A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) eddig nem érkezett engedélykérelem a Fonyó Károly tulajdonában álló cégcsoporttól a TV2 megvételére – hangzott el kedden az M1 aktuális csatorna híradójában.

Basa Andrea, a GVH szóvivője kifejtette: a versenytörvény rendelkezései szerint a vállalkozások összefonódásához a GVH engedélyét kell kérni, ha a kérelmező és a kérelmezett vállalkozáscsoport előző évi nettó árbevétele együttesen meghaladja a 15 milliárd forintot, és a vállalkozáscsoportok külön-külön az előző évben elérték az 500 millió forintos árbevételt.

Október 15-én jelentették be, hogy hamarosan új tulajdonos veheti át a TV2-csoportot: az Andrew G. Vajna érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. mint vevő-befektető és a TV2 Media Group Holdings Kft. már alá is írta az erről szóló adásvételi szerződést. A TV2 csoport akkori közleményében azt írta, hogy a négy csatornát működtető TV2-csoport teljes tulajdonrészére a Magyar Broadcasting Co. Kft. tett ajánlatot.

A bejelentést követően röviddel az Index számolt be arról, hogy a Megapolis Media Zrt. már október 13-án megvásárolta a TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét. Ezt a hírt az Indexszel Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlettársa közölte.

Másnap az Origo írt arról, hogy a Fonyó Károly tulajdonában lévő Megapolis Media Zrt. 2014 őszén egymillió euróért szerzett elővásárlási opciót a TV2-re. Ezt az információt azonban – üzleti titokra hivatkozva – Fonyó Károly sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Az üzletember közölte: Simon Zsolt és Yvonne Dederick, a TV2 tulajdonosainak és ügyvezetőinek aláírása is rajta volt azon az adásvételi szerződésen, amely szerint az ő cége, a Megapolis Media Zrt. vásárolta meg a TV2-t két nappal Andrew G. Vajna előtt. A cégtulajdonos a hírportálnak azt mondta: jogászaik most azt vizsgálják, hogy ennek a 13-i adásvételnek a tudtában miként írhattak alá a volt tulajdonos-ügyvezetők az újabb adásvételi szerződést október 15-én Vajna cégével.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mi van, ha nem is kellett nekik elozetesen engedelyt kerniuk, mert siman elovasarlasi joguk volt a TV2 csatornara? endy vajnanak meg ugye nem volt semmifele joga, igy neki vegig kellett jarni az osszes jogi lepcsot...Rohognek, ha a "breking" ezzel ki is fulladna...:o)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Mi van, ha nem is kellett nekik elozetesen engedelyt kerniuk, mert siman elovasarlasi joguk volt a TV2 csatornara? endy vajnanak meg ugye nem volt semmifele joga, igy neki vegig kellett jarni az osszes jogi lepcsot...Rohognek, ha a "breking" ezzel ki is fulladna...:o)))
wagabund
asszem a kedves komment-társak is emlékeznek egy nyári hírre, miszerint Timike TV-t kap ajándékba?.. illetve valahogy úgy szólt a hír, hogy Timike megveszi a TV2-t.?...
ez még a nyáron volt valamikor...tehát...már akkor mozgolódtak a versenyzők..mi meg picinykét irigykedtünk...de csak egy picit. inkább cikizés volt az...

aztán tessék... még a végén nem lesz tv csatornája?.. borzasztó...most mi lesz?
karma1
@wagabund: Csinalja majd helyette azt a nyomorult kis gyemantbo'tjat, oszt jonapot... lehet, hogy nem lesz neki kalacskaja a reggeli kaveja melle, csak kiflikeje,...
Most kezdjem el sajnalni oket, vagy raerek kesobb? ...:o))))
Desischado
Várjuk ki a végét, szerintem simicskának van esze, számolt ő ezzel is. És nála jobban senki sem ismeri a fideszes trükköket! Én még nem innék a medve bőrére vaynáék helyében! Nem kispályás ellenféllel van dolguk!
papa.49
@karma1: Ha az övé lenne valóban de az a bolt egy izraeli pacáké, aki több éve akart boltot nyitni Pesten, a Timike csupán ,,biodiszlet,, volt)))))))))
Jó lenne ha az illetékes állami szervezet átvizsgálná már a ,,nemzeti hörcsögünkhöz,,köthető vállalkozások tulajdonosi hátterét, mert félhivatalos infó szerint mind offshore cég, érdekes ugye!!!
wagabund
@karma1: ...értem... várj a sajnálattal, mert még fussa kalácskára(is)..
...csak mi hisszük, hogy ezen a szinten is számít a pénz..itt inkább a lassú ügyintézés az akadály...

ezeknél a pénz a legkevesebb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.