Műholdról is jól látszanak a tömegek, amelyeket Magyarország a kerítéssel megakadályozott a területére való belépésben, közölte az Amnesty International.

Az emberi jogi szervezet szerint

a műholdfelvételek dermesztően mutatják be Magyarország héten tett eszeveszett erőfeszítéseit, hogy a menekülteket és menedékkérőket kizárja a biztonságos Európából.

Új kínai nagy fal! Műholdról is látszik a kerítés

Tirana Hassan, az Amnesty International válsághelyzetekkel foglalkozó igazgatója továbbá azt mondta:

A megrázó jelenetek, amelyeket ezen a héten láttunk a Horgos-Röszke határátkelőnél jelzik az árát Magyarország felelőtlen akcióinak. A felvételek segítségével jobban megérthetővé válik a gyorsasága és nagysága a magyar határ lezárásának, amely szörnyű helyzetbe sodorta a megrekedt menekülteket és menedékkérőket

- fogalmazott.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@1magyar: Erre csak annyit mondanék - függetlenül attól, hogy lájkoltam a hozzászólásodat - hogy a fejtetőig érő kerítés meg a hat zár az ajtón olyan tipikusan magyaros szokás. Sokat jártam Hollandiában és Dániában is, azaz olyan országokban, ahol az embereknek nem szokása utálni mindenkit és nem nemzeti sport a rettegés, és bizony több négyzetkilométeres kertvárosok vannak, ahol nem látsz kerítést maximum térdig érő bokrok jelzik a telekhatárt, és bizony sokan nyitva hagyják az ajtót, hogy a szomszéd be tudjon menni ha baj van. A becsületkasszás boltokról már nem is beszélek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A sok hülye ellenkező remélem nyitott ajtónál alszik és nincs a háza körül kerítés sem!?
A Tündik bündije
@1magyar: Erre csak annyit mondanék - függetlenül attól, hogy lájkoltam a hozzászólásodat - hogy a fejtetőig érő kerítés meg a hat zár az ajtón olyan tipikusan magyaros szokás. Sokat jártam Hollandiában és Dániában is, azaz olyan országokban, ahol az embereknek nem szokása utálni mindenkit és nem nemzeti sport a rettegés, és bizony több négyzetkilométeres kertvárosok vannak, ahol nem látsz kerítést maximum térdig érő bokrok jelzik a telekhatárt, és bizony sokan nyitva hagyják az ajtót, hogy a szomszéd be tudjon menni ha baj van. A becsületkasszás boltokról már nem is beszélek.
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: A sok járkálásban azt is tudni illik, hogy ott ahol van magánterület ott van kerités is, ahol nincs ott nem is szükséges. A nyugat már nem arról híres, hogy őshonosok a lakói akik védik sajátjukat, hanem inkább abban, hogy már majdnem nincs is őslakós csak betelepült.
Aki Én
@Csizmás Kond: 16:16 Húúú bakker. Akkor az eredeti őslakos most valahol betelepült? Vagy csak egyszerűen kihaltak?
Te hallod amit beszélsz...?
Egyébként te honnan települtél be? Mert a magyar nyelv használatát még nem vitted tökélyre.
Nemezis
Ne bazd már. Ez óriási dolog hogy látszik az űrből. Megsúgom hogy egy öt forintos is látszik az űrből egy megfelelő távcsővel. A különbség az, hogy a Kínai Nagy-fal úgy látszik az űrből, hogy kinézel egy űrállomás ablakán.
Peller Anikó
Azért @Tündibündi, mert Hollandia és Dánia Európában van. Na ez fog most megszűnni amint beköltözik hozzánk ázsia. Afrika csak hab a torkán, mert a feketék nem öngyilkos merénylők, még ha ott is dúl erőszak.
Lackó50
@A Tündik bündije: Én is jártam már pár helyen, de ott se minden egyértelműen becsületes. Vannak olyan területek, amik valószínűleg védettebbek és azt kerülik a betörők, viszont pár évvel ezelőtt pont Amszterdamban a belvárosban raboltak ki. Leparkoltam a kocsival és lementem hajókázni. Mire visszaértünk a kocsi ajtóablaka be volt törve és kipakolták, amit ott találtak. A rendőrségre mentem és ott majdnem hogy kinevettek. Felvettek egy jegyzőkönyvet és közölték, hogy ezzel elmehetek a biztosítómhoz. Amszterdam belvárosában. Amerikában is él rokonom, aki mondta, hogy azt se tudja hol a lakáskulcsa, de azért ott se mindenütt biztonságos lakni. Na most ha megjelennek ezek a menekültek és egy idő után, ha nem találnak munkát, akkor valamiből élni szeretnének és ott is megtanulják, hogy mi az a kerítés és a lakáskulcs.
A Tündik bündije
@Lackó50: Azért Amszterdamot - meg úgy általában a világvárosokat - nem lehet összehasonlítani a vidéki/kertvárosi élettel, minden nagyváros egy olvasztótégely, ahol akad mindenféle ember, és egy autófeltörés valószínűleg még Amszterdamban is mindennapos. Például New York is az USA egyik legbiztonságosabb városa lett az elmúlt 15-20 évben, mégis két zárral zárom az albérlet ajtaját, pedig ott ahol lakom, a Prospect Park környéke aztán tényleg olyan, hogy éjszaka is nyugodtan lehet sétálni, de ott én sem hagynám nyitva az ajtót, egyszerűen mert nagyváros.
izo
@Nemezis: Nagy szenzációhajhász a firkász! A kínai nagyfal nem a MŰHOLDRÓL hanem a HOLDRÓL is látszik!Na így csúsztatnak!
Aki Én
@izo: Hol írták, hogy a kínai nagyfal nem látszik a holdról? Mi ebben a csúsztatás? Látod, ilyen egyszerű hír értelmezése is gondot okoz, hogy akarsz így hiteles lenni?
izo
@Aki Én: Olvasd el mégegyszer a címet!
Aki Én
@izo: Azzal szoktam kezdeni.
Ja, meg hát nem is kőből van... Micsoda csúsztatás.
izo
@Aki Én: Ennyi erővel a házamnál lévő kerítést is hasonlíthatta volna a kínai nagy falhoz, mert az is látszik MŰHOLD-ról!
A Tündik bündije
@izo: Az egy tévhit, hogy a Nagy Fal látszik a Holdról. Ha belegondolsz, a legtöbb ember építette tárgy ennél jóval nagyobb, de még a legtöbb autópálya szélessége is simán felülmúlja a Nagy Fal szélességét. Alacsony keringési magasságból - talán 200-300 kilométer magasból - az űrszondák fotói szerint még kivehető, ahogy sok más építmény is, de a Hold 385 ezer kilométeres távolságából aligha. (Ami persze nem csökkenti ennek a grandiózus építmények a hírét).

