A rendszerváltozás óta soha nem látott béremelésben részesültek a pedagógusok, a demonstrálók újabb bérkövetelése már az adófizetőket terhelné – mondta az országgyűlés kulturális bizottságának fideszes alelnöke szombati sajtótájékoztatóján.

Pósán László kijelentette: a szombati budapesti pedagógus tüntetés egyrészt erősen politikai indíttatású, másrészt okafogyott volt. Visszautalt a Pedagógus Szakszervezet 2008-as kongresszusi határozataira, amelyekben többek között szerepelt a pedagóguspálya presztízsének visszaállítása. Az országgyűlési képviselő szerint éppen ez valósul meg napjainkban, hiszen a rendszerváltozás óta soha nem látott béremelésben részesültek a pedagógusok, de a többi kedvezménynek – rezsicsökkentés, családi adókedvezmény, szja-csökkentés, családi otthonteremtési kedvezmény – is részesei a pedagógusok.

A tüntetés kapcsán Pósán László emlékeztetett arra, hogy a széles körű társadalmi konszenzus követelése is okafogyott, hiszen a nemzeti alaptanterv és a kerettantervek is a szakmai műhelyekben, a pedagógusok széleskörű bevonásával készültek.

Amikor a 2010 előtti állapotokhoz akarnak visszanyúlni a demonstráció szervezői, felvetődik a kérdés, mikor mondtak igazat: a 2008-as kongresszusukon vagy a mai napon – vetette fel Pósán László.

Arra a kérdésre, hogy teljesíti-e a kormány a követeléseknek, Pósán László elmondta: ahol életidegen megoldások születtek, például a pedagógusok bürokratikus túlterheltsége, azt készek felszámolni. Ugyanakkor nem szándékoznak visszaállítani a 22 órás kötelező óraszámot, sem a 18 százalékos béremelést végrehajtani, ugyanis a már elkezdett bérrendezés 2017-ig tart, és a mostani, újabb követelés az adófizetőket terhelné – tette hozzá.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"A rendszerváltozás óta soha nem látott béremelésben részesültek a pedagógusok, a demonstrálók újabb bérkövetelése már az adófizetőket terhelné "

Posvány elvtárs! Mert a focira elkúrt milliárdok nem az adófizetőket terheli? Meg a csuti kisvasút meghosszabbítása? Meg a g..i összes idióta hóbortja, a Várba költözés? Az nem az adófizetőket terheli posvány elvtárs?
Amúgy a "soha nem látott béremelés" az igaz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Dr. Felipe: Írod:
"Amúgy a "soha nem látott béremelés" az igaz."

Szerintem nem igaz, mert 2002-ben a Medgyessy kormány 50 százalékos béremelést adott a közalkalmazottainak, köztük a tanároknak is:
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20020531szeptembertol.html
Dr. Felipe
@F_Viktor: Amit a g..iék adtak, arra értettem.
kakaósbögre
na.és akkor próbálj meg ezekkel a lényekkel tárgyalni.
bencemacska
@F_Viktor: No, most te is úgy jártál, mint én! Mennyiségileg értetted a SOHA NEM LÁTOTTAT!!!-:)))
Desischado
@verum: Nagyon találó a kép!

Ez a pósán hogy bír gerinc nélkül közlekedni, és hogy nem szakadt még rá a plafon az emeletes hazugságai miatt?

A stadion építések, a tucatnyi adók, a luxus beszerzések, a mutyik, a milliós fizetések a haveroknak, az nem az adófizetőket sújtja?! Erre válaszoljon ez a rühes féreg!
karma1
@F_Viktor: 18.58-ra: Stimmel, a pedagogusok is arra hivatkoztak, hogy 12 eve nem volt rendezve a fizetesuk, ami pekldatlan. Viszont kozben volt egy recesszio, tobb forintbedoles, es ha most egy pedagogus fizetes 85 ezer netto, akkor 2002-ben 42.500 lehetett...:o((

Szoval, igy is, ugy is megerett az ido a valtozasokra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.