A novemberi máltai menekültügyi csúcs után Orbán Viktor magyar kormányfő és Angela Merkel német kancellár külön is találkoztak volna, ám a találkozót az utolsó pillanatban Merkel stábja lemondta.

A VS.hu úgy értesült, hogy régen voltak ennyire rosszak a német-magyar kapcsolatok, és Angela Merkel egyre rosszabb szemmel néz magyar kollégája politikájára.

A két kormányfő október 22-én már találkozott Madridban az Európai Néppárt konferenciáján, és a beszélgetés ott is fagyosra sikerült: Merkel a magyar miniszterelnök szemére hányta, hogy lassan legnagyobb ellenzékévé válik, holott mindkettejük pártja az Európai Néppárthoz tartozik.

Azt sem értékelték a németek, hogy Orbánék a lengyel választásokon nem a Polgári Platform nevű testvérpárt, hanem a jobboldali populista Jog és Igazságosság győzelméért szurkoltak. A magyar miniszterelnök ráadásul egy ausztriai találkozás alkalmával találkozni akart a szélsőjobboldali Szabadságpárt vezetőjével és nyíltan kritizálta Angela Merkel menekültpolitikáját.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Orbán elvtársnak hiányzik a harc...a németországi magyar vendégmunkások
hazaküldése, a lebontott vasfüggöny, a vizumkényszer...de akkor lesz
csak ugri-bugri !!! Igaz, ott van KÖzel Kelet...Afganisztán, Irán, és az afrikai piac...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Csizmás Kond: Próbáld fékezni magad...
Csizmás Kond
@silber13: próbálom...de csak magamat tudom mást nem...:)
karma1
@silber13: @volvós: Hagyjatok a fenebe, nem erdemes vitaba szallni valakivel, aki nincs tisztaban fogalmakkal, aki nem tud kulonbseget tenni a kozott a mondat kozott, hogy "engem k@rvara nem erdekel" vagy ...engem sem mint kurva érdekelsz.." jelentese kozott.
Ilyenkor persze a Modit sem erdekli, hogy valakit egy hsz-ben lekurvaznak, mert ezt mindenki intezze el sajat maga.
Csak azt adja, ami o maga, tehat egy nagy nulla, sot, dupla nulla.

Koszonom a mellettem valo kiallast, majd aruljatok el neki a cimet, hogy hol lehet megtanulni olvasni magyarul folyekonyan, hatha tudja meg hasznalni az infot a jovoben...:o))))
(A hsz-eben csak az o ominozus mondata utani idezojelet nem ertem, miutan en ezt a mondatot sehol nem irtam le, hogy idezni kellett volna tolem. Persze, tudom, magyar helyesiras, 2. alotagozatos osztaly...:o))))))
Desischado
@Csizmás Kond: A helyedben nagyon sürgősen bocsánatot kérnék Karmától! Miféle mondat ez, hogy "engem sem mint kurva érdekelsz..." Mit képzelsz te magadról, mi?! Hogy mered Karmát lekurvázni?! Egy rendes, tetőtől talpig EMBERT sértegetsz! Nagyon gyorsan lódulj, és kérj bocsánatot, vagy tünj el innen! Itt n em divat, hogy egymást sértegessük ilyen gyalázatos módon. Főleg nemegy olyan rendes embert mint Karma! Caodálom, hogy nem sül le a bőr a képedről! Szégyentelen!!!

A cikkhez szólva, én nem pimaszkpdnék a Kancellár asszonnyal, mert még a végén javaslatoto is tehet az Unióból való kizárásra, vagy elapaszthatja az Uniós pénzeket! Esetleg a német cégek is kimasírozhatnak, és akkor mi lesz orbán? De az persze rendben van, hogy a pénz az kell, de a szabályok és a megtartása, és a feldatok vállalása már nem!
Csizmás Kond
@Desischado: Miért nem tanultok meg magyarul...?..sajnálom ha nem tudjátok értelmezni de az nem az én hibám.,,,a többit meg beszéljétek meg egymás között.
Csizmás Kond
@karma1: Kislány, nem kell szégyelleni, hogy "elfelejteni magyar"...soha nem kurváztalak le de ha neked ez jön le belőle akkor nem zengd a magyarságodat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.