyjuk a francba az aktuálpolitikát, beveszem én is a gyógyszeremet oszt el megyek aludni!Jó éjszakát, migránsmentes álmokat!Nincs harag!!!
F_Viktor
@arikimao: Én nem sajnállak, aki hülye, haljon meg hülyén. :-)
Egyébként lehet jobb nem látni időben mi folyik a magyar politikában, csak a pofon jön hirtelen, s nagyot fog csattani.
arikimao
@F_Viktor: Hát a taplóságoddal nincs probléma!
F_Viktor
@arikimao: Miért lennék már tapló?
Sajnáljak egy rögeszméihez foggal körömmel ragaszkodót, aki nem lát az orránál tovább?

Esetleg higgyem el téveszméidet, vagy fogadjam el saját tapasztalataimat, s annak a több, mint 600 millió európai ember tapasztalatát, akik környezetükből, közvetlen ismerik a muszlimokat?
S akkor meg sem említem még Magyarország legnagyobb szégyenét, az ország történelmében szinte egyedülállóan a nemzetközi kritikák össztűzében lévő miniszterelnököt.
Nem hinném, hogy a tapló én lennék.
arikimao
@F_Viktor: Unalmas személyeskedő fröcsögés amit nyomatsz itt állandóan, neked agyadra ment az Orbán-fóbia kispajtás!
F_Viktor
@arikimao: Ez van, mikor kifogysz a pártutasításokból?
Lopós bandánál a taplózás nem "személyeskedő fröcsögés", te szánalmas agyhalott?
arikimao
@F_Viktor: Idióta barom, akkor most hallgasd a híreket te köcsög, az osztrákok lezárják a határokat, lehet károgni! Kedvenc kancellárkád az se tudja mit csinál!
F_Viktor
@arikimao: Ó, te Isten legnagyobb barma!
Echo TV-t nézel?
Mert a hírekben ez szerepel:
"Werner Faymann osztrák kancellár vasárnap délután azt mondta, hogy lépésről lépésre el kell hagynunk a különleges intézkedéseket, és vissza kell térnünk a jogi normáknak megfelelő és emberséges, normális helyzethez.

A kancellár egy szóvivője szerint ez azt jelenti, hogy az osztrák-magyar határon ismét szúrópróbaszerű ellenőrzéseket fognak tartani, ha véget ért a menekültáradat, de konkrét időpontot nem tudott mondani."

Tudom, hogy rólad már csecsemőkorodban lemondtak szüleid, s nem volt senki aki felvilágosítson, hogy tanulni nem szégyen, de ha legalább tízszer elolvasod, akkor kiragadod a lényeget, hogy:
EMBERSÉGES helyzet és HA VÉGET ÉRT A MENEKÜLTÁRADAT!

De, hogy tanulj is valamit, hogyan kell értelmezni a politikában elhangzottakat, elárulom, hogy a kancellár ezzel azt mondta ki, mehetnek a menekültek mindaddig, míg a hamarosan megrendezendő rendkívüli EU csúcstalálkozón más döntés nem születik, vagyis halogató álláspontjával kivár, míg az EU kormányfői legalizálják az osztrák és a német álláspontot.

Így működik a világ a nem rasszista köcsögöknél!

Ezt a hírt is hallottad az Echo-n?
Börtönnel büntethetik Lengyelországban a menekültellenes kommenteket:
index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/bortonnel_buntethetik_lengyelorszagban_a_menekultellenes_kommenteket/
arikimao
@F_Viktor: Én nem nézek Echo Tv t te véglény, csak megint az idióta rögeszmés baromságaidat olvasom, olyan hülyeségeket dumálsz hogy szörnyú,Ez az osztrák össze-vissza beszél, egyik nap lezárják a határt, másik nap megnyitják. Közben több tízezer migráns jön minden nap, akkor is ezt fogják csinálni a jövő héten, a migránsok meg itt maradnak.A magyar hatóságok próbálják őket regisztrálni, már aki bemegy a reg. táborokba! Mit legalizál az EU. nem látják mi folyik itt nálunk és európában?Ez nem rasszizmus hanem egészséges önvédelem!

Az osztrák konvojt is legális embercsempészetnek lehet tekinteni és börtönnel büntethető!

A hülyeségek irásához nem szükséges diploma!
Sok agymosott most kezd felébredni, mi is a helyzet!
F_Viktor
@arikimao: Biztos voltam benne, hogy egy ilyen sejtmassza képtelen megérteni amit írtam :-)
Tehát hol hallottad, hogy "az osztrákok lezárják a határokat", mert ugyebár a mai nap is minden vonat menekültekkel megtömve átmehetett?

Írod:
"Ez az osztrák össze-vissza beszél, egyik nap lezárják a határt, másik nap megnyitják."

S ezt hol álmodtad?
Ugyanis a péntek éjféltől, vasárnap hajnalig tartó határzár azért történt osztrák részről, mert a magyar buszok nem vitték át a menekülteket az osztrák oldalra, s a határon átgyalogló menekültek testi épsége miatt voltak kénytelenek egy rendőrautóval eltorlaszolni a közúti forgalmat.
De jöhet a te álmod!

Írod:
"Közben több tízezer migráns jön minden nap..."

Nem túlzol a 10 ezerrel? :-)
Ez megint egy hamis infó, amit csak te álmodhattál.

Írod:
"Az osztrák konvojt is legális embercsempészetnek lehet tekinteni és börtönnel büntethető!"

Persze, zárd börtönbe egész Európát, te hibbant elme!
Azért majd kérdezd meg az illetékeseket, hogy miért a seggedben hordod az eszedet, a piros pöttyök pedig mit keresnek a fejeden! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.