A novemberi máltai menekültügyi csúcs után Orbán Viktor magyar kormányfő és Angela Merkel német kancellár külön is találkoztak volna, ám a találkozót az utolsó pillanatban Merkel stábja lemondta.

A VS.hu úgy értesült, hogy régen voltak ennyire rosszak a német-magyar kapcsolatok, és Angela Merkel egyre rosszabb szemmel néz magyar kollégája politikájára.

A két kormányfő október 22-én már találkozott Madridban az Európai Néppárt konferenciáján, és a beszélgetés ott is fagyosra sikerült: Merkel a magyar miniszterelnök szemére hányta, hogy lassan legnagyobb ellenzékévé válik, holott mindkettejük pártja az Európai Néppárthoz tartozik.

Azt sem értékelték a németek, hogy Orbánék a lengyel választásokon nem a Polgári Platform nevű testvérpárt, hanem a jobboldali populista Jog és Igazságosság győzelméért szurkoltak. A magyar miniszterelnök ráadásul egy ausztriai találkozás alkalmával találkozni akart a szélsőjobboldali Szabadságpárt vezetőjével és nyíltan kritizálta Angela Merkel menekültpolitikáját.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Orbán elvtársnak hiányzik a harc...a németországi magyar vendégmunkások
hazaküldése, a lebontott vasfüggöny, a vizumkényszer...de akkor lesz
csak ugri-bugri !!! Igaz, ott van KÖzel Kelet...Afganisztán, Irán, és az afrikai piac...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Orbán elvtársnak hiányzik a harc...a németországi magyar vendégmunkások
hazaküldése, a lebontott vasfüggöny, a vizumkényszer...de akkor lesz
csak ugri-bugri !!! Igaz, ott van KÖzel Kelet...Afganisztán, Irán, és az afrikai piac...
csigabiguli
A Boszorka nagyon eltűnt Párizs óta ! Vajh miért ?!@volvós:
karma1
@csigabiguli: Mert o dolgozik, nem szelmalom-harcol, mint orban... Valoszinu ez a szokatlan neked...
Csizmás Kond
A boszorka egy nemzettudathiányos, uniótápos, mozgalmiöntudattal táplált, elavult eszméket kergető vénasszony.
silber13
@Csizmás Kond: Vigyázz azzal a " vénasszonnyal " mert könnyen rázendíthet a német ipar kivonulási indulójának a dallamára, és akkor a csúti mikro-Wallenstein bámulhat.
csigabiguli
@karma1: Készül az új szelfikre ! Most épp a Keresztdöntögető Norvégokkal !!!
Köszönjük Emese...
Csizmás Kond
@silber13: ..nahát...nem is tudta, hogy a demokrácia német változata olyan ahol egy kancellár mondja meg hol szabad és hol nem befektetni ...mindig tanulok valamit...:)
csigabiguli
@silber13: A Német ipar már így roggyan a VW botrány miatt, ha innen bármit kivisznek még autoiparból ők lesznek sz@rban..
A VW- csoport = Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Scania és az MAN. is így, úgy hozzájuk tartozik. Nagyon kétlem hogy most mernének bármit is lépni, vagy szankcionizálni..
csigabiguli
@karma1: Nem tudom hány éveske lehetsz, de te még nem láttál TV- reklámot néhány éve
karma1
@csigabiguli: Valoszinu, hogy nem lattam 4 eve magyar reklamot...Nyertel! ...:o)))))
karma1
@csigabiguli: Az "eveske"-ert kulon koszonet!...:o)))))
Butautáló
Nekem is megtelne a hócipőm az olyan stratégiai partnerrel, aki a pénzem, segítségem elfogadja de ha szükségem lenne rá, szarik a fejemre!
csigabiguli
Egy aranyos, kis kedves lány, új ötletekkel, azután egy idő után, a kis 'bénázásaival', a nagy hemijével bekerült a köztudatba.. Én sem nagyon tévézem de ez megragadt..
Magyarán = Jó hogy mondtad de... flegmán kimondva..foglalkozunk mi vele... ! Ennyi a Köszönjük Emese története. :
www.youtube.com/watch?v=ptEJPTDKtYE
www.youtube.com/watch?v=ptEJPTDKtYE
www.youtube.com/watch?v=xH4niyeNvCg
csigabiguli
@karma1: Nem tudom min olvasgatsz de az ÉVESKE
csigabiguli
@karma1: Ja jóóó van na, ékezet nélküli vagy, egy idegenbe szakadt.. te is..
karma1
@csigabiguli: Koszi, de en nem tudok ekezetesen irni, mert angol a billentyuzetem, es 15 eve nem elek otthon . Mondjuk, asszem, itt most Te vagy az uj, es rolam nem tudsz semmit , de ez nem baj, akinek fontos vagyok, 4 eve mar ugyis tud rolam mindent...:o))) Szoval, ne kerdezz ra meg egyszer az ekezetekre, mert az NINCS!
karma1
@csigabiguli: Kulonben koszi a youtube-ot...:o)
karma1
@csigabiguli: Bizony, kiszakadtam, semmi baj...:o))
Csizmás Kond
@karma1: Aki akar telepíteni tud bármilyen karaktert...
silber13
@Csizmás Kond: Olvass csak utána!:-)))
wagabund
érdekes, néhány nehézsorsú, külföldre szakadt...mondjuk magyar...nem képes ékezettel írni..minek is, a sok büdös parasztja tanuljon meg olvasni..
még szerencse, hogy ez a kisebbség.. a többség veszi a fáradtságot, és qwertz billentyűvel ír...tiszteletből is..
karma1
@silber13: Ezzel maceral 3 eve,...Nem erti meg, hogy kizarolag a Propit hasznalom magyarul, arra meg kulon kivancsi volnek, hogyha barmilyen karaktert telepitek, milyen gombot kene peldaul megnyomnom a hosszu o-hoz? Az o-t ketszer? vagy a hashtag-et, csillagot? Szerencsere engem megert az , akinek fontos vagyok, a tobbi meg k@rvara nem erdekel...:o))))
enslaved
Mert milyen legyen? Lassan itt a tél:-)
karma1
@wagabund: Nem tiszteletbol irok, hanem fejbol, es erdekes modon igy tudok kommuikalni meg a svedekkel is, ANGOLUL, pedig nekik is vannak ekezetes betuik... De nemet keyboardom sincsen, umlauttal, pedig a Nemetorszagbol blogolokkal is nagyon nagy tiszteletet kellene mutatnom, ami , sajnos, bennem nincs meg. Meg nem tartok ott, hogy egy billentyuzetet tiszteljek, inkabb csak az embertarsaimat tisztelem.

