A Jobbik szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) feladata nem az, hogy intézményvezetőket és pedagógusokat vegzáljon, hanem, hogy biztosítsa a normális munkavégzés körülményeit – mondta Dúró Dóra, a kulturális bizottság jobbikos elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint "pártállami módszerekkel", működik a Klik, mert korábban a miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozásához csatlakozott tantestületeket fenyegették meg, amit pedig Pukli Istvánnal, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával tettek, "az minden határon túlmegy".

Nem az lenne a Kliknek a feladata, hogy az intézményvezetőket, illetve a pedagógusokat vegzálja, hanem, hogy biztosítsa a normális munkavégzés körülményeit

- jelentette ki Dúró Dóra.

Kérdésre válaszolva hozzátette: több helyről is érkezett a Jobbikhoz olyan jelzés, hogy megfenyegettek pedagógusokat, így nem csak Pukli Istvánról van szó, hanem egy országos jelenségről. Szintén kérdésre válaszolva elmondta: Pukli István meghívására részt vett a Teleki Blanka Gimnázium 2013-2014-es tanévzáróján, és ezt a látogatást a Klik előzetesen engedélyezte.

Dúró Dóra hangsúlyozta: a Jobbik szerint az oktatási tárgyalások során nem lehetnek tabutémák, ugyanakkor a kormány a tankönyvpiac államosítását és a Klik fenntartását is megkérdőjelezhetetlennek tartja.

Kedden az Index arról számolt be, hogy a civil közoktatási platform aznapi alakuló ülésén Pukli István újságíróknak felolvasta a Klik levelét, amely szerint a tankerületi vezető vizsgálatot indított a február 3-án elmaradt tanórák ügyében, és "óriási mennyiségű" dokumentum összegyűjtését kérte tőle párórás határidővel.

A Klik szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította az igazgató "vádjait". Azt írták, hogy a gimnázium igazgatója, Pukli István tudatosan félrevezeti a közvéleményt, amikor azt sejteti, hogy a Klik valamiféle nyomásgyakorlás miatt vizsgálja, maradtak-e el indokolatlanul órák február 3-án. A Klik az ügy végére akar járni, mert a diákok érdeke az első, és az iskolában minden mást megelőz – fogalmaztak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Tehat dorikanak sem azzal van a baja, hogy a Klik egy rakos daganat a pedagogustarsadalom testen, ha nem hogyha mar egy Vizfeju Lajcsika ez a klik, akkor szepen, rendesen kellene nekik dolgozni. Meg juj, hogy milyen csunyan vegzaljak a miskolciakat, meg a Teleki Blankas igazgatot is...

Dorika, hol a gyaszban tetszett lenni az elmult 6 evben? Nagy valoszinuseggel a Holdon, mert kulonben mar regen tamogatta volna a pedagogusok osszes dudorgeset, amit folyamatosan nyomattak hoffmannrozsacskanak, ajtatosmano balognak, meg barkinek,... Hol tetszett lenni, amikor gimnaziumokat zartak be, egyetemeket romboltak szet, sportolokat tettek meg rektornak valodi doktorok fole nagyfonoknek,
Mi van, kozeledik 18? Es most jottek ra, hogyha a baloldal fele huzodnak, akkor majd veluk egyutt vonulnak be a Parlamentbe, mert orban jelenleg vesztesre all?
justhpeter
Dórika sokat élt a pártállamban. Sok-sok tapasztalatot gyűjtött.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.