Számszeríjjal ölte meg szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr, az állat tetemét zsákba tette és a város szélén kidobta – közölte hétfőn a Zalai Hírlap internetes oldala. 

A portál információja szerint a kutya többször átment a szomszédban lakó rendőr udvarára. A rendőr emiatt többször figyelmeztette emiatt az állat gazdáját, de nem történt változás. Múlt hét kedden ismét megjelent nála a kutya, ezért számszeríjjal lelőtte. Az állat tetemét zsákba tette, majd a Gellénháza felé vezető út mentén kidobta.

A házhoz érkező rendőrök kollégájuknál több gázriasztó fegyvert és légpuskát is találtak, azok tartása a számszeríjhoz hasonlóan nincs engedélyhez kötve. A férfi elismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy a szomszéd kutyája elette a sajátja elől az ételét, illetve az idegen eb támadóan lépett fel, amikor ki akarta tessékelni az udvaráról.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: az orvos szakértő megállapítása szerint a kutya halálát a tüdejét ért lövés okozta. Az eset miatt állatkínzás ügyében indított nyomozást a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Akkor azt kell elképzelni, mikor két rendőr és egy gyanúsított, kihallgatáson kívül csak beszélget" !
Hol késik az uniós jogharmonizáció és miért késik ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Akkor azt kell elképzelni, mikor két rendőr és egy gyanúsított, kihallgatáson kívül csak beszélget" !
Hol késik az uniós jogharmonizáció és miért késik ?
Pestilence
Remélem, hogy nagyon gyorsan lecsukják. Előtte pedig vezetgesség egy kicsit vezetőszáron.
Pestilence
Bár nem csodálkozom. A rendőrségnek mindent szabad. Ettől nem érzem magamat túlzottan biztonságban.
lópicigáspár
@Pestilence: Miért kellene lecsukni? Mert megvédte a sajátját? Nem tudom el olvastad e? Többször szólt a szomszédnak, hogy tartsa otthon a kutyáját. Ha valaki, én kutyapárti vagyok, de az én kutyám és saját magam védelmében a kedves szomszédot is lelőném, ha lenne mivel. Így marad a vasvilla! Ámbár még sose kellett használnom.
mariaberta
Ebből sem lesz semmi ,mert ez az ocsmány alak, a REND ŐRE!!!
Pestilence
@lópicigáspár: Az állatkínzás tényállása bűncselekményi kategóriaként a korábban hatályos Büntető Törvénykönyvünkbe (1978. évi IV. törvény) 2004-ben került be (a 2004. évi X. törvénnyel).
Mondjuk ezért.
Ha pedig Te lelőnéd a szomszédodat, akkor Téged is le kellene csukni. Hadd ne keressem meg az idevágó passzust. Talán arról tudsz, hogy a gyilkosság is bűncselekmény.
lópicigáspár
@Pestilence: Ne keresd! Úgy hívják jogos védelem!
Pestilence
@lópicigáspár: Bocsi, véletlenül nyomtam meg a tetszik gombot a válasz helyett. A jogos önvédelemnek arányban kell állnia a támadással.
Részemről ennyi. Tanulj egy kis jogot, mielőtt levasvilláznád a szomszédodat.
lópicigáspár
@Pestilence: Hányadik emeleten laksz? Itt vidéken főleg tanyán, ahol én lakom, nem egészen úgy működnek a dolgok, ahogy azt Te a 10-en elképzeled! Ha fejszével jönnek látogatni, szerinted meg kellene győzni először a parasztot, hogy ugyan ne csinálja már? Van néhány kutyám, kerítésen belül szabadon! Soha nem voltak megkötve és nem is lesznek, mert imádom őket, de ha támadás éri a családomat, a jószágaimat, javaimat, azt megvédem! Ha nem így lenne már nem élnék! Sajnos igen magas a lakóhelyemen a bűnözési ráta, köszönve a nagy jólétnek, úgyhogy felénk inkább ütnek először, aztán kérdeznek! De ezt hiába magyarázom egy Pestinek! A jogról meg csak annyit, hogy annyi jogszabály van már, hogy ép eszű ember nem tudja követni... hát még én! :-)))
Yoda69
A sajat telken lotte le a tamadolag fellepo kutyat, amikor ki akarta tessekelni. Szerintem belefer a jogos onvedelembe. Raadasul nem is a szolgalati fegyveret hasznalta, hanem csek egy szamszerijat. En inkabb a szomszed kutya gazdat kerdeznem meg tobbszori keres ellenere miert nem biztositotta hogy a kutya ne tudjon atjarni?
En nem engedem a sajat kutyam atmenni mas ember telkere, es ezert nekem van felelossegem. Ha netalan a kutya megtamadott volna a masik telken egy gyermeket, vagy egy idost, aki keptelen vedekezesre, akkor is igy velekedne a sok kutyabarat?
Yoda69
@lópicigáspár: Ne altalanosits! En is pesti vagyok, es tokeletesen egyetertek veled.
preparátor
Szeretem a kutyikat, de ez nem a rendőr, a kutya gazdájának a sara volt. Vigyázzon a kutyájára, mert én sem szeretnék eg vicsorgó idegent a kertemben!
