Reprezentatív közvéleménykutatás vizsgálta a női szerepek társadalmi megítélését. Ebből kiderült: a megkérdezettek majd' kétharmada (61%) nem ért egyet Kövér László kijelentésével, miszerint a nők önmegvalósításának csúcsa a gyerekszülés kell, hogy legyen - foglalta össze eredményeit a Publicus Intézet.

Az is kiderült: tíz válaszadóból hét úgy gondolja, hogy az alacsony gyermekvállalási hajlandóság elsődleges oka a családok anyagi helyzete. A nők hozzáállását tíz megkérdezettből csupán egy gondolja meghatározó oknak.

A női és a férfi szerepekkel kapcsolatos kérdésekre adott válaszok azt mutatják, hogy a klasszikus nemi szerepekkel kapcsolatos elvárások mára komolyan oldódnak – írták. A többség kívánatosnak tartja, hogy a nők függetlenek legyenek és dolgozzanak, valamint hogy a férfiak jobban kivegyék a részüket a gyermeknevelésből. Még azzal a sztereotip állítással is csak 42% értett egyet, hogy a "férfi feladata a pénzkeresés, a nőé pedig a háztartás és a család ellátása". A megkérdezettek 55%-a  ezt egyenesen elutasította. Szintén érdekes eredmény, hogy a válaszadók háromnegyede el tudná képzelni, hogy több női politikai és cégvezető legyen az országban, és kétharmaduk szerint ez jót is tenne az országnak.

További részletek itt olvashatók.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sííva
@Mirabilis: Nem mindegy, hogy tényleg magyar, vagy csak magyar állampolgár!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Mirabilis:Nagyon szomoru, amit irtal, ha valaki a sajat csaladjaban sem erzi, hogy ez a vezetes csodje, akkor ott a nagyon mely alapokkal (mondjuk a ko fideszes alapmuveltsegevel, gondolkodasaval van gond...)
human
Én még annyit finomítanék, hogy a létbizonytalanság, a kiszámíthatatlan jövő is az oka.
Lepényleső
Eddig nem mondták,hogy az ellenszavazat volt kétharmad,és ezért nyertek.
kukac50
Azt azért tudni kell,hogy a közmunkások már a beikszelt papírt vitték magukkal a szavazásra csak be kellett tenni a borítékba,amit a szavazáson kaptak azt meg oda adni a főnöknek.
Kiskunhalason így nyert a Fidesz.
human
@kukac50: Ezt hívják láncszavazásnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.