A 444 arról ír, hogy miközben a nyilvánosság felé azt kommunikálja ak ormány, hogy visszafordítják a közoktatásban megindított központosítást, addig valójában megindult a rendszerből kimaradt iskolák összevonása is.

A lap összefoglalja az oktatás jelenlegi helyzetét, illetve azt, hogy miniszteri, továbbá államtitkári szinten mindenki azt mondja, amit a tanárok hallani szeretnének, ám a felszín alatt más a helyzet.

A 444 a szakiskolák és szakközépiskolák helyzetével foglalkozik, ezen intézmények ugyanis nem kerültek be a Klik alá. Ők a gazdasági és a földművelésügyi minisztériumhoz tartoznak és tavaly kezdték el őket centrumokba helyezni, ami több negatív következménnyel járt a lap szerint.

A minisztérium 10 agrár- szakképző központba szervezi hatosával, hetesével a sulikat, amiről a következőt írták:

az átszervezés legfontosabb alapelvei: a tagintézmények legnagyobb fokú szakmai és gazdálkodási önállóságának biztosítása; a bevétel- érdekeltség megtartása; az intézmények közötti együttműködés kiszélesítése."

Az érintett iskolák azonban nem örülnek, mert elveszítik a gazdasági önállóságukat, illetve hiányolják a konkrétumokat, nem tudják mi fog velük hónapok múlva történni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
@Yoda69: Dehogynem tanultak... azért csinálják.
Nem azt akarják, hogy normális kerékvágásban menjen minden, hanem azt, hogy minél nagyobb káosz legyen az országban, és a végén lehetőségük legyen egy végső csapásra.
Yoda69
Ezek semmibol sem tanulnak. Ezert kell az atfogo, orszagos sztrajk
nevemnick
@Yoda69: Dehogynem tanultak... azért csinálják.
Nem azt akarják, hogy normális kerékvágásban menjen minden, hanem azt, hogy minél nagyobb káosz legyen az országban, és a végén lehetőségük legyen egy végső csapásra.
Yoda69
@nevemnick: Viszont akkor csak a sztrajk marad.
nevemnick
@Yoda69: igen ez maradna, csakhogy ez teremtene káoszt...
nezelodo
@Yoda69: Nincs igazad, nagyon körültekintőnek kell lenniük. Képzeld csak el, ha rosszul tervezik meg pl magyar irodalomból mit taníthatnak a mezei tanárok, még bekerülne egy olyan kérdés a tantervbe, "mivel jutalmazta Kölcseyt a nemzet az életművéért"? Van az országnak olyan része, ahol a gyerekek kapásból tudnák, és még hibaként sem lehetne értékelni a választ,: hogy "nyolc trafikkal"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.