Az LMP ellenzi az önkormányzatok maradék autonómiájának felszámolását – jelentette ki Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati szakszóvivője vasárnap az MTI-nek.

A politikus azt mondta, nemrégiben egy olyan tervezet látott napvilágot, amely az önkormányzati rendszer átalakításával foglalkozott, és a minél erősebb kormányzati centralizációt célozza.

Az elképzelést az LMP határozottan elutasítja, a vidék Magyarországa elleni támadásként értékeli. Az ellenzéki párt kiáll a kistelepülések mellett és felszólal a munkahelyek megszüntetése ellen – tette hozzá.

Gerstmár Ferenc szólt arról is, hogy a dokumentumban az önkormányzati átalakítást a korrupció csökkentésével magyarázzák, de ezt – az LMP szerint – a nagyobb transzparenciával lehetne elérni.

"Ma már nem elegendő, hogy a kormányzat kijelenti, nincs köze a tervezethez, konkrét bizalomépítő intézkedésekre van szükség" – hangoztatta Gerstmár Ferenc.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a kabinet csorbítani kívánná az önkormányzatok jogát, az önkormányzatiságot.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Valószínű, hogy fogyóban a pénz és ezt nem lehet azzal elkendőzni, hogy majd később, hiszen mindennek a kifizetése késik. Ezért kell folyamatosan centralizálni, államosítani, mert akkor a központi pénzcsap kezében van, hogy mikor és mire fizet.
justhpeter
Valószínű, hogy fogyóban a pénz és ezt nem lehet azzal elkendőzni, hogy majd később, hiszen mindennek a kifizetése késik. Ezért kell folyamatosan centralizálni, államosítani, mert akkor a központi pénzcsap kezében van, hogy mikor és mire fizet.
human
Persze. A közoktatás centralizációja "sikerén" felbuzdulva az önkormányzatokat is fel akarják zabáltatni a kormányszörnnyel. Ezek semmiből nem tanulnak. Vagy ennyire kell a mindenre kiterjedő hatalom Orbánnak?
Dr. Felipe
Visszajönnek a tanácselnökök elvtársak? Minden faluba kell egy megbízható elvtárs, mint régen.
Halottaiból feltámad az MSZMP elvtársak? Bencsik munkásőr elvtárs már szervezi is a munkásőr századokat, mert a nemzetközi helyzet fokozódik.
papa.49
Ha lázas lézeres tagadja akkor BE IS FOGJÁK VEZETNI!!!
human
@Dr. Felipe: Akkor lehet, hogy polgármesterre nem is lesz szükség? Mint ahogy az iskolákban is csak kirakatfigurák az igazgatók. A fidesz sorra veszti el az időközi választásokat. Ezért már érdemes lehet megnyirbálni a polgármesterek hatáskörét.
Toby
Az önkormik lassan a Párt Központi Bizottságnak Végrehajtó Bizottságai, magyarul: politikai komisszáriátusok ! Csak azt kell megnézni, hogyan jutalmazzák egymást keresztbe-hosszába, hamarosan már azért is juti jár, ha valamelyik nyalogány betéved a munkahelyére !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.