9 és fél milliárd forintba kerül a tavaly májusban összetört Gripen pótlása. Ezért egy használt, jelenleg a svéd légierő szolgálatában álló gépet vesz a kormány – számolt be az RTL Klub Híradója.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára elmondta: már idén hadrendbe állhat a vadászrepülő. A Demokratikus Koalíció szerint azzal, hogy ezt a pénzt a Honvédelmi Minisztériumnak kell kifizetnie, az ország harckészültségét veszélyezteti a kormány. Azt még nem tudni, hogy mi lesz a gép balesetét okozó pilótával.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Gondolom érdemei elismerése mellett előléptetik, ha követik az 50 éves mintát ennek kell jönnie)))))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Abban az esetben,ha kifizettetik vele,jó hosszú életre számíthat. Egyébiránt igaz a mondás,
miszerint ez a pilóta is mindent megér,csak az árát nem.
Lepényleső
Így készültek a nasca vonalrajzok is,s talán ugyanazon motiváció mentén;
felülről jobban lehessen látni,amit nekik szántak az emberek!
silber13
Hányan is ültek a gépen? Ki volt a gépparancsnok?
eugen4402
A JAS-39 , mint negyedik generációs vadászbombázó, túl azon, hogy nagyon okos, még fejlett érzelem-világgal is fel van szerelve: nézzétek, hogyan lógatja az orrát szegény...
silber13
Már csak azért kérdezem, mert ugye az egyik személy egy dandártábornok, a másik egy őrnagy...
papa.49
Gondolom érdemei elismerése mellett előléptetik, ha követik az 50 éves mintát ennek kell jönnie)))))))))))))))))
eugen4402
Esetleg nem kellene még egy szimulátort is venni? A meglévő mindig foglalt...
Főlökött
@silber13: Ezzel meg is válaszoltad, ki volt a gép parancsnoka :)

Amúgy a kétüléses kivitelt nem harci célokra kellett beszerezni, hanem a kellő vizsgák letételére. Mivel az okító-oktató ellenőrzi a hadrafoghatóságot, vizsgázni kell nappal jóidőben, rosszidőben, minimumban, éjjel jóidőben, rosszidőben, minimumban, lövészet esetén, téli - nyári átállásnál. Szóval nem egyszerű a helyzet.
wagabund
jajj ...nemáááá... nem véletlenül van új (tökös)honvédelmi miniszterünk...csak tessenek figyelni tisztelt állampolgárok...
...nagy összegben fogadnék, hogy akad abban a honvédelmi ládafiában pénz...

na?
silber13
@Főlökött: Készséggel elfogadom amit mondasz, mindazonáltal nem tudok szabadulni egy fura gondolattól, nevezetesen attól, hogy a fónök belenyúlhatott a gép irányításába és a belenyúlás nem volt szerencsés. Ezt nézetem szerint alátámasztja, hogy egyszerre akarták működtetni a gázt és a féket, ami kissé furcsa De ezt neked jobban kell tudnod. És a másik: Simlis Simkicskó and his slepp valamit nagyon nem akar emondani...
Mangu
Egészségügy finanszírozása helyett ezért kell nekünk Gripen meg légi utántöltő hozzá, arról nem is beszélve, hogy "ezt a pénzt a Honvédelmi Minisztériumnak kell kifizetnie, az ország harckészültségét veszélyezteti a kormány" több, mint nevetséges. Öt perces hadsereg, hajrá magyarok! Nem a katonákat akarom megbántani, de esetünkben és a világ jelenlegi helyzetében nincs rájuk szükség. Mi, adófizetők fizetjük ki egy-két hülye felnőtt gyerekkori elmaradt katonásdi játéka miatt.
Főlökött
@silber13: Tudod, az igazság odaát van :)

Azért érdekes, hogy egy rutinos pilcsi töri össze a gépet, aki még reptérparancsnok is. Érdekesek voltak az első nyilatkozatok a helyszínről, mely teljes hajózó /pilóta/ hibát állapított meg. Mostanra pedig ment a maszatolás, füllentés hegyekkel.
Volt olyan kinevezett repülőtérparancsnok a történelem menetében, aki végiggurult a géppel, egy rég nem használt gurulón és a több misis hajtómű, az összes kavicsot-szemetet felszedte és landolt a hajtóműben. Kézi átforgatáskor olyan hangot adott a hajtómű, mint egy kávédaráló. Érdekes mód, ebből sem lett balhé, fű alatt megoldották okosban.
Itt is ez fog történni, borítékolhatóan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.