Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a fővárosi Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásának ügyében – számolt be az M1 aktuális csatorna hétfőn.

Mint a Híradóban felidézték: Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő október 23-án, az emlékműnél tartott sajtótájékoztató után megpróbálta eltávolítani az emlékműről a sarlót ás kalapácsot ábrázoló jelképeket. Miután a rendőrök ebben megakadályozták, Novák Előd egy vésővel és egy kalapáccsal az emlékmű talapzatát kezdte el bontani. Az emlékműben keletkezett károk helyreállítási költsége az ügyészség szerint meghaladja a szabálysértési értékhatárt – tették hozzá.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az M1-nek azt mondta: az ügyészség rongálás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Szabadság téri szovjet hősök emlékmű megrongálása miatt. "Amennyiben az ügyben országgyűlési képviselőt kell bűncselekmény elkövetésével gyanúsítani, az ügyészség kezdeményezni fogja a mentelmi jogának a felfüggesztését" – tette hozzá a szóvivő.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Béres Ferenc: Tanuld meg te tanulatlan mélymagyar, hogy nem a szovjetek kezdték a háborút, és akkor náluk inkább mi voltunk megszállók! De ez neked magas, mint csirkének a ping-pong asztal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@papa.49: Az a baj, hogy sokkal sötétebb bűnök terhelik a fiúk számláját, mint a Szabadság-téri ruszki emlékmű... persze, hogy nem szavaznék rájuk, de ezt a "váratlan" novákvédőt le kellett csillapítani valamivel. Dehogy szavaznék rájuk: inkább láncfűrésszel levágnám a karjaimat szépen sorba. Először a jobbat, aztán a balt...:-)
dr. prédikátor
@Béres Ferenc: Veled kellene foglalkoznia egy agykurkásznak!!!Te szerencsétlen nem az oroszok támadtak meg minket hanem mi üzentünk nekik hadat! De arról mi a véleményed amit a" hős"magyar vitézek követtek el orosz területen???Még a nácik is kiakadtak a magyarok kegyetlenkedésén!!!Olvass utána!!!
papa.49
@eugen4402: Soha nem kedveltem a nyekernyikovokat, de egy emlékmű amit a katonák emlékére állítottak, azon ne töltse ki a bosszúját ez a csira...Mondjuk ha Ukrajnában, vagy Oroszországban megrongálják a magyar emlékműveket, akkor ,,mélységesen felháborodik,, a pacák...Ez pontosan a ,,szálka, meg a gerenda,, esete!!!
eugen4402
@papa.49: Pont arra gondoltam én is, hogy a kinti magyar emlékműveket is rongálják szemét szélsőjobbos barmok, az vajon jól esik a Novák-féléknek?
Persze amikor a nagyapáik kiküldték a magyar katonákat a biztos halálba, akkor a papok is misével búcsúztatták őket. Szerencsétlen ruszkikat legfeljebb a komisszár elvtárs hajszolta a halálba itt a szent magyar földön.
papa.49
@eugen4402: A ,,bontásos hiszti,, helyet mondjuk kiutazhatna ez a csira oszt. védhetné a magyar emlékműveket éjjel, nappal állandóan!!!Ennyi ész azért nem szorult belé...
eugen4402
@papa.49: Már így is sok szót pazaroltunk a parazitákra. Régesrégen hősi halált halt katonák emlékművét megrongálni olyan bátor cselekedet, mint a minap az ejtőernyőjükön függő pilótára és navigátorra üvöltve sortüzet zúdítani...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.