Mozgóképes kérdésekkel bővül 2016 januárjától minden kategóriában a KRESZ-vizsga. Az eddig alkalmazott ábrák, grafikák, fényképek mellett megjelenő kisfilmek egy konkrét forgalmi szituációt és nem egy kiragadott pillanatot ábrázolnak. Ez a fejlesztés nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a vizsgázók élethűbb megjelenítésben értelmezhessék – ezáltal jobban megértsék – az adott közlekedési helyzetet – olvasható a Nemzeti Közlekedési Hatóság oldalán.

A filmbejátszások legfeljebb 10 másodpercesek lesznek, a kérdés megválaszolására egy perc jut a vizsgázóknak, ezen az időintervallumon belül akár többször is le lehet őket játszani. A vizsgán feltett összes kérdés darabszáma, ahogy az összes pontérték és a megfelelés ponthatára sem.

A mozgóképes kérdésekkel kapcsolatos módszertani útmutatót az alábbi videóban tekinthetik meg, a KRESZ kérdésbank a www.nkh.gov.hu weboldalon érhető el.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Az ügyetleneket pálya alkalmasságival , a retardáltakat pszichologiai teszteléssel lehetne kiszűrni , ha egyáltalán ez bárkinek is érdeke volna . :-(
Lepényleső
...aztán már csak a fidesz közeliek szerezhetik meg a jogot arra,hogy vizsgázzanak,de ők sikeresen,minden esetben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.