Rendkívüli járatok és nagyobb buszok indulnak az Óbudai temetőbe, hogy mindenki eljusson Göncz Árpád temetésére – írja az Index.

Délután három órakor helyezik végső nyugalomra az Óbudai temető 16-os parcellájánál Göncz Árpádot. Az életének 94. évében elhunyt volt államfőt várhatóan rengetegen búcsúztatják: rokonai, barátai és tisztelői mellett számos ország egykori és volt vezetője is személyesen eljön a temetésre.

Hatalmas tömegre számítanak Göncz Árpád temetésén

A BKK már jelezte, hogy rendkívüli járatot és nagyobb buszokat indít az Óbudai temetőhöz.

Göncz Árpád a végakaratában úgy rendelkezett, hogy ne legyen állami temetése, és hogy a szertartáson ne mondjanak beszédet a kormány és az Országgyűlés jelenlegi tagjai. Ennek ellenére, magánemberként részt vesz a a temetésen Áder János és felesége, illetve Orbán Viktor is.

A visszajelzések alapján a korábbi közjogi méltóságok is ott lesznek a temetésen: Boross Péter, Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, illetve Sólyom László és Schmitt Pál volt köztársasági elnökök.

Beszédet mond Mécs Imre, Göncz egykori rabtársa, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, és közreműködik három művész: Koncz Zsuzsa, Bródy János és Bálint András is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.