Amennyiben ugy gondolod, hogy nem erdemes elolvasni az ekezetek nelkuli irasaimat, hat ne tedd azt, hanem "uggorgya' egyet, es olvasd a kovetkezo hsz-t... Fog az menni, es legalabb nem bosszantod miattam halalra Magad,...:o))))) Valoban nem vennem a lelkemre, ha miattam valami baj erne... Ezt komolyan mondom, mert Te valtoztal meg az utobbi kb. 6 hetben, nem en... Tulerzekeny lettel, es erdekes modon eppen ram. Baratsaggal javaslom, hogy ne faraszd Magad a hsz-eim olvasasaval... Szia...:o))))
Csizmás Kond
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
silber13
@Csizmás Kond: " @karma1: ...engem sem mint kurva érdekelsz..". Átléptél egíy határt!!Nem volt példa,hogy valakit itt azemélyében lekurvázzanak!!
volvós
@silber13: 14:33
..még egy ilyen primitiv k...gtöl sem, mint ez a macska !!!( csizmáskond(a)
volvós
@Csizmás Kond: 14:24

...esetleg anyukádnak címezted ezt a hsz-t ???
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"nem is tudta, hogy a demokrácia német változata olyan ahol egy kancellár mondja meg hol szabad és hol nem befektetni ...mindig tanulok valamit...:)"

Igen, nem kellene félned a tanulástól, elkezdhetnéd végre.

Hallottál már pl. kormányközi kereskedelmi vámkedvezményről, vámmentességről?
EU-n kívül meg fog szűnni minden exportunk. Az autó összeszerelés sem fogja megérni sem a japánnak, sem a németnek. De (maradva az autóiparnál) pl. a román tranzit is megszűnik, ami szintén nem kevés pénzt hoz a költségvetésbe (amit majd a Zembereknek kell finanszírozniuk)...
Csizmás Kond
@silber13: ..tőlem akár a falba is verheted a fejed...csak idéztem a választékos szókincséből.
Csizmás Kond
@volvós: Nem, mert rájöttem, hogy ugyan hibás amiért nem a másik lukon hozott a világra de nem tehet róla.
silber13
@Csizmás Kond: Próbáld fékezni magad...
Csizmás Kond
@silber13: próbálom...de csak magamat tudom mást nem...:)
karma1
@silber13: @volvós: Hagyjatok a fenebe, nem erdemes vitaba szallni valakivel, aki nincs tisztaban fogalmakkal, aki nem tud kulonbseget tenni a kozott a mondat kozott, hogy "engem k@rvara nem erdekel" vagy ...engem sem mint kurva érdekelsz.." jelentese kozott.
Ilyenkor persze a Modit sem erdekli, hogy valakit egy hsz-ben lekurvaznak, mert ezt mindenki intezze el sajat maga.
Csak azt adja, ami o maga, tehat egy nagy nulla, sot, dupla nulla.

Koszonom a mellettem valo kiallast, majd aruljatok el neki a cimet, hogy hol lehet megtanulni olvasni magyarul folyekonyan, hatha tudja meg hasznalni az infot a jovoben...:o))))
(A hsz-eben csak az o ominozus mondata utani idezojelet nem ertem, miutan en ezt a mondatot sehol nem irtam le, hogy idezni kellett volna tolem. Persze, tudom, magyar helyesiras, 2. alotagozatos osztaly...:o))))))
Desischado
@Csizmás Kond: A helyedben nagyon sürgősen bocsánatot kérnék Karmától! Miféle mondat ez, hogy "engem sem mint kurva érdekelsz..." Mit képzelsz te magadról, mi?! Hogy mered Karmát lekurvázni?! Egy rendes, tetőtől talpig EMBERT sértegetsz! Nagyon gyorsan lódulj, és kérj bocsánatot, vagy tünj el innen! Itt n em divat, hogy egymást sértegessük ilyen gyalázatos módon. Főleg nemegy olyan rendes embert mint Karma! Caodálom, hogy nem sül le a bőr a képedről! Szégyentelen!!!

A cikkhez szólva, én nem pimaszkpdnék a Kancellár asszonnyal, mert még a végén javaslatoto is tehet az Unióból való kizárásra, vagy elapaszthatja az Uniós pénzeket! Esetleg a német cégek is kimasírozhatnak, és akkor mi lesz orbán? De az persze rendben van, hogy a pénz az kell, de a szabályok és a megtartása, és a feldatok vállalása már nem!
Csizmás Kond
@Desischado: Miért nem tanultok meg magyarul...?..sajnálom ha nem tudjátok értelmezni de az nem az én hibám.,,,a többit meg beszéljétek meg egymás között.
Csizmás Kond
@karma1: Kislány, nem kell szégyelleni, hogy "elfelejteni magyar"...soha nem kurváztalak le de ha neked ez jön le belőle akkor nem zengd a magyarságodat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.