Ha Európa egy évvel ezelőtt fogadta volna el a magyar megoldást a bevándorlási válsággal kapcsolatban, ma nem itt tartanánk – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-vel.

 A tárcavezető arra reagált, hogy Sigmar Gabriel alkancellár, SPD-elnök a német ARD-tévé politikai vitaműsorában úgy nyilatkozott a bevándorlásról: "Orbán magyar miniszterelnök kijelentette, hogy nem alkalmazza az EU-menedékjogot, nem akar egyetlen menekültet sem az országában. És akkor keletkeztek a magyar határ előtt a rossz képek. És akkor mi azt mondtuk, inkább hagyjuk az embereket hozzánk jönni, mint hogy hagyjuk őket nyomorogni." Mint mondta, "a dolog azzal indult, hogy egy kelet-európai miniszterelnök európai jogot sértett, és nem azzal, hogy a német kancellár európai jogot sértett". Úgy vélte, "ha mi talán hibát követtünk el, akkor azt, hogy túlbecsültük a készséget a közös felelősségvállalásra Európában. Ha egymillió embert 500 millió emberre elosztottunk volna, akkor senkivel nem történt volna semmi. Nem azzal indult a dolog, hogy mi meghívót küldtünk volna, a dolog azzal indult, hogy Orbán azt mondta: én senkit nem fogadok be."

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban kijelentette: "sajnos egyes európai vezetők továbbra is megpróbálják a valótlanságot valóságnak, a hamisságot igazságnak beállítani". Ellentétben azzal, amit a német alkancellár mond, Magyarország nem sértett európai jogot, épp ellenkezőleg, egyedül Magyarország tartja be a nemzetközi előírásokat, és védi meg a schengeni zóna külső határát – emelte ki.

A külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország mindig befogadta azokat, akik valóban menekültek. Ugyanakkor feltette a kérdést, hogy "menekült-e az, aki elhagyja Törökországot, Görögországot, Macedóniát, Szerbiát, Horvátországot, Szlovéniát és Ausztriát azért, hogy Németországba jusson".

Úgy vélte, ezek az emberek semmilyen megállapodás alapján nem tekinthetők menekülteknek, ők illegális gazdasági bevándorlók, márpedig "Magyarország nem fogad be illegális gazdasági bevándorlókat".

Szijjártó Péter szerint ma már egyre több ország látja be, hogy egyedül a magyar megoldás működik. Ha Európa egy évvel ezelőtt fogadta volna el a magyar megoldást, ma nem itt tartanánk – mutatott rá.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hofipisti
Szíjjártó valószínűleg a kékbuszos transzportra gondolt. Ha a többi ország is ezeken a rozzant csotrogányokon utaztatta volna a menekülteket, mindjárt az elején a buszok legtöbbje lerobbant volna, s akkor valóban "nem itt tartanánk!"
Ez a szerencsétlen csak vagdalkozni, köpködni tud, s nagy sikerrel járatja le az országot.
bencemacska
Miért, tarajos? Van ennél lejjebb, mint ahol mi vagyunk?!?!?!
Yoda69
Nem mindenki olyan gatlastalan, bunko, allat, mint te vagy.
nemsemmi
Persze a hozzá nem értőknek mindig könnyebb.
El tudom képzelni, ha rossz lenne az autója elmenne a szerelőhöz és ilyen tanácsokat adna. ...ez az autó nem jó. meg kell javítani. És nem értené, hogy miért tökölődik a szerelő annyit az autójával, amikor ő megmondta mit kell csinálni. Miért nem fogadta meg a tanácsát.
Dr. Felipe
Mert valójában mit is oldott meg kakastaréj a kerítéssel? A menekültek most is jönnek csak más útvonalon.
Akik az orosz napalm bombázások elől menekülnek, nem hiszem hogy egy tyúkszaros kerítés megállíthatja.
zöldszem
Van olyan, hogy az ész megáll, de a száj még tovább jár!
Szánalmasak vagytok, ha itthon minden rendben, az országot megvédtétek, nem fenyeget terror veszély, akkor miért akartok egy olyan terrortörvényt bevezetni, amely az egész Világon nincs! Még ott sem, ahol tényleges terrorveszély van!!
Persze, működik a propaganda: itthon "beszaratni" a népet a terrorveszéllyel, hogy tovább tudjatok lopni! Ez a beszaratás csak az itthoni nyájnál működik, az EU-ban nem!
Az arrogáns, pökhendi stílusra nem vevők a nyugati politikusok!!
Mélyen letisztelt, ganajtúró büdös bogár. Ha nem születsz meg a Fidesz szarából, és valódi demokrácia volna itthon, te nem gyarapítanád, állami pénzből a bankszámládat.
Szókrakész
"Ha Európa egy évvel ezelőtt fogadta volna el a magyar megoldást a bevándorlási válsággal kapcsolatban, ma nem itt tartanánk – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-vel."

