A TV2 nem tartja jogszerűnek sem a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. opciójának alapítási körülményeit, sem pedig az opció lehívását, ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket – közölte a TV2 kedden az MTI-vel.

A TV2 jelenlegi tulajdonos-ügyvezetői 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, azonban a kölcsön felét rövid időn belül visszautalták. Az opciós szerződés, amely a Double 6 Dominoes Kft. és CCA Vízió Kft. üzletrészeire jött létre, a kölcsön biztosítékául szolgált – áll a közleményben.

A kölcsön fennmaradó részét – a felek szóbeli megállapodása szerint – a TV2 jelenlegi tulajdonosainak egyelőre nem kellett visszafizetniük, a kölcsönszerződés módosítására azonban nem került sor. A kölcsönt adó nem követelte a kölcsön fennmaradó összegének visszafizetését.

Így minden szempontból teljesen váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. – minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül – hivatkozott opciós jogának érvényesítésére. Azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartja a TV2, hogy erről a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én megkötött adásvételi szerződés aláírását követően értesítették a TV2 tulajdonos-menedzsmentjét.

"Nem tartjuk jogszerűnek sem a hivatkozott opció alapításának körülményeit, sem a lehívását, és megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Ugyanakkor megerősítjük, hogy az opció lehívására tett kísérlet nem érinti a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én kötött adásvételi szerződést, sem a TV2 működését, sem a partnerekkel megkötött és megkötendő szerződéseket, valamint a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeket" – áll a közleményben, amely így fejeződik be: "jelenleg a ProSiebenSat.1 közreműködésével dolgozunk a tranzakció lezárásán".

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edes Agota
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
justhpeter
Ez olyan utólagos magyarázkodásnak tűnhet. Ha él az opciós történet, akkor Vajnának annyi. Komoly cégvezetés lehet az, aki kölcsönért mindent aláír, aztán kapkod fűhöz fához, amikor a szerződést érvénybe akarják léptetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.