3 milliárd forintot különítene el a Párbeszéd Magyarországért, hogy egy éhező gyerek se legyen a téli szünetben. Ennek érdekében költségvetés módosító javaslatot nyújtottak be az országgyűléshez. Ugyanakkor ma dönt a népjóléti bizottság a Nemzeti Minimum Programjáról szóló határozati javaslat ügyében, a gyermekéhezés megszüntetésével kapcsolatban.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@Eriksson: 10:34 Akár igazad is lehetne, mert valóban "füstöl" a hölgy... De, ha egy államtitkár füstöl, annak a gyereke még nem éhezik, mert neki van pénze mindkettőre! Nem gondolom, hogy ezt az egész "ügyet" rá lehetne fogni a dohányzásra, mert ugy ez csak 1 tényező, és még van sok minden.:((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aremy
a cím elvan írva mert a gyermekéheztetés emeléséről döntenek.
karma1
@aremy: A mondatodhoz nem lehet mit hozzatenni. El tudom kepzelni, hogy az egyik kezukkel adnak a kethetes szunetben "ingyen" kajat, aztan jon egy level g.orbantol a papanak-mamanak, melyben kozlik, hogy a 47000 forintos kozmunkaberukbol kozteherviselesi ado cimen levonnak 18000 forintot...:o((( Merhat az a kolok megse egyen ma' ingyen, hogy venne az ki magat?...:o(((
namihami
Okos KDNP-s politikusunk már megmondta nektek, hogy a gyerek nem éhezik, csak nem igényli az ételt.
Hát ez a "hiteles", "szociálisan rendkívül érzékeny", "vallásában élő" """ember""" hiába beszél nektek?
Majd ha már ezek a gyerekek is a saját lábukra fognak állni (lásd az eddigi jó példát), akkor ez a gond is meg fog oldódni, ráadásul közmegelégedésre. Nem?
Eriksson
Most komolyan gondolják a döntéshozók, hogy a téli szünetben is igényt tartanak a gyerekek a moslékra? Inkább éheznek.
1magyar
Ezt csak úgy lehet megszüntetni ha a szülők élete könnyebb, van munkájuk és a gyerek nem a kapott pénzért, illetve nem csak azért születik.
A nők életét is könnyíteni kell, mert aki dolgozik napi 12 órában, még ha nem minimálbért kap akkor sem ér rá gyereket nevelni.
Eriksson
Mennyibe kerül 1 doboz cigi? 1000 ft körül?
A videóban szereplő hölgy füstöl a gyerekét meg etesse az állam, ha nem akarják, hogy éhezzen.
Jankó123
Szóval ezt is átnevezik, mint a többi nekik nem tetsző kifejezést!
:-)))
eszegfu
@Eriksson: 10:34 Akár igazad is lehetne, mert valóban "füstöl" a hölgy... De, ha egy államtitkár füstöl, annak a gyereke még nem éhezik, mert neki van pénze mindkettőre! Nem gondolom, hogy ezt az egész "ügyet" rá lehetne fogni a dohányzásra, mert ugy ez csak 1 tényező, és még van sok minden.:((
Eriksson
@eszegfu: Itt arra gondoltam, hogy felelős szülő napi 1000 ft-ból azért csak tudna valamit az asztalra keríteni. Ha viszont dohányozni akar, az is egy tényező.
Itt most nem az államtitkárokról van szó, hanem az éhező gyerekekről, tehát a hasonlat nem áll.
eszegfu
@Eriksson: Értettem én elsőre is a gondolatodat, világosan leirtad! Lehet, hogy rossz volt a hasonlatom... csak azt szerettem volna kifejezni, hogy a dohányzás is csak 1 tényező. Azt is belátom, akinek gyereke, vagy gyerekei vannak, annak le kell mondania bizonyos dolgokról. Csak nekem az a bajom, hogy lassan már mindenről le kell mondanunk -- nemcsak a cigiről --... pl. a munkahelyekről, a "rendes" fizetésekről. Ami szerintem u.ugy tényező, mint a cigizés... én erre gondoltam.
Eriksson
@eszegfu: Éppen ez az, hogy se pénz se állás, se kaja a gyereknek, de cigire azért "fussa"?
verum
Ja.
Eldöntik, hogy a gyermekéhezés fogalmát nem szabad használni. Helyette hiányos ellátás, vagy inkább ne is legyen ilyen statisztika, hír.
Aztán megoldva a gond.
eszegfu
@Eriksson: 12:28 Tudod én cigizek... lehet, hogy ezért "védem" a hölgyet. Tudom, hogy rossz, egészségtelen, rákot okoz... mindennel tisztában vagyok. De a büdi életbe: évtizedekig lemondtam önként egy uj harisnyáról, vagy ruháról, cipőről, gyakorlatilag mindenről, de volt munkám, keresetem... most meg kényszerből lemondok a munkáról, a keresetről és mindenről, köztük a cigiről is!? De ha mondjuk bélyeget gyüjtenék, akkor mondjak le erről is?! Én igazából -- a cigitől elvonatkoztatva -- az állandó "lemondás" miatt ágálok! Nem a kormánytól várom a megoldást, de hogy közvetve hozzájárult a gyerekek éhezéséhez, az emberek elszegényedéséhez abban biztos vagyok! Futja most is egy uj minisztériumra, aminek az ez évi 2 hónapos költségvetése -- ha jól emlékszem -- 2,7 milliárd! Ez jövőre mennyi lesz?! Bőven 16 milliárd felett! A gyermekek téli szünetbeni étkeztetése meg 3 milliárd lenne. Na ez a nem mindegy!:((
Eriksson
@eszegfu: Gondoltam, hogy cigizel. :)) Valamikor én is úgy 30 évig, utoljára még 196 ft-ért vettem. Miután 200 fölé emelték,eldöntöttem, hogy már pedig én többet nem. Nem állítom, hogy több pénzem maradt, mert elment másra. De azt igen, hogy meg lehet lenni nélküle. Főleg, ha arra gondolok, hogy havi kb. 30 000 ft-ért mi mindent lehet venni. Még bélyegalbumot is. :)))
eszegfu
@Eriksson: Rendben... jót derültem a hsz-n! De azért reménykedek abban, hogy a többit is egy kicsit legalább megsziveled... netán-tán bizonyos részével még egyet is értesz.:))
Eriksson
@eszegfu: Hát persze, hogy egyetértek. Természetes igény, hogyha valaki elért egy szintet az életszínvonalában, nehezen mond le róla. Nem is ezt nehezményeztem, csupán azt bizonygatnám, hogy felelős szülő inkább válassza a gyereke érdekét, mint a saját úri passzióját.
eszegfu
@Eriksson: Na végre, hogy "beadtad a derekad"!:)) Kösz. a beszélgetést!
Eriksson
@eszegfu: Szívesen beadom a derekam minden kedves kommentelőnek, aki észérvekkel meg tud győzni. :)) Én is köszönöm a beszélgetést.
hetöndöe
@Eriksson: @eszegfu: És aki Lexussal jár,az se dohányzik.:-)
eszegfu
@hetöndöe: 13:46 Te most Sandokanra, ill. most már Enslavedre gondolsz?! Ugy látszik nem tul dus a fantáziám!:((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok