Reprezentatív közvéleménykutatás vizsgálta a női szerepek társadalmi megítélését. Ebből kiderült: a megkérdezettek majd' kétharmada (61%) nem ért egyet Kövér László kijelentésével, miszerint a nők önmegvalósításának csúcsa a gyerekszülés kell, hogy legyen - foglalta össze eredményeit a Publicus Intézet.

Az is kiderült: tíz válaszadóból hét úgy gondolja, hogy az alacsony gyermekvállalási hajlandóság elsődleges oka a családok anyagi helyzete. A nők hozzáállását tíz megkérdezettből csupán egy gondolja meghatározó oknak.

A női és a férfi szerepekkel kapcsolatos kérdésekre adott válaszok azt mutatják, hogy a klasszikus nemi szerepekkel kapcsolatos elvárások mára komolyan oldódnak – írták. A többség kívánatosnak tartja, hogy a nők függetlenek legyenek és dolgozzanak, valamint hogy a férfiak jobban kivegyék a részüket a gyermeknevelésből. Még azzal a sztereotip állítással is csak 42% értett egyet, hogy a "férfi feladata a pénzkeresés, a nőé pedig a háztartás és a család ellátása". A megkérdezettek 55%-a  ezt egyenesen elutasította. Szintén érdekes eredmény, hogy a válaszadók háromnegyede el tudná képzelni, hogy több női politikai és cégvezető legyen az országban, és kétharmaduk szerint ez jót is tenne az országnak.

További részletek itt olvashatók.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sííva
@Mirabilis: Nem mindegy, hogy tényleg magyar, vagy csak magyar állampolgár!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"Ebből kiderült: a megkérdezettek majd' kétharmada (61%) nem ért egyet Kövér László kijelentésével, miszerint a nők önmegvalósításának csúcsa a gyerekszülés kell, hogy legyen"

Azért én még vagy kettőt hozzátennék.

Tudjanak jó pacalt főzni.
Önként és egyedül hozzák a láda sört a férjnek a boltból.
Sííva
@Mirabilis: Nem mindegy, hogy tényleg magyar, vagy csak magyar állampolgár!
Sííva
@Mirabilis: Én azokra gondoltam akik kb hatszáz éve integrálhatatlanok és azokra akiknek kettős állampolgársága van. (?)
egyvandor
Pedig a nertársaknak kötelező kiállni a főnertársak legidiótább kijelentései mögött is.
Ebben nagyon profik a suttyók!
De hát hogy lehet megvédeni egy shittpált, egy dojcsmárnemfürtompikát, egy logokában verhetetlen kósalovaslajcsit, egy köteleskövérelvtársat, semmilyenkeresztényt, egy lakás alapterület kiszámítására nem képes arogánstónit, egy futsalos külögyest aki kénytelen volt medencés ingatlant venni mert pénzünkből másra nem futotta, ... ? és tele van a bagázs számtalan élősködő senkiházival.
egyvandor
@Mirabilis: Az nem magyar -> matyhar. Sőt egyesek már legalább 90'-óta azok.
egyvandor
@Sííva: Az állampolgársága az mindegy. Nem attó tisztességes valaki. meg még attól sem hogy milyen nemzetiségűnek született
Egy magyar ne zászlólengetésben legyen magyar Azok a matyharok és nagyon sokan vannak.
Az a lényeg hogy pl. lesül- e képéről a bőr ha a magyarok összekuporgatott pénzét annál inkább kisvasútra, ... költi minél inkább nem kellene.
kkalman
Ezzel a kétharmaddal nem fognak dicsekedni a nertársak!
karma1
@Szókrakész: 15.10-re: Igazad van! Bar en nem iszom (a ferjem sem), de a jo pacal szinte elkepzelhetetlen sor nelkul! (Mint a finom lecso friss feher kenyer nelkul...:O)))

Kitikkelve!...:o)))
karma1
@Mirabilis: 17.01-re: Mondjuk nem szavazhat, barhol el... Azt a magyar allamnak kell elintezni kulfoldon MIDNENKOR, es mint tudjuk, orban kurmanya ezt "elintezte"!
Nalunk NEM lehet szavazni, mert nincs magyar kepviselet, akarhogy is akarnek. (Mondjuk, akik idaig eljottek, nem hiszem, hogy barki is erre az idiotara es a sleppjere szavazna...)
A Nyugat Europaban eloknek meg ugy megnehezitette es ugy megdragitotta a szavazast, hogy inkabb el sem mentek szavazni. (Igaz, ok is azert jottek el Ma.o.-rol, mert nem akartak ra szavazni.)
Viszont az ujonnan osztogatott romaniai-ukrajnai kettos allampolgaroktol LEVELBEN is elfogadta, OSSZEGYUJTVE (sic!) a szavazatokat... Ez orbania, ma...:o((((
karma1
@Mirabilis: 20.15-re: Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy valaki elhuz Magyarorszagrol, es kozben kulfoldon a fide$$-re szavaz?
Szerintem ilyen ember gyakorlatilag NINCS, NEM LETEZIK, ha meg igen, akkor az a par ember, akit sikerult beetetni a "Gyere Haza Fiatal" 100 millios programjaval... Ha valaki elhagyja az orszagot, mashol adozik, mashonnan szerzi meg a szocialis kedvezmenyeket, az ne ugasson bele abba, hogy otthon mi tortenik, es ki uralkodik, - beleertve engem is. En SE szavazhassak 15 ezer kilometerrol arra, hogy Ti mekkora sz@rban eljetek otthon~! Senki kulfoldon elonek nincsen erre joga, akar szuletett magyar, akar roman-ukran kettos allampolgar! Az orszag dolgai, vezetese szigoruan arra a majdnem 10 millio emberre vonatkozik, akik otthon elnek, adoznak. Ilyen egyszeru...
Desischado
Valahogy szaporodnak a sallerek, észrevettétek? Hehehe...
karma1
@Desischado: Igen, asszem eszrevettem, de ennek mar regen be kellett volna kovetkeznie, Dragam, amikor az elso nagy disznosagok elkezdtek kiderulni...Sajnos, meg mindig van rossz meglepetes a varazslo kalapjaban...:o(((
karma1
@Mirabilis: Ez van ugyanolyan hazaarulas, mint amit orban muvel... Mi a gyasznak ment ki, ha annyira ajnarozza orbant? Miert nem maradt otthon a duborgo gazdasagban?
Latod, EZ az undorito viselkedes...
Sííva
@egyvandor: Azt hiszem egyet gondoltunk, csak én kicsit ködösen fogalmaztam!
karma1
@Mirabilis:Nagyon szomoru, amit irtal, ha valaki a sajat csaladjaban sem erzi, hogy ez a vezetes csodje, akkor ott a nagyon mely alapokkal (mondjuk a ko fideszes alapmuveltsegevel, gondolkodasaval van gond...)
human
Én még annyit finomítanék, hogy a létbizonytalanság, a kiszámíthatatlan jövő is az oka.
Lepényleső
Eddig nem mondták,hogy az ellenszavazat volt kétharmad,és ezért nyertek.
kukac50
Azt azért tudni kell,hogy a közmunkások már a beikszelt papírt vitték magukkal a szavazásra csak be kellett tenni a borítékba,amit a szavazáson kaptak azt meg oda adni a főnöknek.
Kiskunhalason így nyert a Fidesz.
human
@kukac50: Ezt hívják láncszavazásnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.