Yeromos
Állatkínzás ügyében nyomoznak? Mikor Semlyénzsóti és Lézárjani halomra lövi szórakozásból az állatokat az sport, ha te a saját portádon lelősz egy kutyát mert rendszeresen bejár, félelmet kelt benned az állatkínzás.
magyarbakancs
Nagyon szeretem a kutyákat.
Mióta nem kötelező megkötni a kutyát a portán azóta tömegével grasszálnak az utcákon .
Főleg falvakban.
Be sincsenek oltva a kutya meg csip sincs bennük.
Kérdezném ha kutya támadás ér valakit annak a jogát ki védi meg ?
wpym
Ha és amennyiben igaz az állítása (a foglakozásának nincs jelentősége!), jól tette. Ebben az esetben jogos önvédelem volt.
Arányos védelem??? Ha megtámad valaki vagy valami, védekezés előtt azt kell mérlegelnem, hogy arányosan védekezem-e? Hát nem! Ha megtámadnak, úgy védem meg magam a túlélés érdekében, ahogy tudom és nagy ívben teszek az arányosságra.
Sajnos, ha jogosan is járt el, félszerzetekkel ezt nem lehet megértetni, akik családtagként(???), istenként bálványoznak egy állatot.
justhpeter
@Yeromos: Stimmel. Semlyénzsótinak, Lézárjaninak és ennek a jóembernek is egy helyen van az igazi helye: a dutyiban.
Pestilence
Itt páran azt a következtetést vontátok le, hogy egy hülye pesti nő nem képes felfogni, hogy mit beszélnek az okos férfiak. Oké. Azt viszont sajnálattal látom, hogy azon nem mindenki akadt ki, hogy egy rendőr tiltott fegyvereket tart otthon, és úgy gondolja, hogy rá nem vonatkoznak a törvények. Attól, hogy a tettével itt sokan egyetértenek, az még nem lesz törvényes.
A Semjént és a Lázárt pedig ki a túró védte meg? Gusztustalannak tartom a vadászataikat. A Lézerjanit pedig főleg, mivel ő már a gyerekét is a gyilkolászásra tanitja.
verum
Senkit nem zavar, hogy meglehet, a kutya éhezett. A rendőr ha ember is egyben, inkább kitett volna neki kaját, hogy ne a saját kutyája elől egye meg.
De ugye a tulajdon védelme mindenek előtt. Egy szerencsétlen állatot meg lehet ölni, ha éhezik.
Nem kap büntit és megnyugodhat mindenki "csak egy kutya volt".
Sem a gazdájának nem lesz baja, sem a rendőrnek.
Butautáló
Jól tette! Én is ezt tenném! Még jól néznék ki ha a saját udvaromban harapna meg a szomszéd kutyája! Pláne ha még szóltam is többször! Ja, hogy tilos megkötni a kutyát? Itt egy újabb döglött kutya annak a baromnak a rovására, aki kitalálta!
@Pestilence: Olvasd el még egyszer! Szépen le van írva, hogy ezeket a fegyvereket lehet engedély nélkül tartani! Az olvasás értésnek több köze van a hülyeséghez mint a nemnek vagy a lakhelynek!
Pestilence
@verum: Persze, az állatokat le lehet lőni, az asszonyt fel lehet pofozni, a szerencsétlen vádlottat agyon lehet verni egy rozsdás kapa miatt, az érvényes papirokkal utazót pedig órákig lehet bilincsben ültetni a dutyiban. Teljesen normális. Lényeg, hogy rend legyen.
verum
@Pestilence: - ja, ez a jelen hatalom rendje, ami ráadásul kereszténynek vallja magát.
Istentelen népség.
Pestilence
@Butautáló: Nagyon okos vagy, meg is érdemlem, hogy lehülyéztél. Oké, azt a passzust figyelmetlenül olvastam. Valószinűleg azért, mert az ilyen témától mindig ideges leszek. Harapásról viszont sehol sem volt szó.
Butautáló
@Pestilence: Én nem tartalak hülyének, miért tennék ilyet!? Te használtad a szót először! :))) Ne légy ideges. Szereted a kutyákat, ez jó dolog! Én semleges vagyok velük és ezért van aki bunkónak tart! Szerintem az is vagyok, elég gyakran de az nem a kutyák miatt van! Bocsánatot kérek!
Pestilence
@Butautáló: Semmi gond :) Egyezzünk meg abban, hogy ebben nem teljesen értünk egyet. Azt hiszem ma is történtek olyan dolgok, amiről azonos a véleményünk.
KisGenyo
@wpym: A könnyű testi sértéshez is arányos a garázdaság.
satan
Kutya menyivel különb mint a kecske, nyúl, tyúk, disznó tehén, őz,macska? Kutya is egy állat a többi közül, rendszeres kóborok azonnali altatás, szomszédoló tekergő úgyszintén. Kutya gumi termésről a belvárosokba, nem is beszélve a játszótereken a homokozóban, található menyiségről. Minden állatnak meg van a helye a kutyának is. Ha embere lehet bilincset tenni, akkor egy kóborra is láncot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.