Igaza van.
Szókrakész
""Orbán magyar miniszterelnök kijelentette, hogy nem alkalmazza az EU-menedékjogot, nem akar egyetlen menekültet sem az országában. És akkor keletkeztek a magyar határ előtt a rossz képek. És akkor mi azt mondtuk, inkább hagyjuk az embereket hozzánk jönni, mint hogy hagyjuk őket nyomorogni." "

Rossz mesében van ez Sigmar Gabriel.
Az időrendi sorrendet elcseszték neki a szövegírói.

Step One: Merkel meghívott mindenkit
Step Two:
Lerohanták Magyarországot, törve-zúzva, azt hangoztatva Germoney, ingyen jólét, ingyen Merci, ingyen segély
Step Three
Törtek-zúztak a Keletinél, mert Orbán regisztrálni akarta őket.
Step Four:
Merkel ráförmedt Orbánra, hogy hagyja őket továbbmenni.
Step Five:
Osztrák menekültsimogatók csempészték át őket minden regisztrálás nélkül Ausztriába
Step Six:
Megépül a magyar kerítés.
A menekült útvonal áttevődik a jugókhoz.
Step Seven-seventy:
Összedől a jugó útvonal.
Összedől Ausztria
Összedől a bajor határ.

Step 100:
(a közeljövő zenéje)
Összedől Merkel és csicskái.
Csak szóltam.
Pestilence
@Szókrakész: Ha ez igy történne, akkor Te miért örülnél? Tapsikolnál, ha összedőlne az EU? Magyarországnak ez miért lenne jó? Összefognánk az orosz és azeri barátainkkal? Szerinted hányan maradnának az országban?
libellle
@Szókrakész:Tegnap még azt is mondta Sigmar Gabriel, hogy amennyiben idöben kezdte volna el a magyar kormány a fenti Schengeni határvédését akkor valószinü nem kelett volna ránk buszoztatnia viktorkának 600 ezer menekülöt. Ellenben ezt kizárólag politikai tulélése miatt tette. Lehet, hogy túléli politikailag valameddig. DE MEDDIG.? Mert kezd betelni a pohár de nagyon.Most már mi ai azt mondjuk amit Dr. Felipe nagyon találóan megirt egy másik témához. Mi közünk nekünk ahhoz, hogy Magyarországon millios számot ért el a munkanélküliség. Az állások kellenek azoknak akik arra megfelelö képesitéssel rendelkeznek. pl. a menekülteknek. Mind ez gonoszan hangzik de ez van.
libellle
@Szókrakész:17:09 Ez kizárólg te gondoltad ki mert ebböl semmi nem valóság. Amennyiben minden összedöl vége schengennek azt Magyarország fogja a legjobban megérezni. A gazdaság igy is NULLA
zöldszem
@Szókrakész: "Orbán magyar miniszterelnök kijelentette, hogy nem alkalmazza az EU-menedékjogot, nem akar egyetlen menekültet sem az országában..."

