Új szlogent, logót és címert is kap Budapest – jelentette be pénteken Tarlós István. Az elkészült művet itt tudja megnézni.

Áramvonalasított logót kap Budapest

Sajtótájékoztatót tartott a fővárosi polgármester, ahol a bejelentés mellett, nagyon sok témát említett, amiről a hvg.hu számolt be. A Petőfi híd felújításának ügyénél is fontosabb a Lánchíd rendbe tétele, 3 milliárdot költenek a Róbert Károly körútra és Újpalotára egy darabig biztos, hogy nem villamos megy 7-es busz helyett.

Március 14-re elkészül a budai fonódó utolsó szakasza, megszűnik az átszállási kötelezettség és a Széll Kálmán téri felújítás is hamarosan befejeződik. Érkezik 60 új Mercedes busz, összesen 30 milliárdot költ el rájuk a BKV. Az agglomerációs közlekedésről kedden egyeztet majd Fónagy János államtitkár és Bagdy Gábor, Tarlós pénzügyi helyettese, de Tarlós szerint a lényeg, hogy a fővárosnak erre nem kell költenie.

Szó volt még az egyre gyakrabban elfüstölő hármas metró felújításáról, az 1-es villamos meghosszabbításáról, árvízvédelemről Csillaghegyen, épül két új hulladékhasznosító is. Tervben van még a vízművek csőhálózatának azbesztmentesítése is.

A vizes vébére való felkészülés részeként nemcsak a Róbert Károly körútra költenek, de a Margitszigetre és a Kárpát utcára is jut pénz.

A fővárosi kórházak helyzetét még rendezni kell az állammal, mert bár az állam átvette a fenntartásukat, az épületek fővárosi tulajdonúak. Tarlós szerint az épületek továbbra is Budapestnél maradnának, de még nem írtak alá erről egy megállapodást.

A nemzeti turizmusból kimarad a főváros, de az együttműködés szoros lesz, sőt külön céget hoztak létre csak azért, hogy a "Budapest brand" még erősebb legyen. Ennek része az új szlogen is:

"A város, amely egyesít".

Kap majd a főváros új, "áramvonalasított" címert is.

Megszüntetik a Kúria döntése értelmében az "ötperces szabályt", ezzel kapcsolatban Tarlós végül az autósoknak is üzent: "Ne nézzék hülyének Budapestet!"

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szarba leszel sarlós ha téged kezdenek ,,áramvonalasítani,, volna mit lefaragni belőled))))))))))
perfekt
Olyan beruházások,amelyeket megelőznek balesetek, kigyulladások, igazolják a cseréket az építéseket ,lehetőleg uniós pénzekből..És a milliárdokból amiből-nem kevés szakértői díjakat fizetnek a tervezőknek,kiderül,hogy alul tervezték,ezért sokkal többe kerül milliárdokkal.De itt nem áll meg a talicska- a tranzakció végösszege nagyobb mint azt bárki is gondolta volna.
Kérdések:Akik elszabták-a tervezetteket--hány százalékot kapnak.?
Budapest zászlója eddig-a román trikolór volt Tarlós--most milyen idegen ország színeit lobogtatják majd a szelek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.