www.urbanlegends.hu/2005/02/a-nagy-fal-es-az-ur/
Aki Én
@izo: ,,Műholdról is jól látszanak a tömegek" Ez a lényeg, nem a kerítés mérete. Azon persze vitatkozhatunk, hogy a cikk jelentéktelen, de nem csúsztatás.
Yoda69
Total ertelmetlen volt a kerites, mint azt elore megjosoltak. Ma 18 ezer menekult jott be Horvat oldalrol legalisan.
A keritessel porig alaztuk es lejarattuk magunkat orszag vilag elott.
Viszont orban jot mutyizott vele es a sogorkomak ismet milliardokat teptek az adofizetok penzebol.
izo
@Yoda69: Tovább épül és nem lesz értelmetlen, eltéríti a hordát! A kerítésépítő franciák spanyolok bolgárok is "porig alaztuk es lejarattuk magunkkat" ?!
Yoda69
@izo: Dehogy tereli. Ugyanugy fognak jonni, mert a taho kenytelen besimulni az Unio elvarasaiba.
Az egesz kerites mizeria a pontagyuak megvezetesere szolgal. Ezert tudta a fideSS novelni a nepszeruseget, mert elhintette a menekultek veszelyet, es az ellenuk inditott hadjarat sok balfeknek tetszik. Sajnos sosem voltunk egy elmebajnok orszag, de ami most van az tragedia. Nem veletlen hogy kozel 1 millioan mar elhuztak otthonrol.
izo
@Yoda69: Csak te vagy elmebajnok (mindenki h@le a franciák,bolgárok stb.), de te hál istennek (sajnos!!!) itt maradtál nekünk!
Yoda69
@izo: Tevedsz, mar en sem vagyok otthon, nektek. Ugyhogy vegeredmenyben ugy cseszitek szet az orszagot ahogy akarjatok. Talan nehany ev, vagy evtized mulva felfogod hogy mekkora hiba volt orbanra bizni a szeker rudjat.
izo
@Yoda69: Örülök neki, hogy nem itt rontod a levegőt, csak azt nem értem, hogy miért p@fázol bele a dolgunkba!Remélem olyan helyen vagy ahova ez a csürhe megy!
Yoda69
@izo: Na latod sok mindent nem nem ertesz, mert a narancs kod elhomalyositja az elmed.
Mellesleg te vagy a zabszem a seggben, mivel ez egy ellenzeki forum, nem pedig fideSS nyalonc.
izo
@Yoda69: Te miért nem azzal a kormánnyal foglalkozol, ahová "disszidáltál"?
Yoda69
@izo: Mibol veszed hogy disszidaltam? Csupancsak tobb penzert dolgozom kulfodon ideiglenesen. Ettol a magyarsagom meg nem valtozik.
Latodm teged viszont zavar hogy sok honfitarsunk eljott Magyarhonbol. Gondolom te nem tehetted tobb okbol kifolyolag.
izo
@Yoda69: Ezt írtad:Ugyhogy vegeredmenyben ugy cseszitek szet az orszagot ahogy akarjatok. " Most meg :Csupancsak tobb penzert dolgozom kulfodon ideiglenesen. Ettol a magyarsagom meg nem valtozik." Saját magadnak mondasz ellent! Remélem már nem fogod itt rontani a levegőt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.