Magyarország vissza akarja szerezni az elvesztett területeit, ezzel magyarázható Orbán Viktor oroszbarát politikája. A gondolat abban az interjúban fogalmazódik meg, amelyet Robert D. Kaplan amerikai elemző, a Stratfor magán hírszerző és elemző cég főmunkatársa adott a jobboldali Romania Libera című lapnak.

Magyarország kakukktojásnak számít a régióban, ugyanis annak ellenére Moszkva-barát, hogy nem rendelkezik szláv gyökerekkel, és a jó orosz–magyar viszonynak nincsenek hagyományai.

Azt hiszem, Magyarország valahol mélyen még mindig vágyik elvesztett területei visszaszerzésére. Ezt senki nem mondja ki nyíltan, de azt gondolom, hogy a magyar külpolitika többek között ebben gyökerezik

– fogalmazott.

Hozzátette: Nagy-Magyarországot nem lehet visszaállítani, de ez nem jelenti azt, hogy a magyarokat ez nem zavarhatja. Arra a kérdésre, hogy Magyarország és Oroszország együttműködésének lehet-e a célja Nagy-Magyarország visszaállítása, az elemző úgy vélte: előfordulhat, hogy ezzel összefüggésben együttműködhet Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin, de nem kell elfelejteni, hogy az Egyesült Államok „elrettentő tényező” ebben a képletben. Emlékeztetett, hogy Washington az eddigieknél több csapatot küld Európába, ahol egyébként jelentős az ellenállás Vlagyimir Putyin „agressziójával” szemben.

A szakértő hibának nevezte, hogy a szövetségesek eddig a balti államok és Lengyelország védelmére összpontosítottak, és elhanyagolták a NATO délkeleti tagjaira leselkedő veszélyt, miközben Oroszország „könnyedén aláaknázza” a Moldovai Köztársaságot, nyomás alatt tartja Törökországot, és megpróbálja átvenni az irányítást a Fekete-tengeren.

