A Propeller is beszámolt a hajnalban indult, bejelentés nélkül kezdődött belvárosi taxis-tüntetésről. A Facebookon található azonban egy nem akármilyen felhívás egy ma délelőtti, előre bejelentett tüntetésre is.

A Főpolgármesteri Hivatal előtti területre tervezett demonstráció résztvevői még mindig az Uber budapesti jelenlétével elégedetlenek, s a részletek nem is nagyon számítanak, az Uber tűnjön el Magyarországról "és kész":

Kiállunk a törvényben garantált jogainkért és követeljük a jogtalan állapotok azonnali megszüntetését! Követeljük az UBER és a többi illegális személyszállító azonnali betiltását. Követeljük a büntetések azonnali kiszabását az összes említett ,”vállalkozásra,” és azok szereplőire (sofőrök). Követeljük az Uber alkalmazás azonnali kikapcsolását (oldják meg és kész). Követeljük a legális taxisokkal kapcsolatos elvárások normalizálását.

A követelés kapcsán pedig jelzik, őket baromira nem érdekli, hogy ki és hogy engedte, hogy ilyen helyzet alakuljon ki, de oldják meg a problémát, akiknek meg kell azt oldani:

Célunk Tarlós István főpolgármesterrel megértetni a jelen állapot tarthatatlanságát. Célunk országunk vezetőinek a figyelmeztetése, hogy nem vagyunk birkák. A helyzet megoldásának kitalálása, módja és kivitelezése nem feladatunk. Az érdekvédőink nem védenek, hanem taposnak rajtunk, a fuvarszervezők is. Nem politikusok vagyunk, hanem taxisok, mi az utcán vagyunk jók, de ott nagyon ! Akik meg létrehozták ezt az egész sz@r helyzetet (Tarlós, közgyűlés, Orbán, Bkk, Metál, Putyin, Obama, Merkel, Netanjahu ..stb..mit érdekel minket, hogy kicsoda ) nagyon gyorsan kezdjenek kapkodni, hogy helyrehozzák ...

Arról nem szólnak a tüntetők, hogy miért kellene kézzel varrni a cipőt, ha géppel is lehet jobb minőségűt gyártani, de a taxisok felháborodása minden bizonnyal kiérdemli "az évtized demonstrációra hívása" megtisztelő díjat, különösen az "oldják meg és kész" felszólítás szépsége miatt.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Úgy utáltam a taxisokat mindig. - "oldják meg és kész" a helyzetüket, vagy menjenek el kapálni. Ha szegény H.Balázs élne, hogy közéjük lövetne?
wagabund
..."mi az utcán vagyunk jók, de ott nagyon ! Akik meg létrehozták ezt az egész sz@r helyzetet (Tarlós, közgyűlés, Orbán, Bkk, Metál, Putyin, Obama, Merkel, Netanjahu"...

érdekes megközelítés...főleg a: ..."mi az utcán vagyunk jók, de ott nagyon!"...
politológusok, és egyéb okj-s elemzők most szarban vannak.. ..mit is mondjanak erre?
Szókrakész
Amennyiben követeléseinket nem teljesítik...
Ütjük-vágjuk az utasokat.
eugen4402
@wagabund: Igazad van: újszerű megközelítés, de alapjában véve nem lehet megcáfolni. Mindenki végezze el a feladatát, amire vállalkozott! És ha képtelen rá, akkor vonja le a következtetéseket, és keressen olyan munkát, amit el tud végezni. Egy klasszikus valami olyasmit mondott, hogy nem mindenkinek muszáj politikából élni, vissza lehet menni autófényezőnek...
Nem szó szerint idéztem, mert Őszödön sem aratott osztatlan sikert, ha jól emlékszem.
verum
Joguk van a tüntetéshez.
Azonban a gondolkozáshoz is.
Ha van konkurencia, akkor tudni kellene hasonló feltételeket biztosítani.
Példának okáért vajon elgondolkozott valaki azon, hogy hány postás munkája szűnt meg az emailek miatt?
Most akkor szüntessék be az emailt?
A konkurencia létezik és állni kellene a sarat, nem betiltani.
Általában a taxisok mellett szoktam állni. Azonban most nem a kormány rossz intézkedése, rossz törvény az ok, hanem a konkurencia. Azt pedig betiltani nem szerencsés.
kukac50
Ha van konkurencia akkor legyen egyforma törvény rájuk!
Egyiknek sok a fizetni valója, a másiknak nem !
Egyik fix összeggel kell,hogy dolgozzon a másik tud adni kedvezményt mert kevesebb a fizetési kötelezettsége, Ez már eleve nem lehet igazságos törvény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.