A kormány kész viselni az agglomerációs közlekedés költségeit 2016. január elsejétől – hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Tarlós István főpolgármesterrel folytatott szombati egyeztetésén, hozzátéve: amíg a feladatot az állam helyett más végzi, addig a jegybevétellel nem fedezett költségeket az állam állja.

Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatta hétfőn az MTI-t. A közlemény szerint a főpolgármester a szombati találkozón azt mondta, hogy amíg az állami átvétel nem történik meg, addig a főváros a költségek megtérítése mellett biztosítja az agglomerációs közlekedést, a tárgyalások végéig tehát a szolgáltatást az eddig megszokott rendben nyújtják.

A tárgyalások hamarosan folytatódnak – írták.

Tarlós István pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján előremutatónak nevezte az agglomerációs tömegközlekedésről folytatott egyeztetéseket, és azt mondta: azt várja, hogy a megegyezés szülessen meg a Fővárosi Közgyűlés februári rendes ülése előtt. A főpolgármester kiemelte, hogy a jogszabályok szerint az agglomerációs közlekedés biztosítása állami feladat, vita még az átvétel módjáról folyik.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Lassan semmi vagyona nem marad a Fővárosnak, az unokák büszkén fognak olvasni a történelemkönyvekben a nagyapóról aki kiárusította a Fővárost.
RonaGyuri
A dolog trükkös és nem is kicsit. Ugyanis a duma eddig is az volt, hogy a nem fővárosi feladatokat és a törvény által adott kedvezményeket a kormány megtéríti! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.