További részletek a Nol.hu-n>>>

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ugyanmar,... es mi a francot kezdene az ott elokkel? Akkor most a magyarok uldozhetnek a kovetkezo 90 evben a romanokat? Agyalagyult orban, mar a legerosebb gyogyszer se hat ra...:o(((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Bexarás hogyan is zajlana ez?
Az egész területen vegyes lakosok vannak, magyarok románk. Kitelepítik a románokat a néhai magyar településekről? Ühm azok meg hopp, fülüket farkukat behúzzák és odébb pakolják a házukat, vagy elhagyják. A határhoz közeli megyékben szinte a románok vannak többségben!Odamennek a kubatov húgyagyú kigyúrt legényeit és kilakoltatják a románokat?
Már az ottani magyarok se akarnak áttelepülni. Az, hogy Románia hozzánk képest szegény felejtsük el! Akkor ezek a Trianon függő majmok mit akarnak csinálni?Háborút? Marhák!
papa.49
Ebből se lesz semmi esetleg elveszik a románok az állampolgárságát a hazugovicsnak, meg elkobozzák a kastélyait, a földjeit, az erdőit, oszt. nézhet a tökfejéből kifelé ahogy szokott tökbután!!!
Szókrakész
Le van maradva az elftás.
Már rég hozzánk csatolták.
De nem azért mert nekünk annyira kell.
Itt másoknak kell a Nagy Magyarország.
És nagyon abba az irányba halad minden, persze apró lépésekkel, hogy ne legyen feltűnő.
John J. Dunbar
Kb. ugyanígy vezették csöcsre anno a Horthy éra díszmagyarjait is. Nem képes tanulni ez a nép...
karma1
Ugyanmar,... es mi a francot kezdene az ott elokkel? Akkor most a magyarok uldozhetnek a kovetkezo 90 evben a romanokat? Agyalagyult orban, mar a legerosebb gyogyszer se hat ra...:o(((
Pestilence
Már annyira be van kattanva, hogy még ez is kitelne tőle.
Egyetlen reményem, hogy egyszer majd nem engedik haza Grazból.
nyanya001
Erdély rég elrománosodott !
Ugyan minek nekünk a sok román ?
fekete
A Germanok vissza kaptak K,Nemetorszagot,pedig ok voltak a vilag ellensegei.Igaz a Cseheknel
maradt a Szudeta German. Es Strasburgott a kelekotya Franciak nem engedtek vissza adni
Neoe'knak.A nyugati hordak csak Magyarorszagot vagtak haza.Es mi pedig Bologatunk es nyaljuk a budos...!!Putyin aki tud segiteni,a hordak elott mi senkiksem vagyunk.
Gedeon74
Romániában választási év van, fűtik a hangulatot. Szerintem ennyi ez az interjú, és nem több. Az elvesztett területek visszaszerzésére ma már egyébként sincs reális esély, az a hajó sok szempontból már rég elment.
egyvandor
Amilyen suttyó ez a Gorbán, még Debrecenbe is határellenőrzés után fogunk eljutni
@Gedeon74: Ha átmegyünk a határon minimum száz kilométert kell autóznunk, hogy elszórtan halljunk magyarul beszélő embereket.
egyvandor
@fekete: Az vagy ami vagy ...
Nemzetet nem gyűlölettel szoktak építeni.
A hódítások, a királyi birtokok szerint alakuló, növekedő országok ideje lejárt.
Mo. a lehető legrosszabb időben, a kommunikációs forradalom (nyomtatott sajtó, rádió, tv) kirobbanásának idejében mutatta meg korának legrosszabb, (nemzeteket lenéző) arcát. Most ihatjuk a következményét. (ami meg kvázi röhejes, hogy a jobboldal megpróbálja az első világháború következményeit személyesen elszenvedőkre tolni a felelősséget)
Te meg kesereghetsz a nagyvilágban, ahol Mo. népessége kb. akkora mint egy nagyobb világváros.
Acsarkodó sértődős, ellenségkép festegető népek jövője a megsemmisülés.
papa.49
@nyanya001: Ezt alá tudom támasztani a nászomék testvére olyan faluban él ahol régen csak elvétve lehetett hallani román szót, ma meg a falu harmada betelepült román...Ez annyira így van hogy pl. az Eszti akiről szó van mostanában kezd megtanulni románul, pedig egyidős velem...
nyanya001
@papa.49: És rengeteg a vegyes házasság, magyar a románnal.
zöldszem
@papa.49: Hódító Viktor felriad, vissza szerzi Szlovákiát, lesz újra magyar tengerpart Rijeka. A király meghibbant!
papa.49
@zöldszem: Azért erre nem vennék mérget, mert a szlovákok igen kényesek a nemzeti voltukra, a horvátokat meg még a Titó se tudta betörni, szerintem a hazugovics sokat feszeleg ez ügyben mindkét helyen jól tökön fogják rúgni, oszt. jónapot...
zöldszem
@papa.49: Azért gondolom tudtad, hogy kigúnyoltam a hibbantat!
papa.49
@zöldszem: Tudom, csak mivel jól ismerem mindkét ország lakóinak mentalitását a pontosítás kedvért írtam le...
zöldszem
@papa.49: A lakosok, ha nincs politikus semmi bajuk egymással! A háborút, ellenségeskedést, mindig a diktátori akarattal rendelkező egyének robbantották ki!
Mindig voltak/vannak akik befolyásolhatók. Mit várhat el az ember, mikor egy országban élők is képesek "véres" vitára. Mi családunkban nincs baj a szlovákokkal, az unokámban magyar szlovák vér folyik!
papa.49
@zöldszem: Látod így van ez bennem is itt van fél Európa, apai ágról a nagyapám pont a mai Horvátországból származik, anyai ágon meg ekte német volt a dédnagyapám... A nagyanyáim meg magyarok voltak...Az középső fiam felesége meg erdélyi... Nincs ebben semmi rossz, csak ne akadna mindig egy,két olyan hülye aki összeugrasztja a népeket, hogy ő nyugodtan halászhasson a zavarosban...
Toby
Akkor már legyen kocsi, ló !

Kárpátalját is ( Putyin sem hagyná abba a röhögést ! ) Felvidéket is, Burgenlandot is, a Mura-vidéket is, Délvidéket is, aztán menjünk kissé vissza, kell még Etelköz, valamint a Volga-Káma vidéke !
Ne aprózzuk el, egyszerre mindet !

Aztán később "Szumátra-Jáva-Celebesz, magyar volt és magyar lesz ! " Ausztrália meg a szomszédban van !

Él még a magyar virtus ! ( a méretes kokik és sallerek érkezéséig ! )
simmering73
Ceausescu annakidején azt mondta Kádárékra: nacionalista, soviniszta, irredenta banda. Most forog a sírjában.
Hellcat
1x már volt hasonló...annak is jó vége volt...JA NEM!!!
Yoda69
Erdelyt egyszer es mindenkorra elvesztettuk pont egy olyan szar alak miatt, mint orban.
A vegen a taho geci meg kirobbantja a III. vilaghaborut, akkor aztan mi vegleg lehuzhatjuk a rolot.
silber13
Ne akard te nagyon hülye, mert Románia a többi környező.- csak az alkalmat leső- országgal abban a pillanatban nekünk ugrik. Te meg elhúzod a csíkot, jó szokásodhpoz híven, miként tetted ezt 2006-ban!
silber13
@fekete: Kikk is kezdték az I- világháborút? Kiket vertek xarrá? Kik volta a tárgyaló ú,
n. " Magyarok" Trianonban? Hagyjuk a hülyeséget!
KERKA
Hülyeség amit az amerikai állít. Orbánnak nem Erdély kell, hanem sok-sok pénz. És azt nem Erdélytől fogja megkapni, hanem Putyintól

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.