A Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó agrárcégek nagy földterületeivel kezdi az állami földek elárverezését a kormány – számolt be az agrarszektor.hu.

A Mezort-csoporthoz tartozó mosonmagyaróvári Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. által bérelt területek már szerepelnek is az eladó sorba került állami földek listáján.

Ugyanakkor az új tulajdonosok hiába veszik meg a földeket: 2051-ig nem vehetik birtokba, mert csak akkor járnak le azok a haszonbérleti szerződések, amelyeket a cégek a nemzeti földalapkezelő szervezettel (NFA) kötöttek.

Az árverési felhívások egyelőre csak 5 megyében (Győr-Moson-Sopron, Vas, Hevesben, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg) jelentek meg, aki pedig licitálna, az november 16-tól teheti meg.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hát ki máséval kezdené ?
A kib... s gy társasjáték, minimum ketten kellenek hozzá !
Egy G:Orbán meg egy g.ző Simicska aki elhalászta a nemzet hörcsöge elől
a TV2-töt, ahol nem lehet fényezni majd a g.Orbánt ! Ez vért kíván ! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@eszegfu: Én is szép vagyok. Vicc!!!
Csak szépségem szegénységemnél halványabb egy fokkal.
eszegfu
@magyarbakancs: Nagyon jóóóóó! Igazán jót nevettem!:)))
bretagne
Gőgös Zoltán előre megmondta! Ilyen gonosz, rosszindulatú ember, mint a G. nincs máshol szerintem.
nezelodo
Na jó hogy a Simlicska által kapott állami gazdaságokkal kezdik, de időközben az ajándékra érdemtelenné vált, és vissza kell venni tőle, a tőlünk lopott holmit! Amúgy hogy nézne ki, ha a Herceghalmi, vagy a Csákvári volt ÁG-vel kezdenék a "licitet"? Még azt hinnénk a géniuszunk meghibbant!
nyanya001
nol.hu/gazdasag/indul-a-bandahaboru-a-foldert-1569899?frommobile=1

Szinte teljes egészében dobra verik a legnagyobb kisalföldi agrárcég, a Simicska Lajoshoz köthető Mezort Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei területeit (13 ezer hektárt), annak ellenére, hogy ezek döntő többsége hosszú távra (akár 2051-ig) bérbe van adva, és a bérlet a jelenlegi szabályok szerint nem bontható fel. Valószínűsíthető, hogy ezeket a földeket nem családi gazdálkodók fogják megvenni. Azok tudnak beszállni, akiknek elegendő szabad tőkéjük van, és biztosra veszik, hogy a kormány hamarosan lehetővé teszi az élő földbérleti szerződések felbontását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.