A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) október 16-án érkezett kérelem a Vajna-csoport irányításszerzésének engedélyezésére, miszerint a TV2 Média Csoport Kft., valamint a CEE Broadcasting Limited üzletrészei, illetve részvényei 100 százalékának megvétele útján mindkét céltársaság irányítási joga a Magyar Broadcasting Co. Kft. kizárólagossága alá kerül – közölte a versenyhatóság kedden az MTI-vel.

A versenytörvény rendelkezései szerint, egyszerűsített eljárásban egy fúziós kérelem 30 napon belül bírálandó el – áll a közleményben.

A fúzió egyik érintettje, a TV2 Média Csoport Kft., a TV2 Media Group Holdings Kft. kizárólagos irányítása alatt áll. A másik fúzionáló társaság, a CEE Broadcasting Limited kizárólagos irányítója pedig a CEE Broadcasting Holding Kft. A két céltársaság – a TV2 Média Csoport Kft., valamint a a CEE Broadcasting Limited – üzletrészei, illetve részvényei 100 százalékának megvásárlása útján az irányítás joga – kizárólagosan – a Magyar Broadcasting Co. Kft. alá került – közölték.A létrejött üzlet alapja a TV2 Media Group Holdings Kft., a CEE Broadcasting Holding Kft. és a Magyar Broadcasting Co. Kft. között 2015. október 15-én kötött részesedés adásvételi szerződés.

A közlemény kitér arra is, hogy a versenytörvény szerint a vállalkozások összefonódásához a GVH engedélyét kell kérni, ha a kérelmező vállalkozáscsoport és a kérelmezett vállalkozáscsoport együttes előző évi nettó árbevétele meghaladja a 15 milliárd forintot, és mindkét vállalkozáscsoport előző évi nettó árbevétele – külön-külön – meghaladja az 500 millió forintot.

A versenytörvény rendelkezései szerint egyszerűsített eljárásban egy fúziós kérelem 30 napon belül bírálandó el. A GVH az egyszerűbb megítélésű fúziós ügyekben többnyire a törvényi kereteknél lényegesen rövidebb idő alatt szokott döntést hozni – fejeződik be a versenyhatóság közleménye.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt felhasználó
Máris vizsgálja, ki gondolta volna, hogy egy magánember(vajna) magáncég vásárlását ilyen izgatottan figyeli a GVH. Hogy is van ez hogy 30 napra szoktak válaszolni, főleg egy magánember esetében...:) Én már azért akarok kilépni az eu-ból, hogy ne háborodjak fel mindennap. A börtönben ugyanis nem nagy szám, ha szarosak a falak...
justhpeter
Fogja még egy ideig vizsgálgatni, míg meg nem érkezik az utasítás a "politikai bizottságtól".
pbalage
@justhpeter: szerintem 10 másodperc alatt beütik a kérdést a szuperszámítógépbe:
"Vajon Vajna vagy esetleg Simicska geci volt-e valamiben is?"
rövid villogás...
aztán ilyen vizuális effekt...
"VAJNA EGYÁLTALÁN NEM, de Simicska esetleg igen."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.