A bíróság nem jogerős végzésével feloldotta Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese vagyonának zár alá vételét és megszüntette vele szemben a lakhelyelhagyási tilalmat is.

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya szerdán az MTI megkeresésére azt írta: a törvényszék múlt pénteken nem jogerős végzésével megszüntette S. Gábor gyanúsítottal szemben a lakhelyelhagyási tilalmat. A tilalom megszüntetését a gyanúsított védője indítványozta, a Központi Nyomozó Főügyészség az indítvány elutasítását kérte. A bíróság megalapozottnak találta a védői indítványt – olvasható a közleményben.

Az MTI az Origo portál híre alapján kereste meg a Fővárosi Törvényszéket.

A törvényszék azt írta, a végzésben megállapították: nem vitatható, hogy a nyomozó hatóság által közölt megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények közül kiemelkedő tárgyi súlyú a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette. A gyanúsítottnak azonban bejelentett lakóhelye és tényleges tartózkodási helye van, megélhetése biztosított. A nyomozó hatóság idézéseire megjelent, második kihallgatásán vette őt őrizetbe a nyomozó hatóság – tették hozzá. "A megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlya önmagában az eljárás jelen szakaszában nem adhat alapot még a mozgási szabadságot legkisebb mértékben korlátozó kényszerintézkedés fenntartására sem" – írták.

Hozzátették: a végzésben a bíróság megjegyezte azt is, hogy nem indokolt a kiemelkedő tárgyi súlyú költségvetési csalás bűntette jellegére tekintettel további személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés alkalmazása, figyelemmel arra a tényre is, hogy "a nyomozás során a vagyonra vezetett kényszerintézkedést, így a zár alá vételt – egyező tartalmú ügyészi és védői indítványra – a bíróság egy korábban hozott, de még nem jogerős végzésével feloldotta".

Simon Gáborról tavaly február elején derült ki, hogy több száz millió forintot tart egy bécsi számlán, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozataiban.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Nehéz becsületesen élni-de nem ,is érdemes.Bár bűnözővé nem mindenki válik ,arra születni kell--és születnek is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Fiúk ez nem jött össze, csak az mszp. sikerült lejáratnotok...
Toby
@perfekt: Vagy nagyon sokat kell lopni, vagy nagyon keveset, bár ez utóbbi nem éri meg a befektetett "munkát" !
papa.49
@Toby: Mindenesetre azt elérték, hogy 2010. ben a választásokra leamortizálták az mszpt. így sikerült ,,nagyon nyerniük,, ahogy a Mikola mondta, de már látom nem 20, hanem 30 év a távlat))))))
Csizmás Kond
..szóval nem számít, ha nem tudod bizonyítani a pénzed eredetét csak legyen egy jó ügyvéded ...
perfekt
@Toby: szép napot.Nem hittem volna magamról,hogy a becsület fogalmát ellentétben,eddigi életem egyik ,ha nem a legfontosabb értékét hacsak szóban is,ha csak egy mondat erejéig is, de feladom!Természetesen nem leszek más,remélem--de ez ami zajlik körülöttünk,az a tisztességgel köszönő viszonyban nincs.A lopás mértékét nem a zsivány árazza be,hanem az igazságosztás felkent papjai,az ítészek.Ezért amennyiben van,ilyen barátod, határ a csillagos ég--ha nincs, akkor a jog nevében eljárnak-példát statuálnak!(lásd "Tiborc panaszát)! üdv.
papa.49
Ki is mondta??? ,,Majd jönnek az ügyvédek, oszt. jónapot,,!!!Ja hogy a hazugovics, hát ebben az egyben nem hazudott)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.