Ezt egyébként, hogy lehet ellenőrizni? Tudtommal a határ nyugat felé nyitott. Hegyeshalomnál bárki jöhet hozzánk (ellenőrizetlenül).Gondolom több ezren így is tettek, akik más útvonalon mentek a kerítés miatt, hisz itt szárnyal a gazdaság, jobban teljesítünk a nyugatnál, 50 ezer forintért lehet egy egész hónapban dolgozni... Tündérországban kánaán van...
Január
@zöldszem: Ez az, hogy ilyen "Kánaánban" élünk, és azért a migránsokat is el kell tartani valamiből. Nem látom a forrást az eltartásukra, hiszen itt a munkahely a legkevesebb, az itteni életszínvonal sem az, amiért a menekültek Európát választják, mert nem Magyarországért szelik át a fél világot.
Aztán mi van akkor, ha idetelepítik akaratuk ellenére a máshol nem fogadott/kitoloncolt migránsokat, majd megmaradnak itt, akkor amikor nekik csóró ország vagyunk?
Azért van itt kérdés elég, amire nincs válasz.
vonotok
Peti ! Nem maradt valami könnyed munka Új - Zélandi nagykövetségünkön?
Van érettségim, nyelvet csak a magyart tudom . Lopni, csalni sajnos nem igen tudok, de gyorsan tanulok és a talpnyalás nem is olyan nehéz tantárgy. Fölég ha kiváló tanáraim lesznek.
Válaszodat előre is köszönöm.
Butautáló
Milyen megoldást? Mit oldottatok ti meg kefefejű?
Butautáló
@Szókrakész: Te azt szoktad mondani, hogy egyik félhez sem tartozol! Ahhoz képest szépen felmondod Orbán leckéjét!
zöldszem
@Január: Én úgy gondolom, kapnánk mellé pénzt is, mert eddig is kaptunk.
"Akaratuk ellenére" hacsak, nem zárják le a nyugati határt, vagy raknak taposóaknákat, szerintem vissza mennek.
Ha maradnak, és nem tartják be a törvényeket, úgy gondolom jogunkban áll kitoloncolni őket.
Talán akkor is, ha valahol valamikor bűncselekményt követtek el, vagy terrorista gyanúsak.
Dolgozzon majd a TEK, a belsőelhárítás...
Lepényleső
Köhög a bolha,-szindróma? Mi más volna?
Szókrakész
@Butautáló: Te szerelmes vagy belém?

Vagy melyik részét nem érted annak a mondatnak, hogy :
Hanyagolj!
Szókrakész
@libellle: Merkel hívta meg őket.
Ne maszatoljatok.
És mi a lópéniszt csinálna a német gazdaság, ha hazajönne minden magyar?
Cumiznátok akkorát, mint a háború utáni időkben.
Pont azért engedtétek be a sok törököt, meg jugót.
Nekem ilyen faszságokkal ne gyere!
A németek ugyanúgy tőlünk függenek, mint mi tőlük.

Be kéne egyszer ismerni, hogy ez egyfajta szimbiózis.
Se veled, se nélküled szituáció!!!
Szókrakész
@libellle: És akkor mi a lópéniszért jön pont most ide a thyssenkrupp?
A nácik legnagyobb támogatói, a legnagyobb náci fegyvergyártók!!!
Hagyjál már a hülyeségeiddel!
Ébredj fel!
Egész más folyik a háttérben, mint a nyílt politikai színtéren.
Itt most a sakkbábukat helyezik el egy jövőbeni nagy csatához.
Nem lesz itt pénzcsapzárás és hű de megszoptuk.
Ébresztő!!!
wpym
Nem menekült hanem ingyenélő gazdasági bevándorlók. Pl. Németországban hogy lehet menekült egy szír? Nem beszélve azokról amelyek eleve nem háború területről botorkáltak ide???
Ezek az elemek az európai menekültjoggal visszaélve, a saját gazdasági problémájukból csinálnak menekült státuszt és papírok nélkül vándorolnak, teljesen illegálisan államról államra.
1-2 millió elosztva több száz millióra valóban jó arány. Csakhogy milyen 1-2 millióról beszélünk? Már nem csak nyelvi, hanem kőkemény kulturális és vallás különbségről is szó van.
És akkor nem beszéltünk az eszetlen ellenőrizetlenséget kihasználó vallási fanatikusokról, ráadásul könnyen találnak követőket a sorsukkal elégedetlenek közül is.
Butautáló
@Szókrakész: Nem tehetem! Utálom a butákat!
Butautáló
@libellle: Hadd el Drága! Aki mindent látónak képzeli magát, azt sohasem győzöd meg!
Butautáló
@wpym: Egy Szíriából elmenekült szír ember a világon mindenhol menekült! Még Németországban is!
Pestilence
@Szókrakész: A németek függenek tőlünk? Hát jót kacagtam. Köszönöm.

