Megkötöztek egy három és fél éves kisfiút az óvodában, mert rossz­ volt. A szülők állítják, Józsikának másfél órán keresztül kellett így ülnie és ennie. A család feljelentést tett kiskorú veszélyeztetése miatt – írja a Blikk.

A lapnak nyilatkozott Józsika édesapaja, Mezei József, aki szerint fia azzal jött haza az óvódából, hogy megkötözték.

Először azt hittem, hogy fantáziál a gyerek. Aztán a vezető óvónő elismerte a nejemnek a történteket. Ezt követően bementem az oviba, kérdeztem a dajkát, aki azt mondta, ő szabadította ki a fiamat

– emlékezett az édesapa.

A szülők ezt követően azonnal kivették az óvódából Józsikát, most Kiskőrösre viszik, ez azonban plusz anyagi terhet jelent számukra. Az apa szerint a kisfiúnak az eset óta indokolatlan dühkitörései és „nem bírja a sok embert”.

A család úgy értesült a szemtanúktól, hogy Józsikának egy vastag zsinórral kötözték össze a kezét és lábát, és azt mondták neki, hogy így egyen. A vezető óvónő, Kiss Istvánné is megszólalt az ügyben: állítása szerint istenhívő ember, aki nem hazudik soha, szülői értekezleten is bevallotta, hogy megkötözte a kisfiú kezét, „de csak két percre, és egy piros fonállal masnira”.

Egyszerűen nincs eszköz a kezünkben fegyelmezésre. A gyerek egyébként egy tüneményes teremtés, de időnként kezelhetetlenné vált. Bántotta a többieket. Aznap is az asztalnál lökdöste a társait. Mondtam neki, hogy ezek a kis kezek szeretetre születtek, nem arra, hogy bántson másokat. Ezért összekötöztem. Nagyon megbántam, sajnálom

– mondta el a lapnak az óvónő, aki szerint már tavaly is viselkedési problémák voltak a kisfiúval, amit a fejlődési naplóban rögzítettek és a szülőkkel is közölték.

A kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség megszüntette, ezzel azonban nincs vége az ügynek. Mezeiék panaszt nyújtanak be a döntés ellen, ugyanis szerintük koronatanúkat nem hallgatott ki a rendőrség.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Azért megint nem ártana tudni a teljes körülményeket. A cikkben ez áll:
"Azóta indokolatlan dühkitörései vannak, és nem bírja a sok embert – mondta az édesapa, Mezei József."
Nem lehet, hogy éppen azért lett lekötözve, mert indokolatlan dühkitörése volt? Ha kár tesz egy másik gyerekben, van önmagában, ki a hibás?
Ez pont olyan, mint amikor felháborodnak, hogy a pszichiátrián a radiátorhoz kötözik a beteget. Viszont ha az a beteg dühöng és más beteget veszélyeztet, vagy éppen kiugrik az ablakon, akkor ki a felelős?
Nincs megfelelő körülmény a kórházban és nincs megfelelő körülmény egy szimpla óvodában, hogy dühkitöréses gyereket foglalkoztassanak.
A szülők nehezen látják be, hogyha segítségre van szükség, hogyha a gyerek nehezen kezelhető.
Inkább az óvónőnek legyen baja, mint a saját gyerek legyen megfelelő helyen, megfelelően kezelve?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
enslaved
@Aki Én: Igen, valóban kicsit más a történet, lehet, a valódi igazság ki sem derül majd.
Levendula
... Hozzáteszem, hogy akkoriban is ilyen "istenhívő" öreglányok vették el az óvodában a gyerekek által bevitt játékokat és vitték haza a saját fiaiknak. Az én fiam matchboxjai szintén a dada fiainál landoltak. Általános iskolában pedig a tanító nénik nem szerették a Rotring ceruzát és Rotring golyóstollat, ezeket is szívesen elvették a gyerekektől, mondván az év végén visszakapják. Azóta is várjuk...
KERKA
@Levendula: vissza kellett volna kérni. Az eredeti fém matcboxok ma nagyon sokat érnek:))
dr lópicigáspár
Az én dzsiájdzsó katonámat is elvette a segédóvónő. Hazavitte a hülyegyerekének. Olyan vastag szemüvege volt, mint a szódásüveg alja, a szája is büdös volt mindig
KERKA
@dr lópicigáspár: Miért nem vertél le egy hisztit alvás helyett? Az ovónők szeretik, ha minden gyerek alszik,( az a trauma látszik az avatarodon. Bocsi, de ezt olyan jólesett leírni:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.