Egyébként az, aki nem csak a magyar tv-ből ismeri Németországot, az tudja, hogy a német közélet tele van török, arab, perzsa és még sok más nációs gyökerekkel rendelkező emberekkel. Oda már évtizedek óta települnek be nagyon sok helyről, és a többségük nagyon jól integrálódott.
Igen, vannak elgettósodott részek, de nem az a norma.
Igen, gyujtogatják a menekültszállásokat, de leginkább a keleti tartományokban, és ha valaki rendszeresen nézi a német csatornákat, az tudja, hogy ez rengeteg embert háborit fel.
Merkelnek tényleg nagyon megcsappant a népszerűsége, de a németek nagy része ettől még nem akarja meglincselni a menekülteket.

Persze azok, akik a youtube-ra feltöltött pegidás és más szélsőjobbos videókból tájékozódnak, ezt nem tudhatják.
libellle
@Szókrakész: tegnap 22;04 Abszolut nincs fogalmad semmiröl. Na ja a háttérhatalmak már itélöképességedet is megzavarták. De arra, hogy mit csinálnánk amennyiben a magyaroknak nem ad uj szerzödást a vállalkozo., Másfélmillio menekült van nállunk abbol összeszednének a jól képzett söt nagyon jól képzett 300 ezret még mindig marad 1.2 millio akinek munkát kell találnunk. Ez csupán tény a hülyeségeket te irod Sajnos .
libellle
@Szókrakész: 22:04 Nos itt a nácizásodhoz, csupán annyit MI TANULTUNK A BORZALMAS TÖRTÈNELMÜNKBÖL!!! DE hogy áll az a bizonyos szintén a mi borzalmas történelmünkel összefonodott Magyarország. A háboru után a komcsik ott folytatták ahol a nácik abbahagyták és most pont oda zeloztátok meg az utatokat mert az ember élet semmit nem jelent.
libellle
@Butautáló: tegnap 22:51 Igen itt a legjobban. CSAKKK Magyarországon nem
libellle
@Pestilence: Tegnap 23:26. KÖSZÖNÖM a birásodat nagon jól látod azt ami ténylegesen itt történik. ès pont a történelmünkböl és Alkotmànyunkböl kifolyólag be kell foganunk mindenkit.Természetesen ez a szegény szókratésznak túl magas. Àllandóan az irogatja, hogy Merkel hivta öket ide, de a bizonyitással még mindig adós maradt.
Pestilence
@libellle: Köszi :) Én próbálok válaszokat kapni Szókratésztől, de eddig még nem sikerült.

Általában nem szoktam itt belemenni vitákba, de attól idegbajt kapok, ha valaki dobálozik a számokkal és áltényekkel anélkül, hogy tisztában lenne a helyzettel.
cs.n.
Ne az MTI-nek nyomass ilyeneket baszkikám, hanem DPA-nak.
Butautáló
@Pestilence: Nem fogsz válaszokat kapni! Ha sarokba szorítod akkor hallgat, vagy szitkozódik Veled! Szép lassan vérgeci Fidesszopó lett belőle! A tetejébe beteges konspirációs-elmélet rajongó! Ezért dobálózik a számokkal, tényekkel, minden háttér-információ nélkül! Ja és közben hülyének is néz! Ez van Drága, sajnálom... :))
Pestilence
@Butautáló: Köszi, akkor nem strapálom magam. :)
Toby
Az a gond, hogy Európa nem igényli az illiberális, mocskos önkényt, amely takarásában rablóhorda lopja a nemzet pénzét és kincseit !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.